(Pre-)Master of Science in Controlling (deeltijd)

Breukelen
September en februari
1 juli en 1 december
2,5 jaar in deeltijd inclusief pre-master & scriptie
12-16 uur per week
Wekelijks op donderdag of om de week op vrijdag en zaterdag
Nederlands
€ 11.700 voor pre-master
NVAO, EQUIS

De MSc in Controlling is een praktijkgerichte controllersopleiding op universitair niveau. Je ontwikkelt je tot een financiële businesspartner voor organisaties. Behalve op je academische kennis, leer je vertrouwen op je karakter en durf. Als zelfstandig denkende professional in finance weet je hoe je waarde creëert voor jezelf, je bedrijf en de samenleving.

Wat levert het je op?

  • Titel: MSc
  • Je treedt op als sterke en kritische financiële business partner voor managementteams.
  • Je weet hoe je organisaties adviseert bij complexe financieel-economische vragen.
  • Je levert een waardevolle bijdrage aan de (financiële) gezondheid van een organisatie.
  • Je krijgt er een waardevol netwerk bij.
  • Persoonlijke en professionele groei.
  • Academisch werk- en denkniveau.
 • Behorend tot de beste masters in Controlling
 • Kies een roostervariant die het beste bij je past
 • Academisch, interactief en praktijkgericht

Ook interessant voor jou

Nyenrode Board & Governance 03-05-2023-18_600x400 Executive Master of Finance & Control (EMFC/RC) (deeltijd)

Executive Master of Finance & Control (EMFC/RC) (deeltijd)

Deeltijd | Nederlands | September en februari
Met deze internationale EMFC-opleiding ontwikkel je je tot Registercontroller (RC) en sterke businesspartner.
Professional Programs Nyenrode 12-06-2023-31_600x400 Post-bachelor Controlling (deeltijd)

Post-bachelor Controlling (deeltijd)

Deeltijd | Nederlands | September en februari
Korte, flexibele deeltijd post-bachelor in Controlling met specialisaties Business Controlling en Financial Controlling.
PTMSc 10-03-2017-1klein Schakeltraject Accountancy & Controlling (deeltijd)

Schakeltraject Accountancy & Controlling (deeltijd)

Deeltijd | Nederlands | September en januari
Na deze 1-jarige deeltijdopleiding kan je zonder financiële achtergrond toch accountancy of controlling op universitair niveau studeren.

Praktijkgerichte opleiding op universitair niveau

De deeltijd MSc in Controlling volg je naast je baan. Het is een wetenschappelijke en praktijkgerichte opleiding. Je combineert academische theorie altijd met concrete cases uit de praktijk. Er is veel ruimte voor interactie, onder meer over jouw uitdagingen. Het is ons doel dat jij het geleerde direct kan toepassen in de praktijk.

Focus op persoonlijke ontwikkeling en leiderschap

Op Nyenrode ontwikkel jij je tot een stevige businesspartner met meer zelfvertrouwen. Daarom is de Personal Leadership Development Journey een belangrijk onderdeel van de opleiding. Jouw persoonlijke ontwikkeling als professional en leider staat centraal. Inzicht in je drijfveren, waarden en kwaliteiten zijn essentieel om meer impact te kunnen maken.

Download de brochure voor meer informatie

Je leest meer over:

 • De studie-opzet met een overzicht van alle vakken
 • Het deelnemersprofiel en ervaringen van oud-studenten
 • De Personal Leadership Development Journey

Benieuwd? Download dan snel de brochure!

Kleine groepen, vaste collegedagen

Op Nyenrode studeer je in kleine groepen. Daardoor ben je verzekerd van veel persoonlijke aandacht. Je volgt college op een vast moment in de week. Handig bij het combineren met je werk en privéleven. Je kan kiezen voor wekelijks college op donderdag of om de week op vrijdag en de aansluitende zaterdag.

Afhankelijk van je achtergrond volg je een pre-master van maximaal 1 jaar. De colleges van de pre-master vinden plaats op vrijdag/zaterdag om de week.

 


Toelatingseisen

Om te starten met de Master of Science in Controlling heb je een financiële of economische hbo- of wo-bachelor nodig. De vooropleidingen waarmee je toelaatbaar bent zijn:

  • Schakeltraject Accountancy & Controlling (Nyenrode)
  • Hbo-SPD of BE met post-hbo-controller opleiding
  • Hbo-bachelor Bedrijfseconomie of Accountancy
  • Wo-bachelor of Science in Accountancy, Economie,  Bedrijfseconomie of Bedrijfskunde
  • Post-bachelor Controlling (Nyenrode)

   Afhankelijk van de aansluiting van je vooropleiding moet je (een gedeelte van) de premaster volgen. Daarna heb je de juiste kennis om te starten. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek krijg je hierover meer informatie.

  Adviesgesprek

  Benieuwd hoe de opleiding aansluit bij jouw achtergrond? Vraag dan een persoonlijk (telefonisch) adviesgesprek aan. Tijdens dit gesprek kijken we naar jouw situatie. Door beter inzicht te krijgen in je vooropleiding, werkervaring, persoonlijkheid en motivatie kan onze opleidingsadviseur je helpen bij het kiezen voor een studie.

  Toelatingsprocedure

  STAP 1:

  Als je inzicht wilt in je curriculum, meld je je via de groene button aan voor een vrijblijvend intakegesprek. In het aanmeldportaal upload je de volgende documenten:

  • Curriculum vitae
  • Kopieën van je (post-)bachelordiploma en -cijferlijsten

  STAP 2:

  Wanneer je deze documenten hebt geüpload, zal het programma-management deze controleren en je per mail uitnodigen voor een vrijblijvend intakegesprek. Na het intakegesprek ontvang je een toelatingsbrief.

  STAP 3:

  Wil je vervolgens starten met de opleiding? Aanmelden voor de start in september of februari kan direct via de groene button. De inschrijfdeadlines zijn respectievelijk 1 juli en 18 december. Heb je de deadline gemist en wil je toch nog starten? Neem dan contact op met ons voor de mogelijkheden.

  Andere vooropleiding?

  Als je niet één van bovenstaande relevante vooropleidingen voor deze studie hebt, kan je eerst het Schakeltraject Accountancy & Controlling van Nyenrode doen. Dit is een deeltijdopleiding van 1 jaar. Wil je hier meer over weten? Vraag dan een persoonlijk gesprek aan.

   

  Post-bachelor Controlling

  Je kan er ook voor kiezen om te starten met de post-bachelor Controlling. Met deze opleiding word je, net als de pre-masterfase van de MSc in Controlling, klaargestoomd voor de academische masterfase.

   

  Wat is de investering?

   

  De kosten* voor de Master of Science in Controlling zijn als volgt opgebouwd:

  • Collegegeld pre-master € 11.700
  • Collegegeld master € 13.000
  • Scriptiebegeleiding € 4.750
  • Literatuur voor de gehele opleiding circa € 1.500
  • Inschrijfgeld jaarlijks: € 310

  We brengen elk vak apart in rekening, waardoor jij flexibel kan studeren. Deze kosten zijn van toepassing op collegejaar 2024/2025.

  Financieringsmogelijkheden

  Als je overweegt deel te nemen aan de Master van Nyenrode, dan is het belangrijk om te weten hoe jij jouw studie kan financieren. De meerderheid van de studenten ontvangt een bijdrage voor de studiekosten van de werkgever. Het volgen van een opleiding heeft immers een positieve impact op jouw organisatie. Wil je jouw studie liever zelf betalen, dan zijn er verschillende mogelijkheden om je opleiding te financieren.

  Heb je hulp nodig bij het overtuigen van je werkgever of ben je benieuwd naar de financieringsmogelijkheden? Klik dan op onderstaande button voor de brochure met tips over het bekostigen van een opleiding. 
  BEKIJK DE FINANCIERINGSBROCHURE

  Levenlanglerenkrediet van DUO

  Bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) bestaat de mogelijkheid om voor de Master Controlling (geldt niet voor de pre-master) geld te lenen om je studie te financieren.
  Check de voorwaarden: het Levenlanglerenkrediet. 

  *Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

  Wat staat je te wachten?

  Met de Master of Science in Controlling geef je jouw carrière een impuls. Door je academische kennis en persoonlijke groei ben jij iemand die in staat is om een organisatie in beweging te krijgen. Je hebt je ontwikkeld tot een doortastende sparringpartner voor senior managers en bestuurders.


  Vervolgstudies

  Als je nog meer diepgang wilt, kan je verder studeren en je RC-kwalificatie halen. Daarvoor volg je de Executive Master of Finance & Control (RC). Ook de Master Fiscaal Recht kan een ideale aanvulling zijn op je kennis.

  Meld je aan voor de open avond en ontmoet studenten en alumni die je meer kunnen vertellen over hun carrière en de combinatie van baan en studie.

  Van wie krijg je college?

  In de (Pre-)Master of Science Controlling krijg je college van top hoogleraren en senior expert professionals. Deze professionals zijn autoriteit in hun vakgebied en delen hun praktijkervaring uit het bedrijfsleven in de colleges.
  Roland Speklé
  Hoogleraar
  Roland Speklé is hoogleraar Management Accounting & Control aan Nyenrode Business Universiteit en academisch verantwoordelijk voor alle Controlling opleidingen. Voordat hij bij Nyenrode kwam, bekleedde hij verschillende academische functies aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en werkte hij als auditor en consultant bij een groot openbaar accountantskantoor.
  Hoogleraar
  Jack van der Veen is hoogleraar en doceert over Supply Chain Management. Hij publiceert regelmatig over ketensamenwerking, duurzaamheid en sociale innovatie. Multidisciplinaire samenwerking maakt hem enthousiast.
  Dennis Vink
  Hoogleraar
  Dennis Vink is hoogleraar Finance & Investment. Hij helpt deelnemers inzicht te krijgen in de relevantie van financiën bij het managen van organisaties. En hij leert hen om te gaan met complexe financiële businesscases.
  Bart Jonker
  Kerngroepvoorzitter belastingrecht
  Coördinator van de vakken Belastingrecht 1, 2 & 3, Tax Theory & Ethiek en Fiscaal leiderschap bij de Masters Fiscaal Recht en Fiscale Economie.
  Tineke Lambooy
  Hoogleraar
  Tineke Lambooy is sinds 2015 hoogleraar Ondernemingsrecht aan Nyenrode Business Universiteit en daarvoor sinds 2007 onderzoeker en universitair docent bij Nyenrode.
  Universitair hoofddocent
  Frans Schaepkens is aan Nyenrode verbonden als docent en onderzoeker voor Externe Verslaggeving en Management Control.
  Universitair hoofddocent
  Jeroen van der Velden is universitair hoofddocent Strategy Alignment en directeur van het Center for Strategy, Organization & Leadership aan Nyenrode Business Universiteit. Hij is gefascineerd door de manier waarop nieuwe technologieën organisaties en het dagelijkse leven van mensen beïnvloeden en veranderen.
  Lecturer
  Erik Maier werkt als docent, programma-manager en promovendus aan Nyenrode Business Universiteit. Hij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Strategy, Organization & Leadership. Bij voorkeur werkt hij op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling: het gebied waar strategische doelen van de organisatie en de individuele behoeften van het individu met elkaar in verbinding staan.
  Hoogleraar
  Cokky Hilhorst is hoogleraar Business & IT. Ze doceert over onderwerpen als IT-investeringen, data-analyse en digitale transformatie. Verder werkte ze jarenlang bij PwC als Director Consulting Technology.
  Hoogleraar
  Jacques de Swart is hoogleraar toegepaste wiskunde. Zijn rol is het ontwikkelen, vernieuwen en onderwijzen van modules op het gebied van wiskunde, onderzoeksmethoden, statistiek en datawetenschappen.
  Hoogleraar
  Ivo de Loo is professor Management Accounting & Control aan Nyenrode Business Universiteit en academisch verantwoordelijk voor alle Controlling opleidingen.