Bijpraten met alumni in New York

31 juli 2018
Community
Op 31 mei 2018 heeft Nyenrode samen met American Friends of Nyenrode op Manhattan een alumni-evenement gehouden om studenten, faculteit en onderwijspersoneel in contact te brengen met Nyenrode-alumni die in New York wonen en werken.

Global Immersion Program

Het alumni-evenement in New York maakte deel uit van het Global Immersion Program, een hoogtepunt van de voltijdse masteropleiding MSc in Management. Het programma bestaat uit een studieweek in het buitenland die in samenspraak met toonaangevende bedrijven in de regio is georganiseerd.

In New York hebben de studenten van het Financial Management-traject bedrijven bezocht en onder de hoede van seniorvertegenwoordigers van Société Générale, Moelis & Co en Atlantic Investment Management het hoofd gebogen over echte bedrijfskwesties.

American Friends of Nyenrode

Noord-Amerika telt ongeveer 500 Nyenrode-alumni. American Friends of Nyenrode speelt daar een onmisbare rol bij het onderhouden en uitbreiden van de Nyenrode-gemeenschap. De voornaamste taak van de organisatie ligt in het ondersteunen van de onderwijsactiviteiten van de universiteit, het werven van fondsen voor studiebeurzen en het organiseren van evenementen waarbij Nyenrode-alumni de kans krijgen om met de huidige studenten en de faculteit te netwerken.

Het belang van netwerken

Het alumni-evenement vond plaats bij de Monarch Rooftop Lounge, een dakterras in Manhattan, met een inspirerend uitzicht op het wereldberoemde Empire State Building. Tijdens het evenement kregen huidige voltijdstudenten MSc in Management de gelegenheid om met Nyenrode-alumni uit allerlei leeftijdsgroepen en met een breed scala aan achtergronden te spreken. De alumni vertelden hoe het is om New York te wonen en te werken en gaven waardevol advies aan studenten die eenzelfde carrière ambiëren.

Nyenrode Business Universiteit organiseert regelmatig evenementen waarbij studenten met de wereldwijde alumnigemeenschap kunnen netwerken. Wil jij zelf deelnemen aan een van onze alumni-evenementen? Ga dan naar onze website en bezoek ons in een stad bij jou in de buurt: Nyenrode.nl/Events. Of kijk op de website van de VCV: Nyenrodealumni.nl/Agenda. Wil jij jouw carrière opbouwen terwijl je een master diploma behaalt? Meer informatie over de voltijdopleiding MSc in Management vind je hier: Nyenrode.nl/FTMSc.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.