Best practices volgens beste docent en beste scriptiebegeleider van het jaar

MSc in Controlling studenten kiezen beste docent en beste scriptiebegeleider van het jaar.

11 april 2016

De benoeming 'docent van het jaar' voor de Master of Science in Controlling opleiding gaat dit jaar naar Jennifer Kuiper en de benoeming tot 'scriptiebegeleider van het jaar' naar Jolanda van der Wardt. Waarom zijn de studenten zo enthousiast over Jennifer en Jolanda? Wat is volgens hen de toegevoegde waarde in hun werk als docent/scriptiebegeleider?

Beste docent
Jennifer KuiperDe colleges van Jennifer Kuiper worden door de studenten geprezen en omschreven als ‘interactief met diverse werkvormen’ en ‘gestructureerd met een goede tijdsplanning’. Jennifer vertelt: ‘Ik geloof dat naast een goede basisopleiding en permanente educatie, je dagelijks werk ongekende mogelijkheden biedt om jezelf te ontwikkelen en goede resultaten neer te zetten. Zo ook doceren aan de opleiding. Onder andere het samenwerken met of het observeren van collega’s, een personal learning network en experimenteren, maken dat je iedere keer weer verder ontdekt en ervaart wat werkt voor de studenten en de opleiding. Ook reflecteer ik na ieder college en zoek ik naar best practices en nieuwe inzichten om het volgende college te verbeteren.’

Best practices
Jennifer heeft tot nu toe ontdekt dat op dit moment - want de behoefte van studenten en de mogelijkheden om onderwijs aan te bieden verandert continue - de combinatie van de volgende kritische factoren een positief effect heeft op de ervaring van haar studenten in haar colleges:

  • Dynamische en afwisselende colleges
  • Doelgerichte werkvormen en interactie
  • Het verbinden van hart, hoofd en handen
  • Duidelijke communicatie
  • Actief luisteren en waarnemen
  • Passie voor het vakgebied
  • De brug slaan tussen theorie en praktijk (betekenis geven aan de inhoud)

Beste scriptiebegeleider
Scriptiebegeleider Jolanda van der Wardt wordt door de studenten gewaardeerd voor haar ‘intensieve en prettige begeleiding’ en voor het feit dat ze altijd goed bereikbaar is. Zij kreeg dit jaar dan ook het hoogste evaluatiecijfer van de MSc in Controlling studenten in de categorie scriptiebegeleiding.

Jolanda ziet de benoeming tot ‘scriptiebegeleider van het jaar’ als een kroon op haar coachingstrajecten. Jolanda zegt hierover: ‘Ik haal veel voldoening uit het persoonlijk coachen van studenten bij hun scriptie. Mooi om de begeleiding te kunnen afstemmen op de persoonlijke ambities, leerstijl en ervaringsniveau van de scriptanten.'

Een mooie aanvulling op mijn werk
'Iedere student is uniek en ieder scriptietraject is uniek. Leuk om de verbinding te kunnen leggen tussen de praktijk die de scriptant meebrengt vanuit zijn/haar werkomgeving en de theorie. Ik begeleid diverse jaren scriptanten van Master en RC bij hun scriptie en het blijft fijn om te doen en een mooie aanvulling op mijn reguliere werk als interim controller'.

Wil je meer weten van de docenten, studenten of over de Master of Science in Controlling opleiding? Kom naar de open avond op 19 april a.s. en meld je aan via de website.

 

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.