Bachelor of Science in Business Administration

Amsterdam, Breukelen
15 augustus 2022
31 januari 2022
3 jaar
40 uur per week
Engels
€ 20,500 1e jaar
NVAO, EQUIS

Bouwen aan jouw ‘business’ in Amsterdam of wil je vrienden voor het leven maken op de campus in Breukelen? Wanneer jij een rol wil spelen in het bedrijfsleven van de toekomst, dan is deze 3-jarige bachelor bedrijfskunde iets voor jou! Je ontwikkelt niet alleen je academische kennis en onderzoek skills, maar leert ook kritisch na te denken en oplossingsgericht te werken. Door de kleine groepen is er ruimte voor veel persoonlijke aandacht voor jouw ontwikkeling. Hierdoor weet je zeker dat jouw carrière na de BSc in Business Administration van Nyenrode begint met een vliegende start.

Wat kan je verwachten?

 • 3-jarige WO bachelor
 • Volledig Engelstalig programma
 • Kies jouw locatie: Amsterdam of Breukelen
 • Internationale ervaring op doen tijdens het exchange programs over de hele wereld in het 3e jaar van je studie
 • Focus op persoonlijke ontwikkeling en praktische relevantie

Beste Bachelor in International Business in Nederland (2017 t/m 2021)

De BSc in Business Administration van Nyenrode is voor het 4e jaar op rij (’17-’21) uitgeroepen tot de beste opleiding in International Business (bron: Keuzegids Universiteiten, de onafhankelijke gids die alle WO-Bachelors kritisch vergelijkt). Maar misschien zijn we wel trotser op de beoordeling van onze studenten: 4,5 uit 5 sterren (bron: Studiekeuze123.nl). 

Benieuwd naar het programma en Nyenrode? Kom kijken op 1 van onze locaties en ontmoet BScBA studenten op Amsterdam & Breukelen!

 • Focus op academische én persoonlijke ontwikkeling door kleine groepen (max 35 studenten)
 • Kies jouw Nyenrode Experience: Campusleven in Breukelen of stadsleven in Amsterdam
 • Nadruk op leiderschapsontwikkeling: ben jij de 'new business leader' van morgen?

In drie jaar tijd opgeleid voor het internationale bedrijfsleven

Natuurlijk is de ontwikkeling van jouw academische kennis belangrijk tijdens je studie. Maar dit is niet het enige dat telt. Jouw Personal Leadership Development Journey (PLDJ) vormt de rode draad door de opleiding. Wij dagen je uit om verder te komen in wat je kan én durft, om zo je persoonlijke leiderschaps-skills te ontwikkelen. Sport is daarbij een belangrijk onderdeel. Sport stimuleert teamwork en je leert zo je studiegenoten beter kennen. En, het is natuurlijk goed voor lichaam en geest. 

Benieuwd naar het curriculum en alle vakken? Download dan het BScBA programma of bekijk het curriculum.

Wil jij weten hoe studenten de BScBA van Nyenrode ervaren?

 

 

 

 

 


Starten met de BSc in Business Administration?

Hoe verloopt het aanmeldproces en waar moet je aan denken? Vind hier alle antwoorden op jouw aanmeldprocedure.

Eerste aanmelddeadline: 31 januari 2022*
Laatste aanmelddeadline: 2 mei 2022
Opleiding start in midden augustus 2022.

*Aanmelden vóór 1 februari 2022 vergroot de kans om toegelaten te worden op jouw voorkeurslocatie. Wij bevelen je dan ook aan om het aanmeldproces op tijd te starten

Vwo-diploma met wiskunde A of B

  • Wiskunde moet je voldoende hebben afgerond voordat je kan starten

Havo-diploma (met wiskunde A of B) + Hbo-propedeuse

  • Wiskunde moet je voldoende hebben afgerond voordat je kan starten
  • Studenten die een Hbo-propedeuse hebben behaald, moeten de Online Mathematics Placement Test (OMPT) behalen

Internationaal baccalaureaat (IB) certificaat*

  • Wiskunde standaardniveau minimaal cijfer 5 / hoger niveau minimaal cijfer 4

Europees Baccelaurate (EB) diploma*

  •  Wiskunde (minimaal 5 uur) minimaal cijfer 7 | Wiskunde (minimaal 3 uur) minimaal cijfer 8

General Certificate of Education (GCE) Advanced Level

 • 3 A levels met een minimum cijfer C en een verplicht minimum cijfer B voor wiskunde
 • 3 GCSE's in 6 verschillende vakken met een minimum cijfer van C of hoger

Wij adviseren IB, GCE en EB-studenten die niet aan bovenstaande eisen voldoen, het toelatingsexamen (Vwo) te behalen bij Boswell-Bèta in Utrecht. De wiskundetoets Online Mathematics Placement Test (OMPT) is ook een optie.

Voldoe je aan één van de bovenstaande criteria? Dan kun jij je aanmelden voor de BScBA. Meld je aan via de groene knop op deze pagina.

 1. Na je aanvraag ontvang je van ons een e-mail met verdere instructies om je daadwerkelijk aan te melden in het Nyenrode Aanmeld Portaal. 
 2. Vul het aanmeldformulier zorgvuldig in. Het schrijven van een motivatiebrief en het uploaden van een (voorlopige) cijferlijst is een belangrijk onderdeel van het aanmeldformulier. Incomplete aanmeldingen worden niet in behandeling genomen. Na ontvangst van jouw complete aanmelding hoor je of je wordt uitgenodigd voor de toelatingstest en het interview.
 3. Voltooi de toelatingstest (LTP) en een interview op uitnodiging.

Ieder jaar vinden 4 selectiedagen plaats. Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor één van de selectiedagen. Tijdens de selectiedag kijken we naar je motivatie, testscores, persoonlijkheid en buitenschoolse activiteiten tijdens het selectiegesprek.  

Omdat het aantal plaatsen beperkt is, maken we een selectie uit de aanmeldingen die we ontvangen. Houd er rekening mee dat we voor april 2022 beginnen met het toekennen van plekken, wees er dus op tijd bij om er zeker van te zijn dat er nog plaatsen beschikbaar zijn.

 • Eerste aanmelddeadline: 31 januari  2022*
 • Laatste aanmelddeadline: 2 mei 2022
 • De opleiding start in midden augustus 2022
*Aanmelden voor 31 januari 2022 vergroot de kans om toegelaten te worden op jouw voorkeurslocatie. 
Wij bevelen je dan ook aan om het aanmeldproces op tijd te starten

Direct toelaatbaar

 • Aanmelden voor 31 januari 2022 vergroot je kans om geselecteerd te worden voor je voorkeurslocatie: Amsterdam of Breukelen.

Voorwaardelijk toegelaten

 • Je bent niet direct toegelaten en wordt op een studenten ranking lijst geplaats tot verdere evaluatie en selectie processen.
 • Als je je voor de eerste aanmelddeadline (31 januari 2022) hebt aangemeld hoor je rond 1 maart 2021 of je wel of niet toegelaten bent.
 • Als je je na de eerste aanmelddeadline (31 januari 2022) hebt ingeschreven en op de studenten ranglijst staat hoor je rond 1 juni 2022 of je wel of niet toegelaten bent.

Niet toegelaten

 • Je voldoet niet aan de toelatingseisen.

Hoe werkt de studenten ranglijst?

 • Je positie op de ranglijst is gebaseerd op je toelatingsresultaten, ingediende documenten, LTP score, en interview resultaten.
 • De studenten ranglijst kan wijzigen omdat er in de loop van tijd meer aanvragers aan de studenten lijst worden toegevoegd. 

Komen wij in contact?

Heb je vragen of meld je je aan? Dan kom je in contact met Melissa.

Any questions left? Have a look at this video.

 

* Door je aan te melden voor deze opleiding ga je akkoord met de geldende voorwaarden en reglementen van Nyenrode en met de onderwijs- en examenregeling (Rules & regulations) van deze opleiding.

Kies jouw eigen Nyenrode Experience!

De BSc in Business Administration (Bedrijfskunde) van Nyenrode biedt jou de mogelijkheid om te kiezen waar je de opleiding wilt volgen en die het best bij jou past: Amsterdam of Breukelen. Wat past het beste bij jou? Studeren en wonen op de campus in Breukelen of studeren op de Keizersgracht in Amsterdam?     

Studeren en wonen in bruisend Amsterdam

Nyenrode Amsterdam is gevestigd in het historische 'De Vijf Keizers' aan de Keizersgracht in het hart van de stad. Studenten hebben toegang tot het zakelijke netwerk en er is een incubator aanwezig voor start-ups.  Door de evenementen voor verschillende programma's (Bachelor, Master, MBA) kom jij in contact met het lokale bedrijfsleven.

De Bachelor Business Administration volgen in Amsterdam betekent veel flexibiliteit: kies zelf of je lid wordt van de studievereniging (JCV), je aansluit bij een andere studentenvereniging, of helemaal niet. Je dompelt je onder in een internationale omgeving. Studenten kunnen via Nyenrode een kamer huren op Campus Diemen Zuid, dit studentencomplex ligt ongeveer op 15 minuten afstand van Amsterdam Centraal met een directe metroverbinding.

Studeren en wonen op campus in Breukelen

De campus vind je op een historisch landgoed met een 13e-eeuws kasteel. Faciliteiten bestaan onder andere uit: een bibliotheek met stilte ruimten, allerlei sportvelden (rugby, voetbal, hockey en tennis) en een fitnessruimte, een studenten restaurant, studentenkamers en twee kroegen.

Studeren in Breukelen stelt je in staat een volledig studentenleven te creëren, door de combinatie van studie en lidmaatschap van een actieve studentenvereniging (NCV). Je werkt aan je business en sociale skills door deel uit te maken van de verschillende commissies.

Op dagelijkse basis bezoeken vele professionals Nyenrode voor executive education programma’s, waarmee jij als student een connectie aan kan gaan. Op Nyenrode creëer je binnen 3 jaar een netwerk van vrienden voor het leven

Wat zijn de kosten?

Per augustus 2021 zijn dit de kosten voor de Bachelor of Science in Business Administration:

 • Collegegeld eerste en tweede jaar € 20.500, per jaar (exclusief studieboeken en NCV/JVC membership)
 • Collegegeld derde jaar € 21.000 (exclusief studieboeken en NCV/JVC membership)
 • Wonen op campus in Breukelen: Op de campus zijn verschillende typen kamers beschikbaar, variërend in prijs tussen €300,- en €500,-. Voor alle informatie rondom huisvesting op de campus in Breukelen, bekijk deze pagina.
 • Wonen in Amsterdam: Nyenrode biedt studenten de gelegenheid een kamer te huren op Campus Diemen-Zuid. Mocht je vragen hebben over wonen in Amsterdam en mogelijkheden, neem dan contact op met één van de programma adviseurs.

Financiering

Voor gemotiveerde studenten met beperkte financiële middelen zijn er een aantal mogelijkheden om je studie (deels) te financieren:

Studiebeurzen waar alle studenten voor in aanmerking komen:
 • Revolving Scholarship* - Bij Stichting Nyenrode Fonds kan je solliciteren naar één van de studiebeurzen (maximaal € 10,000 per studiejaar) die financieel mogelijk worden gemaakt door alumni. Op een later moment in je carrière geef je terug aan het fonds door zelf ook een scholarship aan te bieden aan een nieuwe Nyenrode-student. Meer over het aanmeldproces en -criteria vind je hier.
 • Program Scholarships* - Nyenrode stelt ieder jaar een aantal studiebeurzen (maximaal €10,000 per studiejaar) beschikbaar voor studenten met bijzondere motivaties en achtergronden. Meer weten? Neem contact op met één van de programma adviseurs via BScBA@nyenrode.nl.

*Let op: het is mogelijk om beide studiebeurzen aan te vragen en deze te combineren. Je mag dezelfde motivatiebrief en financieel plan gebruiken.

Studiebeurzen waar alleen internationale of Nederlandse studenten voor in aanmerking komen:
 • Orange Tulip Scholarship - Voor studenten met de volgende nationaliteiten: Chinees, Mexicaans, Zuid-Koreaans en Vietnamees. De studiebeurzen bedragen €10,000 per studiejaar.
 • De BSc in Business Administration is een erkende opleiding en daarmee is het aanvragen van studiefinanciering via DUO in veel gevallen mogelijk. Neem contact op met DUO om jouw persoonlijke mogelijkheden te bespreken.
*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.Collegegelden zijn BTW-vrij.

Wat ga je doen na de bachelor?

Met de Bachelor of Science in Business Administration op zak gaat er een wereld voor je open. Na je BScBA opleiding op Nyenrode, kan je kiezen uit vele mogelijkheden, waaronder:

 • Een masterdiploma in business
 • Een masterdiploma in een ander vakgebied
 • Een carrière in het bedrijfsleven
 • Je eigen bedrijf starten

  Jij geeft je eigen toekomst vorm. Je kan verder studeren en een masteropleiding volgen als je je bedrijfskundige kennis wilt verbreden of juist verder de diepte in wilt. Daarnaast ben je dan ook klaar om je carrière te starten in het bedrijfsleven, internationaal als je dat wilt. Met je persoonlijke leiderschap op zak kan je als ondernemer natuurlijk ook heel goed je eigen bedrijf starten. Hier oefen je al mee tijdens het Company Project in het tweede jaar van de studie.

  Nyenrode biedt je een 'reward for life'.