Bachelor of Science in Business Administration

In het kort

 • Breukelen
 • 11 augustus 2019
 • 3 jaar
 • 40 uur per week
 • Voltijd op campus
 • Engels
 • € 19.950 per jaar

Bachelor of Science in Business Administration

Heb jij de ambitie om een leidende rol te spelen in het bedrijfsleven van morgen? Dan is deze 3-jarige bachelor iets voor jou. Het is een intensief academisch programma gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling. Je werkt samen met ons aan je analytische skills, je leiderschapskwaliteiten en je karaktervorming. Je studeert, sport en woont op de Nyenrode-campus samen met je medestudenten. Dat maakt deze studie een ervaring voor het leven.

Jouw studietijd op Nyenrode

Voor ons telt dat jij je persoonlijke leiderschap maximaal ontwikkelt. Niet alleen met kennis, maar ook door veel te sporten en te oefenen met organiseren en leidinggeven in de studentenvereniging. Ook doe je internationale ervaring op via het internationale uitwisselingsprogramma, je internationale medestudenten en de Nyenrode-community. Doordat je zoveel samen doet met je medestudenten, bouw je een netwerk op voor de rest van je leven.

Je medestudenten

De Bachelor of Science in Business Administration trekt proactieve, ambitieuze, sociale en ondernemende studenten aan van over de hele wereld. Je studeert in een kleine groep met 35 medestudenten. Door het selectieproces dat jij en je medestudenten hebben doorlopen, weet je zeker dat het programma en de groep goed bij je passen.

Verkozen tot beste bachelor en topopleiding van Nederland

De Bachelor of Science in Business Administration krijgt van studenten op studiekeuze123.nl een beoordeling van 4,7 uit 5 sterren. Daarmee is het de best beoordeelde bachelor in bedrijfskunde en economie van Nederland (bron: Studiekeuze123.nl).

Keuzegids, de enige onafhankelijke gids die alle WO-Bachelors kritisch vergelijkt, heeft de Bachelor of Science in Business Administration wederom beoordeeld als de nummer één topopleiding van heTopopleiding zegel 2019 NLel Nederland en zet de opleiding tevens op de eerste plek in de ranglijst van International Business studies (bron: Keuzegids.nl).

Evenementen

Benieuwd hoe het is om aan Nyenrode te studeren? Bezoek dan één van onze evenementen.

 • Veel persoonlijke aandacht
 • Campusleven en actieve studentenvereniging
 • Nadruk op leiderschapsontwikkeling

Contact

Wat zijn de toelatingseisen?

De Bachelor of Science in Business Administration start elk jaar half augustus. De deadline voor aanmelden is 1 juli. Om je aan te melden heb je minimaal nodig:

 • Vwo-diploma met wiskunde A of B.
 • Hbo-propedeuse
 • International Baccalaureate (IB), European Baccalaureate (EB) of een gelijkwaardig internationaal diploma

Aanmelden doe je als volgt

 1. Vraag het aanmeldformulier aan (gebruik Adobe Acrobat) en vul het volledig in

  Vul het aanmeldformulier zorgvuldig in. Het schrijven van een motivatiebrief en het bijvoegen van een (voorlopige) cijferlijst is een belangrijk onderdeel van het aanmeldformulier. Neem hier de tijd voor en zorg ervoor dat je alle documenten op tijd verstuurt. Incomplete aanmeldingen worden niet in behandeling genomen.

  Na ontvangst van jouw "aanmeldingspakket" hoor je of je wordt uitgenodigd voor de toelatingstest en het interview.

 2. Doe de toelatingstest (LTP-test) - op uitnodiging.
 3. Doe een interview (kan ook via Skype) - op uitnodiging.
In de toelatingsprocedure kijken we naar je motivatie, testscores, persoonlijkheid en buitenschoolse activiteiten. Mogelijk vragen we je om ook een Engelse taaltoets af te leggen.

Doorstromen vanuit hbo

Als je 60 studiepunten (ECTS) hebt gehaald aan een hbo-opleiding, kan je ook toelating doen. Je hebt kennis van wiskunde en Engels op vwo-niveau nodig.

Selectieproces

Omdat het aantal plaatsen beperkt is, maken we een selectie uit de aanmeldingen die we ontvangen.

Houd er rekening mee dat we voor maart al beginnen met het toekennen van opleidingsplaatsen. Wees er dus op tijd bij om er zeker van te zijn dat er nog plaatsen beschikbaar zijn. Het is dan ook niet aan te raden de aanmelding pas te starten vlak voor de uiterlijke aanmelddeadline.

Als je je aanmeldt, zijn er 3 uitkomsten mogelijk:

 • Meteen toegelaten (mogelijk tot 1 maart 2018)
 • Voorwaardelijk toegelaten: je wordt eerst op de rankinglijst geplaatst. Dit omdat je je hebt aangemeld na 1 maart of doordat je niet direct bent geselecteerd.
 • Niet toegelaten: je voldoet niet aan de toelatingseisen.

Aanmeld deadline

Deadline voor aanmelden: 1 maart 2019

Als je je aanmeldt voor 1 maart dan hoor je vrij snel of je wel of niet bent toegelaten tot het Bachelor programma.

Na 1 maart word je altijd op de rankinglijst  geplaatst en hoor je vanaf 1 juni of je een plek krijgt toegewezen.

Uiterlijke aanmelddeadline

Alle studenten: 1 juli 2018

Het programma zal starten op 12 augustus 2019.

* Door je aan te melden voor deze opleiding ga je akkoord met de geldende voorwaarden en reglementen van Nyenrode en met de onderwijs- en examenregeling (Rules & regulations) van deze opleiding.

Hoe werkt de rankinglijst?
 • Je wordt op de rankinglijst geplaatst als je:
  1. Na 1 maart je aanmelding hebt verzonden
  2. Niet direct geselecteerd bent
 • Je positie op de rankinglijst wordt bepaald op basis van de toelatingsresultaten: ingezonden documenten, LTP-toets resultaten & interview uitkomst.
 • De rankinglijst is aan verandering onderhevig, aangezien er gedurende de tijd steeds meer studenten aan de lijst worden toegevoegd. 
 • Vanaf 1 juni worden er plaatsen toegewezen aan studenten op de rankinglijst.

Wat ga je doen?

Alles in de Bachelor of Science in Business Administration is gericht op jouw academische en persoonlijke ontwikkeling. Je volgt natuurlijk bedrijfskundige vakken, maar je leert ook debatteren en schrijven en verdiept je bijvoorbeeld in trendwatching en innovatie.

Brochure

Academisch onderwijs

Tijdens de Bachelor of Science ontwikkel je niet alleen je academische- en onderzoek skills, maar leer je daarnaast ook kritisch te denken, oplossingsgericht te werken en theorie direct toe te passen in de praktijk.

Company Project

Met het Company Project start je meteen in je tweede jaar. Het is een praktijkoefening waarbij je kiest voor het starten van een eigen bedrijf, een consultancy-project of social entrepreneurship. Gedurende het project krijgt je hulp en coaching van docenten, medestudenten, alumni en stafmedewerkers.

Uitwisseling naar het buitenland

Volg in het derde jaar een semester in het buitenland bij één van onze partneruniversiteiten. Ontwikkel een internationale kijk op het bedrijfsleven, ontdek nieuwe culturen en bouw een internationaal netwerk op.

Sport

Tijdens het programma sport je vier uur per week en maak je om de paar weken kennis met een nieuwe sport. Leer de samenwerking binnen je team te vergroten en draag middels sport daarnaast ook positief bij aan je eigen gezondheid.

Personal Development Journey

Gedurende de studie volg je de Personal Development Journey. Hiermee daag je jezelf uit om verder te komen in wat je kunt en durft en ontwikkel je jouw persoonlijke leiderschap skills.

Wat zijn de kosten?

Per augustus 2019 zijn dit de kosten voor de Bachelor of Science in Business Administration:

 • Collegegeld per jaar € 19.950
 • Aanmeldkosten & toelatingstest (LTP) € 275
 • Gemeubileerde kamer op de campus € 320 per maand (gemeubileerde en gedeelde kamer in het eerste jaar)

Financiering: awards en beurzen

Met een award of beurs kan je de kosten van je studie geheel of gedeeltelijk betalen.

Dit zijn de mogelijkheden:

 • Awards: Nyenrode organiseert Business Games waarmee je een award kan winnen. Met die award betaal je een gedeelte van je collegegeld. Het geld dat je met een award wint is een gift die je niet hoeft terug te betalen. Houd de website in de gaten om je aan te melden voor de volgende business game.
 • Stichting Nyenrode Fonds: via Stichting Nyenrode Fonds een beroep doen op een beurs. Deze beurs is een tegemoetkoming voor een gedeelte van je collegegeld. Je betaalt hem terug na je studie. Doordat er een beperkt aantal beurzen beschikbaar is, maken we een selectie uit de aanvragen. Kijk of je voor een beurs in aanmerking komt

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.Collegegelden zijn BTW-vrij.

De toekomst?

Met de Bachelor of Science in Business Administration op zak gaat er een wereld voor je open. Je kan verder studeren en een masteropleiding volgen als je je bedrijfskundige kennis wilt verbreden of juist verder de diepte in wilt.

Je bent ook klaar om je carrière te starten in het bedrijfsleven, internationaal als je dat wilt. Met je persoonlijke leiderschap kan je als entrepreneur natuurlijk ook heel goed je eigen bedrijf starten. Hier oefen je al mee tijdens het Company Project in het tweede jaar van de studie. Jij geeft je eigen toekomst vorm.

International?

Wanneer je als internationale student kiest voor de Bachelor of Science in Business Administration aan Nyenrode, krijg je iets bijzonders. Je combineert het campusleven op Nyenrode met de voordelen van leven in Nederland.

Evenementen voor internationale studenten

Grijp dan de kans om te ervaren hoe het is om Bachelor student te zijn tijdens één van onze evenementen voor internationals. Je kan deelnemen aan een Experience Weekend, de Business Game en de Open Day XL. Als internationale student kan je in één van onze campushotels overnachten, zodat je volledig kan ervaren hoe het is om aan Nyenrode te studeren.
Tijdens je bezoek kan je ook meteen je toelatingstest en interview afronden, zodat je alle praktische zaken in één keer geregeld hebt.

Save the date: het eerstvolgende Experience Weekend staat gepland op 4 & 5 januari 2019. Registratie gaat binnenkort open.

Studeren aan Nyenrode

Als internationale student kan je rekenen op veel individuele aandacht. Je welzijn heeft de bijzondere aandacht van docenten en andere medewerkers. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het open deur-beleid en de steun van het programmamanagement en studiebegeleiders. Je maakt meteen deel uit van de campusgemeenschap. Meer weten over de Nyenrode-campus.

Campusleven

Op de Nyenrode-campus woon je samen met internationale studenten van over de hele wereld. Je medestudenten op de campus volgen de Bachelor of Science in Business Administration of de fulltime Master of Science in Management. In de studentenvereniging zorgt het Nyenrode United Committee voor de integratie van internationale studenten binnen de Nyenrode-gemeenschap. Op Nyenrode kan je ook gratis Nederlandse les volgen als je wilt.

Overstappen naar Nyenrode

Op basis van de vakken die je hebt gevolgd tijdens je huidige studie, kan je mogelijk instromen in de Bachelor of Science in Business Administration. Daarover kan je individueel advies van ons krijgen. We raden je aan om met deze studie te beginnen in het eerste jaar. Op die manier volg je hetzelfde studiepad als je medestudenten. Neem contact op voor persoonlijk advies.

Studeren in Nederland

Nederland is een internationaal georiënteerd land met een grote internationale gemeenschap. Daardoor is het makkelijk om er te leven voor internationale studenten. In Nederland studeren heeft vele voordelen, bijvoorbeeld:

 • Hoge onderwijsstandaard en veel waar voor je geld.
 • 95% van de Nederlanders spreekt Engels.
 • Nederland is een van de veiligste en gelukkigste landen ter wereld.
 • Gemakkelijk reizen naar de rest van Europa (enkele uren reistijd naar Parijs, London, Brussel of Berlijn).
 • Veel internationale carrièremogelijkheden.
 • Na je afstuderen kan je je carrière in Nederland beginnen (je krijgt een visum van 1 jaar om een baan te vinden).
Bekijk ook eens onze internationale flyer om voor meer feiten en details over studeren aan Nyenrode.

Op uitwisseling naar Nyenrode

Nyenrode welkomt studenten van over de hele wereld!

In het derde en laatste jaar van het BScBA programma, spenderen onze studenten een semester in het buitenland bij één van onze partneruniversiteiten. Tegelijkertijd zullen studenten van deze partneruniversiteiten onze campus in Breukelen bezoeken voor een unieke ervaring als uitwisselingsstudent in Nederland. Jij kan één van deze uitwisselingsstudenten worden.

Wat houdt een uitwisseling naar Nyenrode in?

 • Bezoek Nyenrode als een uitwisselingsstudent van een partneruniversiteit of als “free mover”.
 • Maak een keuze uit het aanbod aan vakken van het BSc in Business Administration programma. Niet zeker over welke vakken te kiezen? Je thuisuniversiteit kan je helpen om een curriculum samen te stellen op basis van hun vastgestelde vakkenpakketeisen.
 • Geniet van het studentenleven op de campus, middenin een prachtig 13e-eeuws landgoed in Breukelen.
  • 20 minuten van Amsterdam (Nederlandse hoofdstad, een dynamische en culturele hub, gericht op ondernemerschap)
  • 10 minuten van Utrecht (één van de grootste studentensteden, midden in het hart van Netherland)
 • Alle studenten wonen op de campus, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het vinden van accommodatie.
 • Word een onderdeel van de unieke en hechte Nyenrode gemeenschap en maak vrienden en internationale connecties voor het leven.

Wil je weten of jouw universiteit onderdeel is van ons partnernetwerk? Of ben je nieuwsgierig naar de lijst met keuzevakken? Neem dan gerust contact op met ons team. Zij kunnen je uitgebreid over de mogelijkheden informeren.

Belangrijke data

Online nominatie deadline voor partneruniversiteiten: april 2019
Online aanmelddeadline voor studenten: mei 2019

Bekijk ook onze exchange flyer om meer te lezen over exhange aan Nyenrode.

Meer info: BScBA-exchange@nyenrode.nl.