Nieuws

Niels van Nieuw Amerongen Social distancing in de praktijk

Social distancing in de praktijk

Opinie |  25 november 2020
Je hebt sociale afstand nodig om voldoende objectief te zijn in je relatie. Hoe geef je social distancing handen en voeten?
COVID-19 Integriteit uit lockdown

Integriteit uit lockdown

Opinie |  18 november 2020
Juist in crisistijden blijkt waar een organisatie echt voor staat en wat managers belangrijk vinden. Een risico van een crisis is dat integriteit naar de achtergrond verdwijnt en managers ervoor kiezen andere zaken prioriteit te geven. Dit essay uit het boek ‘COVID-19: een bevel uit het niets’ gaat over het grote belang van integriteit. Sacha Spoor en Edgar Karssing geven een aantal concrete handvatten.
COVID-19 Digitale en business ecosystemen voor een wendbare toekomst

Digitale en business ecosystemen voor een wendbare toekomst

Opinie |  5 november 2020
De contouren van deze crisis laten een groei van digitalisering en een verandering in samenwerking zien. Zo ontstaan niet voor de hand liggende samenwerkingen tijdens de pandemie en wordt de noodzaak tot samenwerken geïllustreerd om over de langere termijn succesvol te blijven.
COVID-19
Video
Hindsight 2020: de langetermijngevolgen van de coronacrisis

Hindsight 2020: de langetermijngevolgen van de coronacrisis

Opinie |  29 oktober 2020
Op maandag 26 oktober heeft prof. dr. Leen Paape het eerste exemplaar van het boek ‘COVID-19: een bevel uit het nieuws’ uitgereikt aan prof. dr. Koen Becking, sinds 1 oktober 2020 rector magnificus van Nyenrode Business Universiteit. In het boek laten docenten en wetenschappers van Nyenrode hun licht schijnen op de COVID-19 pandemie. Zij doen dat vanuit hun vakgebied, visie en expertise. Het boek stimuleert de lezer om na te denken over de vele vragen die ons zo plotseling zijn overkomen.
Alexander de Bruin Gezocht: echte winst-makers!

Gezocht: echte winst-makers!

Opinie |  28 oktober 2020
Iedereen kan een waarde(n)volle bijdrage leveren aan de transformaties waar we samen voor staan. Juist de huidige tijd biedt een kans om te beschouwen wat je doet, hoe je doet en vooral waarom je doet wat je doet. Op persoonlijk en op organisatieniveau. Wat is voor jou echt waarde(n)vol? Waar kan, wil en ga jij aan bijdragen als Echte Winst-maker?
Cyriel Nysten 1ste prijs BW Opinieprijs 141020 website Cyriel Nysten wint Brenda Westra Opinieprijs

Cyriel Nysten wint Brenda Westra Opinieprijs

Onderwijs |  15 oktober 2020
Cyriel Nysten wint de Brenda Westra Opinieprijs 2020 met de opinie 'Winstmaximalisatie behoeft reparatie'. Nysten maakt in zijn opinie duidelijk dat finance professionals een essentiële rol kunnen vervullen in de aanpak van klimaatproblemen.
-content-presspage-com-uploads-865-500_andrenijhoflangwerpig-jpg Broedplaats voor duurzame transformaties

Broedplaats voor duurzame transformaties

Opinie |  15 oktober 2020
Hoe kan Nyenrode de maatschappij dienen in de huidige tijd? De wederopbouw van de economie alleen is niet genoeg. De maatschappij heeft behoefte aan een volgende stap: duurzame transformatie.
Lidewey van der Sluis COVID-19: Een tijd om verantwoord te vernieuwen

COVID-19: Een tijd om verantwoord te vernieuwen

Opinie |  30 september 2020
Er wordt gesproken over een traumatische tijd voor wetenschappers met een onderwijshart en een sterke academische identiteit. Wereldwijd worstelen universiteiten met de nieuwe eisen aan en grenzen aan onderwijs.

Contact

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis om leiders en professionals te helpen tijdens de coronacrisis. Abonneer je op L.E.S. in crisis.