(Pre-) Master of Science in Controlling

Breukelen
2 september 2023
1 juli 2023
2,5 jaar in deeltijd inclusief pre-master & scriptie
12-16 uur per week
Wekelijks op donderdag of om de week op vrijdag en zaterdag
Nederlands
€ 10.500 voor pre-master
NVAO, EQUIS

De MSc in Controlling is een praktijkgerichte controllersopleiding op universitair niveau. Je ontwikkelt je tot een financiële businesspartner voor organisaties. Behalve op je academische kennis, leer je vertrouwen op je karakter en durf. Als zelfstandig denkende professional in finance weet je hoe je waarde creëert voor jezelf, je bedrijf en de samenleving.

Wat levert het je op?

  • Titel: MSc
  • Je treedt op als sterke en kritische financiële business partner voor managementteams.
  • Je weet hoe je organisaties adviseert bij complexe financieel-economische vragen.
  • Je levert een waardevolle bijdrage aan de (financiële) gezondheid van een organisatie.
  • Je krijgt er een waardevol netwerk bij.
  • Persoonlijke en professionele groei.
  • Academisch werk- en denkniveau.
 • Behorend tot de beste masters in Controlling
 • Kies een roostervariant die het beste bij je past
 • Academisch, interactief en praktijkgericht

Ook interessant voor jou

_SAN8656 aangepast Schakeltraject Accountancy & Controlling (deeltijd)

Schakeltraject Accountancy & Controlling (deeltijd)

Deeltijd | Nederlands | 31 augustus 2023
Na deze 1-jarige deeltijdopleiding kan je zonder financiële achtergrond toch accountancy of controlling op universitair niveau studeren.
Registercontroller worden? EMFC Nyenrode Executive Master of Finance & Control (EMFC/RC) (deeltijd)

Executive Master of Finance & Control (EMFC/RC) (deeltijd)

Deeltijd | Nederlands | 1 september 2023
Met deze internationale EMFC-opleiding ontwikkel je je tot Registercontroller (RC) en sterke businesspartner.
_SAN6419 aangepast Post-bachelor Controlling (deeltijd)

Post-bachelor Controlling (deeltijd)

Deeltijd | Nederlands | 2 september 2023
Korte, flexibele deeltijd post-bachelor in Controlling met specialisaties Business Controlling en Financial Controlling.

Praktijkgerichte opleiding op universitair niveau

De deeltijd MSc in Controlling volg je naast je baan. Het is een wetenschappelijke en praktijkgerichte opleiding. Je combineert academische theorie altijd met concrete cases uit de praktijk. Er is veel ruimte voor interactie, onder meer over jouw uitdagingen. Het is ons doel dat jij het geleerde direct kan toepassen in de praktijk.

Focus op persoonlijke ontwikkeling en leiderschap

Op Nyenrode ontwikkel jij je tot een stevige businesspartner met meer zelfvertrouwen. Daarom is de Personal Leadership Development Journey een belangrijk onderdeel van de opleiding. Jouw persoonlijke ontwikkeling als professional en leider staat centraal. Inzicht in je drijfveren, waarden en kwaliteiten zijn essentieel om meer impact te kunnen maken.

Download de brochure voor meer informatie

Je leest meer over:

 • De studie-opzet met een overzicht van alle vakken
 • Het deelnemersprofiel en ervaringen van oud-studenten
 • De Personal Leadership Development Journey

Benieuwd? Download dan snel de brochure!

Kleine groepen, vaste collegedagen

Op Nyenrode studeer je in kleine groepen. Daardoor ben je verzekerd van veel persoonlijke aandacht. Je volgt college op een vast moment in de week. Handig bij het combineren met je werk en privéleven. Je kan kiezen voor wekelijks college op donderdag of om de week op vrijdag en de aansluitende zaterdag.

Afhankelijk van je achtergrond volg je een pre-master van maximaal 1 jaar. De colleges van de pre-master vinden plaats op vrijdag/zaterdag om de week.

 


Wat zijn de toelatingseisen?

Om te starten met de MSc in Controlling heb je een financiële of economische hbo- of wo-bachelor nodig. De vooropleidingen waarmee je toelaatbaar bent, zijn:

 • Post-bachelor (Managerial) Controlling (Nyenrode)
 • Schakeltraject Accountancy & Controlling (Nyenrode)
 • Hbo-bachelor Accountancy of Bedrijfseconomie
 • Hbo-SPD of BE met post-hbo-controlleropleiding
 • Wo-bachelor of Science in Accountancy, Economie,  Bedrijfseconomie of Bedrijfskunde

Afhankelijk van de aansluiting van je vooropleiding moet je een (gedeelte van) de premaster volgen. Daarna heb je de juiste kennis om te starten.

Adviesgesprek

Benieuwd hoe de opleiding aansluit bij jouw achtergrond? Vraag dan een persoonlijk (telefonisch) adviesgesprek aan. Tijdens dit gesprek kijken we naar jouw situatie. Door beter inzicht te krijgen in je vooropleiding, werkervaring, persoonlijkheid en motivatie kan onze opleidingsadviseur je helpen bij het kiezen voor een studie.

Toelatingsprocedure

STAP 1:

Als je inzicht wilt in je curriculum, meld je je via de groene button aan voor een vrijblijvend intakegesprek. In het aanmeldportaal upload je de volgende documenten:

 • Curriculum vitae
 • Kopieën van je (post-)bachelordiploma en -cijferlijsten

STAP 2:

Wanneer je deze documenten hebt geüpload, zal het programma-management deze controleren en je per mail uitnodigen voor een vrijblijvend intakegesprek. Na het intakegesprek ontvang je een toelatingsbrief.

STAP 3:

Wil je vervolgens starten met de opleiding, dan kan je via het aanmeldportaal jouw inschrijfformulier officieel indienen.

De uiterlijke inschrijfdatum is 1 juli 2023. De start van het programma is op 2 september 2023. 

 

Andere vooropleiding?

Als je niet één van bovenstaande relevante vooropleidingen voor deze studie hebt, kan je eerst het Schakeltraject Accountancy & Controlling van Nyenrode doen. Dit is een deeltijdopleiding van 1 jaar. Wil je hier meer over weten? Vraag dan een persoonlijk gesprek aan.

 

Post-bachelor Controlling

Je kan er ook voor kiezen om te starten met de post-bachelor Controlling. Met deze opleiding word je, net als de pre-masterfase van de MSc in Controlling, klaargestoomd voor de academische masterfase.

 

Wat is de investering?

Voor de MSc in Controlling zijn de kosten* als volgt opgebouwd:

 • Collegegeld pre-master € 10.500 
 • Collegegeld master € 11.600
 • Scriptiebegeleiding € 4.400
 • Studieboeken circa € 1500 (voor pre-master en master)
 • Inschrijfgeld jaarlijks: € 265

*Deze kosten zijn op basis van een start in studiejaar 2022/2023.

Levenlanglerenkrediet van DUO

Je kan bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) geld lenen om je studie mee te financieren middels het Levenlanglerenkrediet.

Financieringsmogelijkheden

Als je overweegt deel te nemen aan de Master van Nyenrode, dan is het belangrijk om te weten hoe jij jouw studie kan financieren. De meerderheid van de studenten ontvangt een bijdrage voor de studiekosten van de werkgever. Het volgen van een opleiding heeft immers een positieve impact op jouw organisatie. Wil je jouw studie liever zelf betalen, dan zijn er verschillende mogelijkheden om je opleiding te financieren.

Heb je hulp nodig bij het overtuigen van je werkgever of ben je benieuwd naar de financieringsmogelijkheden? Klik dan op onderstaande button voor de brochure met tips over het bekostigen van een opleiding. 

 BEKIJK DE Financieringsbrochure

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

Wat staat je te wachten?

Met de Master of Science in Controlling geef je jouw carrière een impuls. Door je academische kennis en persoonlijke groei ben jij iemand die in staat is om een organisatie in beweging te krijgen. Je hebt je ontwikkeld tot een doortastende sparringpartner voor senior managers en bestuurders.


Vervolgstudies

Als je nog meer diepgang wilt, kan je verder studeren en je RC-kwalificatie halen. Daarvoor volg je de Executive Master of Finance & Control (RC). Ook de Master Fiscaal Recht kan een ideale aanvulling zijn op je kennis.

Meld je aan voor de open avond en ontmoet studenten en alumni die je meer kunnen vertellen over hun carrière en de combinatie van baan en studie.