Nieuwsoverzicht

Nieuws

Schermafbeelding 2024-02-15 150708 Overtuigen doe je niet alleen met een goed inhoudelijk verhaal

Overtuigen doe je niet alleen met een goed inhoudelijk verhaal

Opinie |  15 februari 2024
Je hebt een geweldig idee, dat echt relevant is voor je organisatie. Maar ondanks dat je erop blijft wijzen, wordt het toch niet opgepakt.
Haico Ebbers Snelgroeiende emerging markets vereist een andere manier van denken

Snelgroeiende emerging markets vereist een andere manier van denken

Opinie |  10 januari 2024
Als het gaat over opkomende markten onderschatten we vaak de snelheid waarmee het wereldwijde landschap verandert en de impact van de snelle groei van deze markten op onze economie.
Jaap-Schaveling bw Transitie naar duurzaamheid begint bij mensen die moed tonen

Transitie naar duurzaamheid begint bij mensen die moed tonen

Opinie |  7 november 2023
De huidige tijdsgeest vraagt om persoonlijk leiderschap waarbij zingeving en eigen verantwoordelijkheid een grote rol spelen, zo stelt emeritus-hoogleraar Jaap Schaveling. Hij is één van de sprekers in het Executive ESG Program van het ESG Innovation Institute (Environment, Social, Governance).
Jeroen van der Velden nieuwsbericht_LOWRES zwartwit We moeten in kaders gaan denken in plaats van in doelen

We moeten in kaders gaan denken in plaats van in doelen

Opinie |  24 oktober 2023
Complexe vraagstukken kennen geen simpele antwoorden, zo stelt dr. Jeroen van der Velden. Hij is universitair hoofddocent aan Nyenrode Business Universiteit en één van de sprekers in het Executive ESG Program van het ESG Innovation Institute.
ESG trap CEO Outlook 2023 - meer vertrouwen, maar veranderende visie op risico's

CEO Outlook 2023 - meer vertrouwen, maar veranderende visie op risico's

Opinie |  19 oktober 2023
CEO’s hebben vertrouwen in de toekomst van de wereldeconomie, maar hun visie op wat een risico voor hun bedrijf is, is aanzienlijk veranderd.
Desiree zwartwit Zet volgende generatie centraal bij ieder besluit dat je neemt

Zet volgende generatie centraal bij ieder besluit dat je neemt

Opinie |  13 oktober 2023
“Neem beslissingen altijd met het oog op volgende generaties en vooral: maak intern bespreekbaar waar het kan schuren met korte termijn winstdoelstellingen.” Dat zegt prof. dr. mr. Désirée van Gorp, hoogleraar aan Nyenrode Business Universiteit en één van de sprekers in het Customized Executive ESG Program van het ESG Innovation Institute, waarbij ESG staat voor Environment, Social, Governance. In haar college gaat zij dieper in op het onderwerp missie gedreven besluitvorming en innovatie.
kasteeltoren Het bedrijfsleven zou de CSRD moeten omarmen

Het bedrijfsleven zou de CSRD moeten omarmen

Opinie |  28 september 2023
In een recent artikel in FD (13 september 2023) hijsen ‘experts’ de stormbal. Ze waarschuwen ervoor dat de Corporate Social Responsibility Directive (CSRD) zal leiden tot miljardenclaims van maatschappelijke organisaties richting bedrijven. Ook zouden bestuurders van ondernemingen en accountants persoonlijk aansprakelijk gesteld kunnen worden gesteld als hun werkgever zich onvoldoende inzet op het gebied van de verschillende duurzaamheidseisen.
Tineke Lambooy Finance bekeken door de lens van de natuur

Finance bekeken door de lens van de natuur

Opinie |  15 augustus 2023
Natuur en finance lijken op het eerste gezicht geen logische partners. Maar bedrijven, investeerders, overheden en accountants kunnen er niet omheen: nu is de tijd om de risico’s en kansen die samenhangen met biodiversiteit aan te pakken. En dat vraagt om een nieuwe benadering van finance. Veel bedrijven zijn inmiddels gewend geraakt aan het meten en publiceren van CO2-emissies. Tineke Lambooy, hoogleraar ondernemingsrecht aan Nyenrode Business Universiteit en Karin van Dijk, fondsmanager van het ASN Biodiversity Fund, zullen hun visie delen op het Sustainable Finance and Climate Risk Event in Amsterdam met hun presentatie “Designing a Nature Positive Financial System”.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.