Nieuws

Lidewey van der Sluis 'Mensen goed managen is een vak apart'

'Mensen goed managen is een vak apart'

Opinie |  13 augustus 2018
Hoe je mensen kan behouden voor je organisatie? Eén van de sleutels is dat je als bedrijf weet wat je te bieden hebt. En dat je te bieden hebt wat de mensen die je zoekt, aantrekt. Daarbij speelt de kwaliteit van het management een belangrijke rol.
Jeff Gaspersz resize ‘Innovatiekracht zit in de hele organisatie’

‘Innovatiekracht zit in de hele organisatie’

Opinie |  28 juni 2018
Innovatie is volgens Jeff Gaspersz, ondernemer, spreker en hoogleraar Innovatie aan Nyenrode Business Universiteit, niet voorbehouden aan innovatiemanagers en businessdevelopers. ‘Innovatiekracht zit in de hele organisatie. Wie dat gebruikt, krijgt een driedubbele oogst.’
Jeff Gaspersz resize Innovatie: Kansen en keuzes voor de overheid

Innovatie: Kansen en keuzes voor de overheid

Opinie |  8 mei 2018
De keuze die de overheid heeft bij innoveren, is hoe betrokken ze wil zijn als partner in het tot stand brengen van innovaties. Laat de overheid het aan de innoverende markt over om tot actie over te gaan? Het bedrijfsleven is volop bereid haar kennis met overheden te delen, maar wordt hiertoe nog te weinig uitgenodigd.
Topzorg = Topsport ‘Wat de zorg kan leren van topsport’

‘Wat de zorg kan leren van topsport’

Opinie |  25 april 2018
Velen, die er op welke manier dan ook mee te maken krijgen, realiseren zich dat het hebben van een chronische aandoening soms te vergelijken is met het bedrijven van topsport.
Rutger Smith Topsport in de bestuurskamer

Topsport in de bestuurskamer

Opinie |  5 april 2018
Kogelstoter en discuswerper Rutger Smith, vanaf 2000 maar liefst 27 keer in- en outdoor Nederlands kampioen kogelstoten of discuswerpen én winnaar van zeven zilveren/bronzen medailles bij een EK of WK op één van zijn twee favoriete disciplines, wil nog één keer schitteren tijdens het EK deze zomer in Berlijn en daarna is het gedaan met zijn lange topsportcarrière. Om zich voor te bereiden op zijn maatschappelijke loopbaan daarna begint hij volgende week aan het Sports Leadership Program aan Nyenrode Business Universiteit. Een bestuurlijke functie in de sport is zijn doel.
Nyenrode ah gebouw De corporate governance van de toekomst

De corporate governance van de toekomst

Opinie |  8 februari 2018
De Monitoring Commissie Corporate Governance Code heeft op 29 januari het slotdocument gepubliceerd, waarin wordt terugblikt op de werkzaamheden van de commissie in de afgelopen vier jaar. Prof. mr. Steven Schuit, hoogleraar Corporate Governance and Responsibility aan Nyenrode Business Universiteit, deelt zijn bevindingen over de 7 belangrijkste punten uit het rapport.
Lucas Judge Van topspeler naar topcoach: Lucas Judge over leiderschap

Van topspeler naar topcoach: Lucas Judge over leiderschap

Onderwijs |  2 februari 2018
In 2016 nam voormalig tophockeyer Lucas Judge deel aan de tweede lichting van het Sports Leadership Program aan Nyenrode Business Universiteit. 'Voor mij betekent leiderschap vooral weten wat je eigen visie is, en dat beeld duidelijk kunnen, neerzetten terwijl je dicht bij jezelf blijft.'
Ruud Vergoossen en Laura van der Bij web Laura van der Bij wint Essayprijs Accountancy

Laura van der Bij wint Essayprijs Accountancy

Onderzoek |  15 januari 2018
Voor haar essay 'Waarom de eed niet genoeg is' heeft Laura van der Bij de Essayprijs Accountancy 2017 gewonnen. Met de kennis die zij in het onderzoek voor haar masterscriptie heeft opgedaan, motiveert Laura in haar essay waarom de accountantseed alleen niet voldoende is om alle integriteitsproblemen in de accountancy op te lossen. Zij zet twee maatregelen uiteen die accountantskantoren kunnen invoeren om hun medewerkers tot meer integer gedrag aan te zetten. Aandacht voor sanctioneerbaarheid en het meer betrekken of behouden van ervaren medewerkers zijn hierin volgens haar goede eerste stappen.

Contact

Sta voor de toekomst

Lees meer