'Spelend' ondernemen

Meet The Alumni: Jeroen van den Bremer, Glenn Verburg en Lourens Keers

17 juli 2019
Community

Jeroen van den Bremer, Glenn Verburg en Lourens Keers, alumni van de Executive MBA lichting 2017, zijn aan het woord  in de eerste Nyenrode podcast. Jeroen, Glenn en Lourens werken én ondernemen. Hun nieuwe onderneming, Oganika, is gebaseerd op een compleet nieuw en intensief puzzelspel dat in je eentje gespeeld kan worden, maar ook competitief tegen iemand anders, óf zelfs als groep. Hoe hebben de drie heren Nyenrode gevonden, ervaren en hoe nemen ze hun opgedane kennis mee in hun leven? Lees, luister of kijk, en leer van hun ervaringen.

MBA ervaringen

Drie enthousiaste jonge ondernemers terug op Nyenrode. Op de vraag waarom ze voor Nyenrode hebben gekozen antwoord Lourens: “Nyenrode heeft een fantastische naam, kent een fantastische sfeer en het ademt energie: van het landschap en van alle studenten en deelnemers die uit elke windstreek komen." Ook het leiderschapsonderdeel binnen de opleiding sprak de drie heren erg aan. “Ik ben niet goed in zelfreflectie, maar deze opleiding stimuleert en verplicht je hiertoe. Het is gericht op naar jezelf kijken, wie je was, wie je bent, hoe je wil zijn, maar ook hoe anderen jou zien,” aldus Glenn. Jeroen vertelt over de managementgame: “Je bootst als groep een bedrijf na, dit is zo ingericht dat niet alles goed verloopt waardoor er frictie ontstaat. In drie uur tijd zie je dat mensen terugvallen in oude patronen.” Jeroen vindt deze game waardevol: “Het geeft interessante inzichten en laat je zien hoe je als leidinggevende hier mee omgaat. Naderhand reflecteer je als groep op de game. Dit is erg waardevol, omdat je in het ‘echte leven’ deze open feedback niet zo makkelijk krijgt."

Oganika

Tijdens de MBA is er nog meer op de drie heren afgekomen, namelijk een kans voor een nieuw bedrijf, een spel. Over het ontstaan van het bedrijf New Road Gaming vertelt Jeroen: “In januari benaderde een vriend van mij me met een spel die hij zelf had bedacht. Hij vroeg of ik hem wilde helpen met het vermarkten van zijn idee.” Jeroen pitchte het idee aan Lourens en Glenn. Het spel ‘Oganika’ bleek een goede basis voor het nieuwe bedrijf New Road Gaming. Binnenkort starten de heren met een crowdfunding actie om kapitaal te verzamelen.

Lourens vertelt over Oganika: “Het zijn 36 stenen die een heel geometrische vorm hebben. Je kan ze in allerlei vormen samenleggen. Bovenop lopen organische riviertjes en die moet je met elkaar verbinden. Het is uniek ten opzicht van andere bordspellen, het is simpel om te leren, maar om te beheersen is het oneindig moeilijk!”

Waardevolle persoonlijke lessen

“Je leert vooral jezelf goed kennen. De hele MBA is een grote spiegel.” Glenn vertelt dat zijn grootste les is geweest dat hij rustiger is geworden. Een les die hij nu dagelijks toepast: anderen uitdagen door een stapje terug zetten.
Als leider hoef je niet altijd vooraan te staan, maar moet je juist goed naar anderen luisteren.
Eén van de waardevolle lessen voor Jeroen is geweest dat hij liefde heeft voor het ondernemerschap en dat hij weet hoe hij zijn potentiële toekomstige managers kan inschatten en wat voor type managementstijl zij hanteren: “Dat ik dit nu weet helpt me om een betere inschatting te maken of ik bij een volgende baan lekker in mijn vel zou zitten.”

Luister of kijk hieronder meer over leermomenten, successen en toekomstplannen van de heren.


Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.