Bachelor of Science in Business Administration

Amsterdam, Breukelen
Augustus 2024
3 jaar
40 uur per week
Engels
€ 22,500 per jaar
NVAO, EQUIS

Enter a team player, leave a team leader

De Bachelor of Science in Business Administration van Nyenrode is een driejarige academische opleiding voor jonge en ambitieuze studenten die dromen van een carrière in business. Het programma richt zich op zes hoofdonderwerpen: organisatie, strategie, onderzoek & academische diensten, financiën, marketing en persoonlijke ontwikkeling.

Rode draad door de opleiding is de Personal Leadership and Development Journey (PLDJ). Studenten worden aangemoedigd te ontdekken wat voor soort leider ze willen worden, wat hen motiveert en wat hun talenten zijn. Sport maakt deel uit van het programma, voor het ontwikkelen van discipline en een sterk gevoel van teamwork.

Een studie op Nyenrode staat garant voor een actief en bruisend studentenleven. Duik in onze studentenverenigingen, waar gezelligheid en plezier hand in hand met jouw persoonlijke en professionele groei. Dit is niet zomaar een studentenleven; je wordt uitgedaagd, gevormd en klaargestoomd voor de toekomst.
 • Kleine groepen, individuele coaching en persoonlijke begeleiding
 • Kies uit twee locaties, Amsterdam of Breukelen, met gegarandeerd een kamer
 • Sterk academisch programma, met een praktische insteek

Keuzegids 2023Beste Bachelor in International Business in Nederland (2017 t/m 2023)

De BSc in Business Administration van Nyenrode is voor het 6e jaar op rij (’17-’23) uitgeroepen tot de beste opleiding in International Business (bron: Keuzegids Universiteiten, de onafhankelijke gids die alle WO-Bachelors kritisch vergelijkt

Maar misschien zijn we wel trotser op de beoordeling van onze studenten: 5 uit 5 sterren (bron: Studiekeuze123.nl).

Benieuwd naar het programma en Nyenrode? Kom kijken op 1 van onze locaties en ontmoet BScBA studenten op Amsterdam & Breukelen


 

 

Personal approach to make an impact

De Bachelor in Business Administration (BScBA), een driejarige academische opleiding die is ontworpen voor ambitieuze studenten. We richten ons op je leiderschapsvorming en bieden een unieke combinatie van academische kennis, praktische relevantie en persoonlijke groei.

Ons intensieve driejarige academische programma heeft een internationale focus en wordt in het Engels gegeven. Je wordt onderdeel van een hechte community van studenten in kleine groepen van niet meer dan 35 studenten. Je kan kiezen uit twee locaties - het bruisende stadsleven in Amsterdam of het campusleven in Breukelen.

Not all rewards come after you graduate

Onderdeel van het programma is de Personal Leadership Development Journey, jouw persoonlijke ontdekkingsreis. Je leert wat voor soort leider je bent, wat je motiveert en waar je gepassioneerd over bent. Tijdens de verschillende sessies werk je samen met je klasgenoten aan verschillende praktische vaardigheden, zoals onderhandelen, stakeholdermanagement, professioneel zakelijk schrijven, presenteren en nog veel meer.

Je kan op Nyenrode een actief studentenleven verwachten, waar gezelligheid en plezier hand in hand gaan met jouw persoonlijke en professionele groei. Dit is niet zomaar een studentenleven; je wordt uitgedaagd, gevormd en klaargestoomd voor de toekomst.

Andere hoogtepunten

 • International Exchange: In het derde jaar krijg je de kans om je onder te dompelen in een andere cultuur en onderwijssysteem via ons internationale uitwisselingsprogramma. Door in het buitenland te studeren aan een prestigieuze internationale universiteit, verbreed je je perspectief en ontwikkel je een internationale mindset.
 • Sport: We geloven sterk dat sporten goed is voor het stimuleren van teamwork, leiderschap en een gezond lichaam en geest. Daarom is het een geïntegreerd onderdeel van het programma.
 • Company Project: Je opleiding eindigt niet in het klaslokaal. In het tweede jaar breng je je kennis in de praktijk met een bedrijfsproject. Onze deskundige faculteit begeleidt je terwijl je werkt aan oplossingen voor vraagstukken uit de praktijk.


Starten met de BSc in Business Administration?

Vwo-diploma met wiskunde A of B

  • Wiskunde moet je voldoende hebben afgerond voordat je kan starten.
  • Een voldoende cijfer voor Engels.

Havo-diploma (met wiskunde A of B) + Hbo-propedeuse

  • Wiskunde en Engels moet je voldoende hebben afgerond voordat je kan starten.
  • Studenten die een Hbo-propedeuse hebben behaald, moeten de Online Mathematics Placement Test (OMPT) behalen met een score van 75%. 

Internationaal baccalaureaat (IB) certificaat*

  • Wiskunde Standaardniveau: Analysis & Approaches: minimaal een 5. Applications & Interpretations: niet direct toelaatbaar, OMPT is verplicht
  • Wiskunde Hoger Niveau: Analysis & Approaches: minimaal een 4. Applications & Interpretations: minimaal een 5.
  • Een voldoende cijfer voor Engels.

Europees Baccelaurate (EB) diploma*

  •  Wiskunde (minimaal 5 uur) minimaal cijfer 7 | Wiskunde (minimaal 3 uur) minimaal cijfer 8.
  • Een voldoende cijfer voor Engels.

General Certificate of Education (GCE) Advanced Level

 • 3 A levels met een minimum cijfer C en een verplicht minimum cijfer B voor wiskunde
 • 3 GCSE's in 6 verschillende vakken met een minimum cijfer van C of hoger.
 • Een voldoende cijfer voor Engels.

Wij adviseren IB, GCE en EB-studenten die niet aan bovenstaande eisen voldoen, het toelatingsexamen (Vwo) te behalen bij Boswell-Bèta in Utrecht. De wiskundetoets Online Mathematics Placement Test (OMPT) is ook een optie. Hiervoor moet een score van 75% behaald worden.

Voldoe je aan één van de bovenstaande criteria? Dan kun jij je aanmelden voor de BScBA. Meld je aan via de groene knop op deze pagina.

 1. Na je aanvraag ontvang je van ons een e-mail met verdere instructies om je daadwerkelijk aan te melden in het Nyenrode Aanmeld Portaal.
 2. Vul het aanmeldformulier zorgvuldig in en volledig in het Engels. Het schrijven van een motivatiebrief en het uploaden van een (voorlopige) officiële cijferlijst met naam en schoolnaam is een belangrijk onderdeel van het aanmeldformulier. Incomplete aanmeldingen worden niet in behandeling genomen. Na ontvangst van jouw complete aanmelding wordt eerst gekeken of je toelaatbaar bent. Indien je toelaatbaar bent dan hoor je of je wordt uitgenodigd voor de toelatingstest en de selectiedag.
 3. Indien toelaatbaar, voltooi de toelatingstest (LTP) en de selectiedag op uitnodiging. 

Ieder jaar vinden er selectiedagen plaats. Na je aanmelding wordt eerst gekeken of je toelaatbaar bent. Indien je toelaatbaar bent, dan word je uitgenodigd voor het selectieproces, bestaande uit de LTP-test en een selectiedag. Heb je de LTP-test gehaald, dan word je uitgenodigd voor de selectiedag. De selectiedag bestaat uit een groepsopdracht en een persoonlijk interview met een alumni en programma manager. 

LTP- & Selectiedagen

 • De LTP-test wordt individueel gepland. 

 • Early bird deadline: 25 maart 2024 (de deadline is nu gesloten).
 • Scholarship aanmelddeadline: 25 maart 2024 (de deadline is nu gesloten).
 • Definitieve deadline (internationals met een Visa): 1 juni 2024 (de deadline is nu gesloten).
 • Definitieve deadline (NL/EU/EFTA): 15 juni 2024*
 • De opleiding start midden augustus 2024

*Als je nog steeds geïnteresseerd bent om deel te nemen aan ons programma voor het academische jaar 2024-2025, zijn er nog een paar plekken over. Neem contact op met onze programma-adviseurs om je aanmelding te bespreken.

  1. Direct toelaatbaar

   2. Voorwaardelijk toegelaten

   • Je bent niet direct toegelaten. 

   3. Niet toegelaten

   • Je voldoet niet aan de toelatingseisen.


    

   * Door je aan te melden voor deze opleiding ga je akkoord met de geldende voorwaarden en reglementen van Nyenrode en met de onderwijs- en examenregeling (Rules & regulations) van deze opleiding.

   Kies jouw eigen Nyenrode Experience!

   De BSc in Business Administration (Bedrijfskunde) van Nyenrode biedt jou de mogelijkheid om te kiezen waar je de opleiding wilt volgen en die het best bij jou past: Amsterdam of Breukelen. Wat past het beste bij jou? Studeren en wonen op de campus in Breukelen of studeren op de Keizersgracht in Amsterdam?     

   Studeren en wonen in bruisend Amsterdam

   Nyenrode Amsterdam is gevestigd in het historische 'De Vijf Keizers' aan de Keizersgracht in het hart van de stad. Studenten hebben toegang tot het zakelijke netwerk en er is een incubator aanwezig voor start-ups.  Door de evenementen voor verschillende programma's (Bachelor, Master, MBA) kom jij in contact met het lokale bedrijfsleven.

   De Bachelor Business Administration volgen in Amsterdam betekent veel flexibiliteit: kies zelf of je lid wordt van de studievereniging (JCV), je aansluit bij een andere studentenvereniging, of helemaal niet. Je dompelt je onder in een internationale omgeving  Bekijk hier een Virtual Tour van onze campus in Amsterdam.

   Studenten kunnen via Nyenrode een kamer huren op Campus Diemen Zuid, dit studentencomplex ligt ongeveer op 15 minuten afstand van Amsterdam Centraal met een directe metroverbinding.

   Studeren en wonen op campus in Breukelen

   De campus vind je op een historisch landgoed met een 13e-eeuws kasteel. Faciliteiten bestaan onder andere uit: een bibliotheek met stilte ruimten, allerlei sportvelden (rugby, voetbal, hockey en tennis) en een fitnessruimte, een studenten restaurant, studentenkamers en twee kroegen.

   Studeren in Breukelen stelt je in staat een volledig studentenleven te creëren, door de combinatie van studie en lidmaatschap van een actieve studentenvereniging (N.C.V). Je werkt aan je business en sociale skills door deel uit te maken van de verschillende commissies.

   Op dagelijkse basis bezoeken vele professionals Nyenrode voor executive education programma’s, waarmee jij als student een connectie aan kan gaan. Op Nyenrode creëer je binnen 3 jaar een netwerk van vrienden voor het leven

   Wat zijn de kosten?

   Per augustus 2024 zijn dit de kosten voor de Bachelor of Science in Business Administration:

   • Collegegeld: €22,500 (eerste jaar), €23,500 (tweede jaar), €25,000 (derde jaar) (exclusief studieboeken en NCV/JVC membership)
   • Aanvraagkosten: €300
   • Wonen op campus in Breukelen: Op de campus zijn verschillende typen kamers beschikbaar, variërend in prijs tussen €320,- en €500,-. Voor alle informatie rondom huisvesting op de campus in Breukelen, bekijk deze pagina.
   • Wonen in Amsterdam: Nyenrode biedt studenten de gelegenheid een kamer te huren op Campus Diemen-Zuid. Mocht je vragen hebben over wonen in Amsterdam en mogelijkheden, neem dan contact op met één van de programma adviseurs.

   Kosten kunnen veranderen.

   Financiering

   Voor gemotiveerde studenten met beperkte financiële middelen zijn er een aantal mogelijkheden om je studie (deels) te financieren:

   Studiebeurzen waar alle studenten voor in aanmerking komen:

   • Revolving Scholarship* - Bij Stichting Nyenrode Fonds kan je solliciteren naar één van de studiebeurzen (maximaal € 10,000 per studiejaar) die financieel mogelijk worden gemaakt door alumni. Op een later moment in je carrière geef je terug aan het fonds door zelf ook een scholarship aan te bieden aan een nieuwe Nyenrode-student. Meer over het aanmeldproces en -criteria vind je hier.
   • Program Scholarships* - Nyenrode stelt ieder jaar een aantal studiebeurzen (maximaal €10,000 per studiejaar) beschikbaar voor studenten met bijzondere motivaties en achtergronden. Meer weten? Neem contact op met één van de programma adviseurs via BScBA@nyenrode.nl.

   *Let op: het is mogelijk om beide studiebeurzen aan te vragen en deze te combineren. Je mag dezelfde motivatiebrief en financieel plan gebruiken.

   Studiebeurzen waar alleen internationale of Nederlandse studenten voor in aanmerking komen:

   • De BSc in Business Administration is een erkende opleiding en daarmee is het aanvragen van studiefinanciering via DUO in veel gevallen mogelijk. Neem contact op met DUO om jouw persoonlijke mogelijkheden te bespreken.

   *Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen. Collegegelden zijn BTW-vrij.

   Wat ga je doen na de bachelor?

   Met de Bachelor of Science in Business Administration op zak gaat er een wereld voor je open. Na je BScBA opleiding op Nyenrode, kan je kiezen uit vele mogelijkheden, waaronder:

   • Een masterdiploma in business
   • Een masterdiploma in een ander vakgebied
   • Een carrière in het bedrijfsleven
   • Je eigen bedrijf starten

    Jij geeft je eigen toekomst vorm. Je kan verder studeren en een masteropleiding volgen als je je bedrijfskundige kennis wilt verbreden of juist verder de diepte in wilt. Daarnaast ben je dan ook klaar om je carrière te starten in het bedrijfsleven, internationaal als je dat wilt. Met je persoonlijke leiderschap op zak kan je als ondernemer natuurlijk ook heel goed je eigen bedrijf starten. Hier oefen je al mee tijdens het Company Project in het tweede jaar van de studie.

    Nyenrode biedt je een 'reward for life'.