Nieuws

Pascale Peters nieuwsbericht_LOWRES Talent is van iedereen

Talent is van iedereen

Opinie |  17 december 2021
Hoe blijven we langer en plezieriger met elkaar aan het werk? Pascale Peters en Albert Spijkman gaan in gesprek over duurzame inzetbaarheid en talentontwikkeling.
Lidewey-van-der-Sluis-Nyenrode ‘Medewerker? Leidinggevende? Laten we elkaar gewoon als collega zien’

‘Medewerker? Leidinggevende? Laten we elkaar gewoon als collega zien’

Opinie |  25 november 2021
Prof. dr. Lidewey van der Sluis schreef onlangs ‘Talent in bedrijf’, een boek dat lezers voortdurend uitdaagt om na te gaan of datgene waarin ze geloven wel wetenschappelijk onderbouwd is.
Pascale Peters en Jaap van Muijen Wat te doen tegen het personeelstekort?

Wat te doen tegen het personeelstekort?

Opinie |  19 november 2021
Krapte op de arbeidsmarkt, hoe komt het dat sommige sectoren leegstromen en wat is daaraan te doen? PW. ging in gesprek met hoogleraren Jaap van Muijen en Pascale Peters.
Pieter van Foreest interview foto “Je steekt de weg niet over zonder eerst je eigen risico te bepalen”

“Je steekt de weg niet over zonder eerst je eigen risico te bepalen”

Opinie |  26 oktober 2021
In de pensioensector verandert veel. Volgens dr. Pieter van Foreest, kerndocent Integraal Risicomanagement aan Nyenrode Business Universiteit, vraagt dit van bestuurders om strategische risico’s in kaart te brengen en bewust te kiezen hoe je met de veranderingen omgaat. “Je steekt ten slotte niet de weg over zonder eerst je eigen risico te bepalen.”
Andre Nijhof "Heldere visie op klimaatverandering is een 'must have'"

"Heldere visie op klimaatverandering is een 'must have'"

Opinie |  19 augustus 2021
Onlangs verscheen het zesde klimaatrapport van de Verenigde Naties. Alleen met drastische en grootschalige maatregelen kunnen we een steentje bijdragen.
Pascale Peters Tips om gelukkiger te zijn in je werk

Tips om gelukkiger te zijn in je werk

Opinie |  19 juli 2021
Verwachten dat je werk altijd leuk is, is niet realistisch. Maar als je te vaak ongelukkig bent in je werk, is het tijd in actie te komen.
Edgar Karssing_ Het is belangrijk je blik te verruimen

Het is belangrijk je blik te verruimen

Opinie |  15 juli 2021
Edgar Karssing, hoogleraar Beroepsethiek aan Nyenrode, vertelt over data, de dialoog aangaan en het verruimen van je blik binnen de verzekeringssector.
Bob de Wit Maak bij finance onderscheid tussen beheren en ondernemen

Maak bij finance onderscheid tussen beheren en ondernemen

Opinie |  13 juli 2021
Waar digitalisering meer blijvend van aard is, schat ik de crisis uiteindelijk in als voorbijgaand.

Contact

Kunegonde Warneke

Woordvoerder

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws of de L.E.S. Nieuwsbrief voor nieuws over onze kernwaarden Leadership Entrepreneurship Stewardship.