Bachelor of Science in Business Administration

Bachelor of Science in Business Administration

Heb jij de ambitie om een leidende rol te spelen in het bedrijfsleven van morgen? Dan is deze 3-jarige bachelor iets voor jou. Het is een intensief academisch programma gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling. Je werkt samen met ons aan je analytische skills, je leiderschapskwaliteiten en je karaktervorming. Je studeert, sport en woont op de Nyenrode-campus samen met je medestudenten. Dat maakt deze studie een ervaring voor het leven.

Jouw studietijd op Nyenrode

Voor ons telt dat jij je persoonlijke leiderschap maximaal ontwikkelt. Niet alleen met kennis, maar ook door veel te sporten en te oefenen met organiseren en leidinggeven in de studentenvereniging. Ook doe je internationale ervaring op via het internationale uitwisselingsprogramma, je internationale medestudenten en de Nyenrode-community. Doordat je zoveel samen doet met je medestudenten, bouw je een netwerk op voor de rest van je leven.

Je medestudenten

De Bachelor of Science in Business Administration trekt proactieve, ambitieuze, sociale en ondernemende studenten aan van over de hele wereld. Je studeert in een kleine groep met 35 medestudenten. Door het selectieproces dat jij en je medestudenten hebben doorlopen, weet je zeker dat het programma en de groep goed bij je passen.

Verkozen tot beste bachelor

De Bachelor of Science in Business Administration krijgt van studenten op studiekeuze123.nl een beoordeling van 4,7 uit 5 sterren. Daarmee is het de best beoordeelde bachelor in bedrijfskunde en economie van Nederland (bron: Studiekeuze123.nl).

Evenementen

Benieuwd hoe het is om aan Nyenrode te studeren? Bezoek dan onze aankomende Open Dag of Experience Weekend.

 • Veel persoonlijke aandacht
 • Campusleven en actieve studentenvereniging
 • Nadruk op leiderschapsontwikkeling

In het kort

 • Breukelen
 • 20 augustus 2018
 • 3 jaar
 • Voltijd op campus
 • Engels
 • € 19.500

Contact

Brochure

Wat zijn de toelatingseisen?

De Bachelor of Science in Business Administration start elk jaar half augustus. De deadline voor aanmelden is 1 juli. Om je aan te melden heb je minimaal nodig:

 • Vwo-diploma met wiskunde A of B.
 • Hbo-propedeuse
 • International Baccalaureate (IB), European Baccalaureate (EB) of gelijkwaardig internationaal diploma

Aanmelden doe je als volgt

 • Vul het aanmeldformulier in.
 • Doe de toelatingstest (LTP-test)
 • Doe een interview (kan ook via Skype)
In de toelatingsprocedure kijken we naar je motivatie, testscores, persoonlijkheid en buitenschoolse activiteiten. Mogelijk vragen we je om ook een Engelse taaltoets af te leggen.

Doorstromen vanuit hbo

Als je 60 studiepunten (ECTS) hebt gehaald aan een hbo-opleiding, kan je ook toelating doen. Je hebt kennis van wiskunde en Engels op vwo-niveau nodig.

Selectieproces

Omdat het aantal plaatsen beperkt is, maken we een selectie uit de aanmeldingen die we krijgen. Als je je aanmeldt, zijn er 3 uitkomsten mogelijk:

 • Meteen toegelaten (mogelijk tot 1 april 2018)
 • Voorwaardelijk toegelaten
 • Niet toegelaten

Aanmeld deadline

Deadline voor aanmelden: 1 april 2018

Als je je aanmeldt voor 1 april dan hoor je vrij snel of je wel of niet bent toegelaten tot het BScBA-programma.

Na 1 april, kom je altijd op de student ranking lijst en hoor je op 1 mei of je een plek krijgt toegewezen.

Uiterlijke aanmelddeadline:

Internationale studenten: 1 juni 2018

Nederlandse studenten: 1 juli 2018

* Door je aan te melden voor deze opleiding ga je akkoord met de geldende voorwaarden en reglementen van Nyenrode en met de onderwijs- en examenregeling (Rules & regulations) van deze opleiding.

Contact

Persoonlijk Informatiegesprek

Je studietraject persoonlijk bespreken? Vraag hier een gesprek aan!

Aanmelden BScBA

Meld je nu aan voor de studie!

Wat ga je doen?

Alles in de Bachelor of Science in Business Administration is gericht op jouw academische en persoonlijke ontwikkeling. Je volgt natuurlijk bedrijfskundige vakken, maar je leert ook debatteren en schrijven en verdiept je bijvoorbeeld in trendwatching en innovatie. Tijdens je hele studie volg je daarnaast de Personal Development Journey. Daarmee daag je jezelf uit om verder te komen in wat je kan en durft. Je sport 4 uur per week.

In het tweede jaar werk je aan je Company Project en volg je vakken over ethiek, economie en politiek, cross cultural thinking en duurzame organisatieontwikkeling. In het derde jaar studeer je een semester aan een partneruniversiteit van Nyenrode in het buitenland. Daarna begin je aan je afsluitende scriptie.

Company Project

Met het Company Project start je meteen in je tweede jaar. Het is een praktijkoefening waarbij je kiest voor een eigen bedrijf starten, een consultancy-project of social entrepreneurship. Aan dit project werk je tijdens het hele tweede jaar, naast de andere vakken. Je krijgt hulp en coaching van je docenten, medestudenten, alumni en stafmedewerkers.

Wat zijn de kosten?

Per augustus 2017 zijn dit de kosten voor de Bachelor of Science in Business Administration:

 • Collegegeld per jaar € 19.500
 • Toelatingstest (LTP) € 220
 • Administratiekosten € 100
 • Gemeubileerde kamer op de campus € 305 per maand (gedeelde kamer in het eerste jaar)

Financiering: awards en beurzen

Met een award of beurs kan je de kosten van je studie geheel of gedeeltelijk betalen.

Dit zijn de mogelijkheden:

 • Awards: Nyenrode organiseert Business Games waarmee je een award kan winnen. Met die award betaal je een gedeelte van je collegegeld. Het geld dat je met een award wint is een gift die je niet hoeft terug te betalen. Houd de website in de gaten om je aan te melden voor de volgende business game.
 • Stichting Nyenrode Fonds: via Stichting Nyenrode Fonds een beroep doen op een beurs. Deze beurs is een tegemoetkoming voor een gedeelte van je collegegeld. Je betaalt hem terug na je studie. Doordat er een beperkt aantal beurzen beschikbaar is, maken we een selectie uit de aanvragen. Kijk of je voor een beurs in aanmerking komt
 • Orange Tulip Scholarship: als je afkomstig bent uit Brazilië, China, Indonesië, Mexico, Rusland, Zuid-Korea of Vietnam, kom je misschien in aanmerking voor een Orange Tulip Scholarship. Deze beurzen variëren van € 10.500 tot € 21.000. Bekijk hoe dit beurzenprogramma werkt.

*Alle bedragen en termijnen zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten) en onderhevig aan periodieke wijzigingen. Zie de voorwaarden en reglementen van deze opleiding.
**Kijk hier voor de voorwaarden en reglementen aangaande overnachtingen en housing.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

Contact

Persoonlijk Informatiegesprek

Je studietraject persoonlijk bespreken? Vraag hier een gesprek aan!

Brochure

De toekomst?

Met de Bachelor of Science in Business Administration op zak gaat er een wereld voor je open. Je kan verder studeren en een masteropleiding volgen als je je bedrijfskundige kennis wilt verbreden of juist verder de diepte in wilt.

Je bent ook klaar om je carrière te starten in het bedrijfsleven, internationaal als je dat wilt. Met je persoonlijke leiderschap kan je als entrepreneur natuurlijk ook heel goed je eigen bedrijf starten. Hier oefen je al mee tijdens het Company Project in het tweede jaar van de studie. Jij geeft je eigen toekomst vorm.

International?

Wanneer je als internationale student kiest voor de Bachelor of Science in Business Administration aan Nyenrode, krijg je iets bijzonders. Je combineert het campusleven op Nyenrode met de voordelen van leven in Nederland.

Studeren aan Nyenrode

Als internationale student kan je rekenen op veel individuele aandacht. Je welzijn heeft de bijzondere aandacht van docenten en andere medewerkers. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het open deur-beleid en de steun van het programmamanagement en studiebegeleiders. Je maakt meteen deel uit van de campusgemeenschap. Meer weten over de Nyenrode-campus.

Campusleven

Op de Nyenrode-campus woon je samen met internationale studenten van over de hele wereld. Je medestudenten op de campus volgen de Bachelor of Science in Business Administration of de fulltime Master of Science in Management. In de studentenvereniging zorgt het Nyenrode United Committee voor de integratie van internationale studenten binnen de Nyenrode-gemeenschap. Op Nyenrode kan je ook gratis Nederlandse les volgen als je wilt.

Overstappen naar Nyenrode

Op basis van de vakken die je hebt gevolgd tijdens je huidige studie, kan je mogelijk instromen in de Bachelor of Science in Business Administration. Daarover kan je individueel advies van ons krijgen. We raden je aan om met deze studie te beginnen in het eerste jaar. Op die manier volg je hetzelfde studiepad als je medestudenten. Neem contact op voor persoonlijk advies.

Studeren in Nederland

Nederland is een internationaal georiënteerd land met een grote internationale gemeenschap. Daardoor is het makkelijk om er te leven voor internationale studenten. In Nederland studeren heeft vele voordelen, bijvoorbeeld:

 • Hoge onderwijsstandaard en veel waar voor je geld.
 • 95% van de Nederlanders spreekt Engels.
 • Nederland is een van de veiligste en gelukkigste landen ter wereld.
 • Gemakkelijk reizen naar de rest van Europa (enkele uren reistijd naar Parijs, London, Brussel of Berlijn).
 • Veel internationale carrièremogelijkheden.
 • Na je afstuderen kan je je carrière in Nederland beginnen (je krijgt een visum van 1 jaar om een baan te vinden).

Contact

Persoonlijk Informatiegesprek

Je studietraject persoonlijk bespreken? Vraag hier een gesprek aan!

Brochure