Nieuws

-content-presspage-com-uploads-865-500_deventerziekenhuis-avond-jpg Lean: van losse projecten naar de hele organisatie

Lean: van losse projecten naar de hele organisatie

30 augustus 2017
Als er één type organisatie is met een complexe organisatiestructuur, dan is dat wel het ziekenhuis. Hoe efficiënter de inrichting daarvan, hoe meer baat zowel medewerkers als patiënten daarbij hebben. Sylvia Korthuis en Machteld Brilleman passen Lean Six Sigma al enkele jaren toe in het Deventer Ziekenhuis. Zij hebben een Lean Six Sigma Black Belt en een Master Black Belt en volgden het Lean Leadership Program aan Nyenrode om te ontdekken hoe Lean organisatiebreed kan worden toegepast.
-content-presspage-com-uploads-865-500_heinverbruggennyenrodesports-png In memoriam Hein Verbruggen

In memoriam Hein Verbruggen

30 augustus 2017
Afgelopen dinsdagavond, 13 juni jl., is na een lang ziekbed Nyenrode alumnus en voormalig sportbestuurder Hein Verbruggen overleden. Volgende week zou hij 76 jaar zijn geworden.
-content-presspage-com-uploads-865-500_renesbogtstranyenrode-jpg Kleine beursvennootschappen missen Internal Auditfunctie

Kleine beursvennootschappen missen Internal Auditfunctie

30 augustus 2017
Waar bij grotere beursgenoteerde ondernemingen een internal auditfunctie (IAF) steeds vaker wordt ingevoerd, beschikken kleinere beursfondsen hier nog zelden over. De belangrijkste reden die hiervoor wordt aangevoerd, is dat deze bedrijven zichzelf hiervoor te klein vinden. Dit is een van de conclusies uit een onderzoek van drs. Robert Bogtstra en drs. Remko Renes van Nyenrode Business Universiteit, in opdracht van het Instituut van Internal Auditors (IIA). De onderzoeksresultaten zijn gepresenteerd tijdens het jaarlijkse IIA Congres.
-content-presspage-com-uploads-865-500_dsc-0039-2-jpg Feestelijke uitreiking Erfgoedparels Provincie Utrecht op kasteel Nijenrode

Feestelijke uitreiking Erfgoedparels Provincie Utrecht op kasteel Nijenrode

Over Nyenrode |  30 augustus 2017
Op woensdag 21 juni is op Nyenrode op feestelijke wijze de uitreiking van de provinciale subsidiebeschikkingen van het Fonds Erfgoedparels gevierd. In 2017 ontvingen de eigenaren van zeventien Utrechtse rijksmonumenten vanuit het fonds een subsidiebedrag van in totaal 3,3 miljoen euro.
-content-presspage-com-uploads-865-500_afnbijzonderecombi-jpeg Nyenrode laat legendarische kunsthandelaar Goudstikker herleven

Nyenrode laat legendarische kunsthandelaar Goudstikker herleven

Community |  30 augustus 2017
Exact 80 jaar na het grootse feest op Nijenrode 'Wenen aan de Vecht' van kunstverzamelaar en -handelaar Jacques Goudstikker, voormalig eigenaar van Kasteel Nijenrode, werd zaterdag 17 juni 2017 een ‘commemorative soiree’ georganiseerd genaamd 'Venetie aan de Vecht'. Dankzij de inspanningen van Art Fund Nyenrode en ongeveer 40 alumni werden 120 gasten uit de kunstwereld en Goudstikker's vroegere netwerk op vele parallellen uit vervlogen tijden getrakteerd.
-content-presspage-com-uploads-865-500_1-lr-jpg T-Systems Nederland en Nyenrode onderzoeken IT-ecosystemen en digitale transformatie

T-Systems Nederland en Nyenrode onderzoeken IT-ecosystemen en digitale transformatie

Over Nyenrode |  30 augustus 2017
T-Systems Nederland B.V. en Nyenrode Business Universiteit zijn een samenwerking aangegaan om gezamenlijk activiteiten te ondernemen ter bevordering van IT-ecosystemen en digitale transformatie. Doel is onder meer onderzoeken hoe deze activiteiten kunnen resulteren in een mogelijke hoogleraarspost en een “instituut ter bevordering van IT-ecosystemen en digitale transformatie” op Nyenrode.
-content-presspage-com-uploads-865-500_leerlingenprofielwerkstukbroklede-jpg Vwo-leerlingen onderzoeken actuele vraagstukken op Nyenrode

Vwo-leerlingen onderzoeken actuele vraagstukken op Nyenrode

Community |  30 augustus 2017
Op 4 juli hebben 12 leerlingen van de Regionale Scholengemeenschap Broklede uit Breukelen een certificaat van Nyenrode ontvangen voor hun profielwerkstuk. Alle onderzoeken hadden een door de leerlingen zelf gekozen onderwerp, maar wel te maken met stewardship. Het was de zevende keer op rij dat drs. Rob Wetzels namens Nyenrode Business Universiteit de leerlingen begeleidde. Tijdens de diploma-uitreiking reikte Rob de certificaten aan de excellente leerlingen uit. Met een 8 als gemiddeld cijfer zijn alle leerlingen succesvol geslaagd voor dit onderdeel van hun eindexamen.
Mark Slaman - Sta voor de toekomst Sta voor de Toekomst

Sta voor de Toekomst

30 augustus 2017
Zelf hoort hij tot de ‘sandwichgeneratie’, zoals een Nyenrode-collega van Mark het eens omschreef: ‘Wij werden geacht te luisteren naar onze ouders en de generatie na ons dwingt ons om naar hen te luisteren.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.