BSc in Business Administration beste opleiding van Nederland

Er vallen heel weinig studenten uit bij Nyenrode

4 december 2023
Onderwijs

De Bachelor of Science in Business Administration (BScBA) is door de Keuzegids Universiteiten voor de vierde keer op rij beoordeeld als beste opleiding van Nederland in de categorie International Business. Nyenrode Business Universiteit scoort de maximale 5 sterren. Het eerste jaar halen en tijdig afstuderen lukt bij Nyenrode bovengemiddeld goed. Studenten beoordelen de inhoud van de opleiding, slagingspercentage, de kwaliteit van de docenten en de voorbereiding op hun loopbaan als zeer goed.

Hoog slagingspercentage

Carlijn Wentzel, Directeur Management Degree Programs: “Onze cultuur, veel persoonlijke aandacht en onderwijs in kleine groepen zorgt ervoor dat er heel weinig studenten uitvallen bij Nyenrode. Studenten kunnen bovendien kiezen of ze willen studeren op de campus op ons landgoed in Breukelen of in de stadse omgeving in het centrum van Amsterdam. Op beide locaties kunnen studenten rekenen op een persoonlijke benadering en kwalitatief goede programma’s gebaseerd op onze waarden ‘leadership, entrepreneurship en stewardship’.

Sterke binding met de praktijk

"Nyenrode verbindt theorie met de praktijk door studenten van de BScBA analyses voor echte bedrijven te laten maken. Een voorbeeld hiervan is het company project. Hierin kunnen studenten kiezen voor het opstarten van een eigen bedrijf, een adviesproject of sociaal ondernemerschap. Op deze manier worden studenten goed voorbereid op hun loopbaan.”

De ranglijst van universiteiten met het beste onderwijs wordt één keer per jaar uitgebracht door de Keuzegids en is gebaseerd op de Nationale Studenten Enquête (NSE). De Keuzegids is een onafhankelijke gids die alle erkende opleidingen in Nederland beoordeelt. Kijk voor meer informatie over de Keuzegids en de beoordeelde opleidingen op https://keuzegids.nl/.

Meer informatie over de bacheloropleidingen van Nyenrode zijn te vinden op de website.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.