Barbara Bier (her) benoemd tot hoogleraar Corporate Governance

29 juni 2023
Onderwijs

Barbara Bier is per 1 juni jl. (her)benoemd tot hoogleraar Corporate Governance aan Nyenrode Business Universiteit. Zij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Entrepreneurship, Governance & Stewardship.

Naast haar hoogleraarschap op Nyenrode blijft Barbara Bier als of counsel verbonden aan het advocaten- en notarissenkantoor Stibbe, waar zij voorheen partner en notaris was. Zij is sinds 1988 werkzaam binnen het ondernemingsrecht en heeft daarmee een ruime ervaring in de advisering van nationale en internationale (beursgenoteerde) cliënten op het gebied van ondernemingsrecht, Corporate Governance en ESG.

Barbara Bier is gepromoveerd in Rotterdam (2003) op het proefschrift ‘Uitkeringen aan Aandeelhouders’. Dat is ook de titel van haar nieuwste boek, dat zal verschijnen in het najaar van 2023.

Naast de bovengenoemde werkzaamheden is zij onder andere lid van de expertgroep modernisering NV-recht, en is zij door de jaren heen lid (geweest) van verschillende redacties en commissies op ondernemingsrechtelijk gebied. Ze publiceert regelmatig over verschillende onderwerpen binnen het vennootschapsrecht, in het bijzonder over kapitaalbescherming.

Al eerder (2011 tot 2019) was Barbara Bier hoogleraar ondernemingsrecht & Corporate Governance bij Nyenrode Business Universiteit. In 2012 hield zij haar oratie getiteld ‘De waarde van de aandeelhouder’.

Barbara Bier kijkt ernaar uit om zich bij Nyenrode, samen met collega's uit verschillende disciplines, bezig te houden met de ontwikkelingen binnen Corporate Governance, zeker ook met veel oog voor ESG en duurzaamheidskwesties.

“Ik ben heel blij met mijn terugkeer op Nyenrode als hoogleraar Corporate Governance. Fantastisch om mijn juridisch expertise weer toe te kunnen voegen aan de kennis en kunde van mijn collega's op governance gebied en samen daarover te doceren, te discussiëren en onderzoek te doen.”

Henk Kievit, directeur van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Entrepreneurship, Governance & Stewardship:

“Barbara heeft een uitgebreide staat van dienst in het ondernemingsrecht. Met haar onderzoek- en onderwijskwaliteiten, haar praktijkervaring bij Stibbe en haar expertise op het gebied van corporate governance, ESG, capital protection rules, en de aansprakelijkheid van bestuurders en toezichthouders heet ik haar graag (wederom) welkom op Nyenrode en bij het Nyenrode Corporate Governance Institute.”

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.