Bachelor of Science in Business Administration

In het kort

 • Amsterdam, Breukelen
 • 17 augustus 2020
 • 3 jaar
 • 40 uur per week
 • Voltijd
 • Engels
 • € 19.950 per jaar

Wist je dat we de BSc in Business Administration ook in Amsterdam aanbieden vanaf augustus 2020? Meld je aan voor de open dag en ontdek welke locatie het beste bij jou past!

Bachelor of Science in Business Administration

Heb jij de ambitie om een leidende rol te spelen in het bedrijfsleven van morgen? Dan is deze 3-jarige bachelor iets voor jou. Het is een intensief academische opleiding gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling.

Je werkt samen met ons aan je analytische skills, je leiderschapskwaliteiten en je karaktervorming. Kies tussen twee unieke locaties om te studeren: Amsterdam of Breukelen. Beide locaties bieden een eigen unieke ervaring in de stad of op de campus. 

 Wat kan je verwachten?

 • Academische bacheloropleiding in 3 jaar
 • Veel persoonlijke aandacht door kleine groepen
 • Focus op jouw persoonlijke leiderschapontwikkeling
 • Internationale ervaring door de uitwisseling naar het buitenland
 • Kies je locatie: Amsterdam of Breukelen
 • Sporten als onderdeel van karaktervorming
 • Actieve studentenvereniging in Breukelen of een meer internationaal georiënteerde studentenvereniging in Amsterdam
 • Bouw een netwerk op voor de rest van je leven en vrienden voor het leven!

Beste Bachelor in International Business in Nederland (2017 t/m 2019)

Topopleiding zegel 2019 NL

Wederom is de BSc in Business Administration verkozen door Keuzegids Universiteiten (de enige onafhankelijke gids in Nederland die alle WO-Bachelors kritisch vergelijkt), als beste opleiding in de categorie International Business in Nederland.

De gids zei het volgende over de opleiding: “De studenten van Nyenrode waarderen het hoge aantal contacturen en krijgen intensieve begeleiding van hun docenten. Het programma behaalde ook maximale scores voor zijn curriculum, beoordelingen, docenten, academische training, praktijkgerichte aanpak, haalbaarheid en faciliteiten”.

Daarnaast krijgt de Bachelor of Science in Business Administration van studenten op studiekeuze123.nl een beoordeling van 4,7 uit 5 sterren. Daarmee is het de best beoordeelde bachelor in bedrijfskunde en economie van Nederland (bron: Studiekeuze123.nl).

Nieuwsgierig? Kom alles te weten:

Vraag vandaag nog een brochure aan via de knop hierboven of kom naar een van onze evenementen. Ontdek zo of de Bachelor van Nyenrode bij jou past. Meld je aan via onderstaande links: 

 • Veel persoonlijke aandacht door kleine groepen
 • Campusleven of stadsleven
 • Nadruk op leiderschapsontwikkeling

Contact

Wat zijn de toelatingseisen?

 • Vwo-diploma met wiskunde A of B (dit moet je voldoende hebben afgerond voordat je start).
 • Hbo-propedeuse (60 ECTS)
 • International Baccalaureaat Diploma Programma (IBDP), European Baccalaureaat (EB) of een gelijkwaardig internationaal diploma. Voor alle diploma’s geldt: een voldoende voor wiskunde is vereist.
 • De BSc in Business Administration is een Engelstalige opleiding.

Aanmelden doe je als volgt:

 1. Na je aanvraag ontvang je van ons een e-mail met verdere instructies om je daadwerkelijk aan te melden in het Nyenrode Aanmeld Portaal. 
 2. Vul het aanmeldformulier zorgvuldig in. Het schrijven van een motivatiebrief en het uploaden van een (voorlopige) cijferlijst is een belangrijk onderdeel van het aanmeldformulier. Incomplete aanmeldingen worden niet in behandeling genomen. Na ontvangst van jouw complete aanmelding hoor je of je wordt uitgenodigd voor de toelatingstest en het interview.
 3. Voltooi de toelatingstest (LTP) en een interview op uitnodiging.

In de toelatingsprocedure kijken we naar je motivatie, testscores, persoonlijkheid en buitenschoolse activiteiten.  

Selectieproces

Omdat het aantal plaatsen beperkt is, maken we een selectie uit de aanmeldingen die we ontvangen.
Houd er rekening mee dat we voor maart 2020 beginnen met het toekennen van plekken, wees er dus op tijd bij om er zeker van te zijn dat er nog plaatsen beschikbaar zijn.

Deadlines voor aanmelden

 • Eerste aanmelddeadline: 1 maart 2020*
 • Laatste aanmelddeadline: 1 juli 2020
 • De opleiding start in midden augustus 2020.

*Aanmelden voor 1 maart 2020 vergroot de kans om toegelaten te worden op jouw voorkeurslocatie. 
Wij bevelen je dan ook aan om het aanmeldproces op tijd te starten.

Als je je aanmeldt, zijn er 3 uitkomsten mogelijk:

 • Direct toelaatbaar
  • Aanmelden voor 1 maart 2020 vergroot je kans om geselecteerd te worden voor je voorkeurslocatie: Amsterdam of Breukelen.

 • Voorwaardelijk toegelaten
  • Je bent niet direct toegelaten en wordt op een studenten ranking lijst geplaats tot verdere evaluatie en selectie processen.
  • Als je je voor de eerste applicatie deadline (1 maart 2020) hebt aangemeld hoor je rond midden april 2020 of je wel of niet toegelaten bent.
  • Als je je na de eerste applicatie deadline (1 maart 2020) hebt ingeschreven en op de studenten ranglijst staat hoor je rond midden juli 2020 of je wel of niet toegelaten bent.

 • Niet toegelaten
  • Je voldoet niet aan de toelatingseisen.

Hoe werkt de studenten ranglijst?

 • Je positie op de ranglijst is gebaseerd op je toelatingsresultaten, ingediende documenten, LTP score, en interview resultaten.
 • De studenten ranglijst kan wijzigen omdat er in de loop van tijd meer aanvragers aan de studenten lijst worden toegevoegd. 

* Door je aan te melden voor deze opleiding ga je akkoord met de geldende voorwaarden en reglementen van Nyenrode en met de onderwijs- en examenregeling (Rules & regulations) van deze opleiding.

Wat ga je doen?

Alles in de Bachelor of Science in Business Administration is gericht op jouw academische en persoonlijke ontwikkeling. Je volgt natuurlijk bedrijfskundige vakken, maar je leert ook debatteren en schrijven en verdiept je bijvoorbeeld in trendwatching en innovatie.

Academisch onderwijs

Tijdens de Bachelor of Science ontwikkel je niet alleen je academische- en onderzoek skills, maar leer je daarnaast ook kritisch te denken, oplossingsgericht te werken en theorie direct toe te passen in de praktijk.

Company Project

Met het Company Project start je meteen in je tweede jaar. Het is een praktijkoefening waarbij je kiest voor het starten van een eigen bedrijf, een consultancy-project of social entrepreneurship. Gedurende het project krijgt je hulp en coaching van docenten, medestudenten, alumni en stafmedewerkers.

Uitwisseling naar het buitenland

Volg in het derde jaar een semester in het buitenland bij één van onze partneruniversiteiten. Ontwikkel een internationale kijk op het bedrijfsleven, ontdek nieuwe culturen en bouw een internationaal netwerk op.

Personal Development Journey

Gedurende de studie volg je de Personal Development Journey. Hiermee daag je jezelf uit om verder te komen in wat je kunt en durft en ontwikkel je jouw persoonlijke leiderschap skills.

Sport

Tijdens het programma sport je een aantal uren per week en maak je om de paar weken kennis met een nieuwe sport. Leer de samenwerking binnen je team te vergroten en draag middels sport daarnaast ook positief bij aan je eigen gezondheid.

Kies voor Amsterdam of Breukelen

De BSc in Business Administration biedt jou de mogelijkheid om te kiezen uit een locatie die het best bij jou past: Amsterdam of Breukelen. Beide locaties bieden je een andere unieke ervaring.                              

Amsterdam

Studeren in Amsterdam betekent veel flexibiliteit in hoe jij je leven inricht. Je kan zelf kiezen of je lid wordt van de studievereniging (JCV), je aansluit bij een andere studentenvereniging, of helemaal niet. Je dompelt je onder in een internationale omgeving.

Nyenrode Amsterdam is gevestigd in het historische 'De Vijf Keizers' aan de Keizersgracht in het hart van de stad. Wat kan je verwachten? Studenten hebben toegang tot het zakelijke netwerk en er is een incubator aanwezig voor start-ups. In de kelder vind je een lounge waar je kan eten en drinken en voor de verschillende programma’s (Bachelor, MBA en Master) worden evenementen georganiseerd zoals ontbijtsessies, zodat verbinding wordt gemaakt met het lokale bedrijfsleven.

Studenten kunnen via Nyenrode een kamer huren op Campus Diemen Zuid, dit studentencomplex ligt ongeveer op 15 minuten afstand van Amsterdam Centraal met een directe metroverbinding.

MSc Amsterdam 16-11-2017-2 LR

Breukelen

Studeren in Breukelen stelt je in staat een volledig studentenleven te creëren, door de combinatie van studie en lidmaatschap van een actieve studentenvereniging (NCV). Je werkt aan je business en sociale skills door deel uit te maken van de verschillende commissies.

De campus vind je op een historisch landgoed met een 13e-eeuws kasteel. Als student kan je gebruik maken van alles wat de campus te bieden heeft, waardoor je 3 onvergetelijke jaren tegemoet gaat. Faciliteiten bestaan onder andere uit: een bibliotheek met stilte ruimten, allerlei sportvelden (rugby, voetbal, hockey en tennis) en een fitnessruimte, een studenten restaurant, studentenkamers en twee bars.

Op dagelijkse basis bezoeken vele professionals Nyenrode voor executive education programma’s, waarmee jij als student een connectie aan kan gaan. Op Nyenrode creëer je binnen 3 jaar een netwerk van vrienden voor het leven.

Ga op uitwisseling naar het buitenland

Kies je voor de Bachelor of Science in Business Administration van Nyenrode, dan kies je ook voor een uitwisseling naar het buitenland. Een onvergetelijk avontuur waar je jezelf iedere dag opnieuw uitdaagt. Je leert nieuwe mensen kennen, je leert om te gaan met cultuurverschillen en je kijkt met een andere bril naar de wereld. Het zorgt voor een internationale mindset en bereid je nog meer voor op de toekomst.

Waar kan ik naar toe?

In het derde en laatste jaar van de opleiding, ga je als student één semester (augustus tot en met december) in het buitenland volgen bij één van onze partneruniversiteiten.

Tegelijkertijd zullen studenten van deze partneruniversiteiten onze campus in Breukelen bezoeken voor een unieke ervaring als uitwisselingsstudent in Nederland. Jij kan één van deze uitwisselingsstudenten worden. Afhankelijk van je studieresultaten wordt er gekeken naar een passende partneruniversiteit binnen of buiten Europa.

Vraag de brochure aan voor een overzicht van onze partneruniversiteiten.

De toekomst?

Bij het voorbereiden van studenten op hun (professionele) toekomst bieden we hen, naast persoonlijke begeleiding, het volgende:

 • Maak kennis met de CEO Sessions: krijg een kans op Nyenrode om te communiceren met leidinggevenden van topbedrijven
 • Bedrijfsbezoeken en netwerken: koppeling met bedrijven zoals O'Neill, ING, Pink Elephant, Tovertafel en Sensity tijdens bedrijfsbezoeken, bedrijfsprojecten en gastspreker sessies.

Met de Bachelor of Science in Business Administration op zak gaat er een wereld voor je open. Je kan verder studeren en een masteropleiding volgen als je je bedrijfskundige kennis wilt verbreden of juist verder de diepte in wilt.

Je bent ook klaar om je carrière te starten in het bedrijfsleven, internationaal als je dat wilt. Met je persoonlijke leiderschap kan je als entrepreneur natuurlijk ook heel goed je eigen bedrijf starten. Hier oefen je al mee tijdens het Company Project in het tweede jaar van de studie. Jij geeft je eigen toekomst vorm.

Wat zijn de kosten?

Per augustus 2020 zijn dit de kosten voor de Bachelor of Science in Business Administration:

 • Collegegeld per jaar € 19.950 (exclusief studieboeken en NCV membership)

Wonen op campus in Breukelen

Op de campus zijn verschillende typen kamers beschikbaar, variërend in prijs tussen €300,- en €500,-.
Voor alle informatie rondom huisvesting op de campus in Breukelen, bekijk deze pagina.

Wonen in Amsterdam

Nyenrode biedt studenten de gelegenheid een kamer te huren op Campus Diemen-Zuid.
Mocht je vragen hebben over wonen in Amsterdam en mogelijkheden, neem dan contact op met één van de programma adviseurs.

Financiering

Voor gemotiveerde studenten met beperkte financiële middelen zijn er een aantal mogelijkheden om je studie (deels) te financieren:

Studiebeurzen waar alle studenten voor in aanmerking komen:
 • Revolving Scholarship* - Bij Stichting Nyenrode Fonds kan je solliciteren naar één van de studiebeurzen (maximaal € 10,000 per studiejaar) die financieel mogelijk worden gemaakt door alumni. Op een later moment in je carrière geef je terug aan het fonds door zelf ook een scholarship aan te bieden aan een nieuwe Nyenrode-student. Meer over het aanmeldproces en -criteria vind je hier.
 • Program Scholarships* - Nyenrode stelt ieder jaar een aantal studiebeurzen (maximaal €10,000 per studiejaar) beschikbaar voor studenten met bijzondere motivaties en achtergronden. Meer weten? Neem contact op met één van de programma adviseurs via BScBA@nyenrode.nl.

*Let op: het is mogelijk om beide studiebeurzen aan te vragen en deze te combineren. Je mag dezelfde motivatiebrief en financieel plan gebruiken.

Studiebeurzen waar alleen internationale of Nederlandse studenten voor in aanmerking komen:
 • Orange Tulip Scholarship - Voor studenten met de volgende nationaliteiten: Chinees, Mexicaans, Zuid-Koreaans en Vietnamees. De studiebeurzen bedragen €10,000 per studiejaar.
 • De BSc in Business Administration is een erkende opleiding en daarmee is het aanvragen van studiefinanciering via DUO in veel gevallen mogelijk. Neem contact op met DUO om jouw persoonlijke mogelijkheden te bespreken.
*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.Collegegelden zijn BTW-vrij.