Bachelor of Science in Business Administration

In het kort

 • Breukelen
 • 12 augustus 2019
 • 3 jaar
 • 40 uur per week
 • Voltijd op campus
 • Engels
 • € 19.950 per jaar

Bachelor of Science in Business Administration

Heb jij de ambitie om een leidende rol te spelen in het bedrijfsleven van morgen? Dan is deze 3-jarige bachelor iets voor jou. Het is een intensief academisch programma gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling. Je werkt samen met ons aan je analytische skills, je leiderschapskwaliteiten en je karaktervorming. Je studeert, sport en woont op de Nyenrode-campus samen met je medestudenten. Dat maakt deze studie een ervaring voor het leven.

Jouw studietijd op Nyenrode

Voor ons telt dat jij je persoonlijke leiderschap maximaal ontwikkelt. Niet alleen met kennis, maar ook door veel te sporten en te oefenen met organiseren en leidinggeven in de studentenvereniging. Ook doe je internationale ervaring op via het internationale uitwisselingsprogramma, je internationale medestudenten en de Nyenrode-community. Doordat je zoveel samen doet met je medestudenten, bouw je een netwerk op voor de rest van je leven.

Je medestudenten

De Bachelor of Science in Business Administration trekt proactieve, ambitieuze, sociale en ondernemende studenten aan van over de hele wereld. Je studeert in een kleine groep met 35 medestudenten. Door het selectieproces dat jij en je medestudenten hebben doorlopen, weet je zeker dat het programma en de groep goed bij je passen.

Verkozen tot beste bachelor en topopleiding van Nederland

De Bachelor of Science in Business Administration krijgt van studenten op studiekeuze123.nl een beoordeling van 4,7 uit 5 sterren. Daarmee is het de best beoordeelde bachelor in bedrijfskunde en economie van Nederland (bron: Studiekeuze123.nl).

Keuzegids, de enige onafhankelijke gids die alle WO-Bachelors kritisch vergelijkt, heeft de Bachelor of Science in Business Administration wederom beoordeeld als de nummer één topopleiding van heTopopleiding zegel 2019 NLel Nederland en zet de opleiding tevens op de eerste plek in de ranglijst van International Business studies (bron: Keuzegids.nl).

Evenementen

Benieuwd hoe het is om aan Nyenrode te studeren? Bezoek dan één van onze evenementen.

 • Veel persoonlijke aandacht
 • Campusleven en actieve studentenvereniging
 • Nadruk op leiderschapsontwikkeling

Contact

Wat zijn de toelatingseisen?

De Bachelor of Science in Business Administration start op maandag 12 augustus 2019.
Helaas is aanmelden voor dit jaar (2019) niet meer mogelijk. Alle plaatsen zijn vergeven. Heb je interesse om volgend jaar (2020) te starten of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Om je aan te melden heb je nodig:

 • Vwo-diploma met wiskunde A of B (dit moet je voldoende hebben afgerond voordat je start)
 • Hbo-propedeuse (60 ECTS)
 • International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP), European Baccalaureate (EB) of een gelijkwaardig internationaal diploma
 • De volgende vakken van het nieuwe IB-wiskundecurriculum (gedoceerd vanaf 2019) worden geaccepteerd:

  Analyse & Benaderingen SL / Analyse & Benaderingen HL / Toepassingen en interpretatie HL

 • De BSc in Business Administration is een Engelstalige opleiding. Als richtlijn houden we daarom een voldoende aan voor je taalniveau Engels.

Aanmelden doe je als volgt:

 1. Meld je hier aan. Na je aanvraag ontvang je van ons een e-mail met verdere instructies om je daadwerkelijk aan te melden in het Nyenrode Aanmeld Portaal. 
 2. Vul het aanmeldformulier zorgvuldig in. Het schrijven van een motivatiebrief en het uploaden van een (voorlopige) cijferlijst is een belangrijk onderdeel van het aanmeldformulier. Incomplete aanmeldingen worden niet in behandeling genomen. Na ontvangst van jouw complete aanmelding hoor je of je wordt uitgenodigd voor de toelatingstest en het interview.
 3. Doe de toelatingstest (LTP-test) - op uitnodiging
 4. Doe een interview (kan ook via Skype) - op uitnodiging.
In de toelatingsprocedure kijken we naar je motivatie, testscores, persoonlijkheid en buitenschoolse activiteiten. Mogelijk vragen we je om ook een Engelse taaltoets af te leggen. 

Selectieproces

Omdat het aantal plaatsen beperkt is, maken we een selectie uit de aanmeldingen die we ontvangen.
Houd er rekening mee dat we voor maart 2019 al beginnen met het toekennen van opleidingsplaatsen. Wees er dus op tijd bij om er zeker van te zijn dat er nog plaatsen beschikbaar zijn. Het is dan ook niet aan te raden de aanmelding pas te starten vlak voor de uiterlijke aanmelddeadline.

Als je je aanmeldt, zijn er 3 uitkomsten mogelijk:

 • Meteen toegelaten, mogelijk tot 1 maart 2019 (je hoort binnen twee weken of je bent toegelaten tot de BScBA).
 • Voorwaardelijk toegelaten: je wordt eerst op de rankinglijst geplaatst. Dit omdat je je hebt aangemeld na 1 maart of doordat je niet direct bent geselecteerd. Je hoort vanaf 1 juni 2019 of je een plek krijgt toegewezen.
 • Niet toegelaten: je voldoet niet aan de toelatingseisen.
 
Hoe werkt de rankinglijst?
 • Je wordt op de rankinglijst geplaatst als je:
  1. Na 1 maart 2019 je aanmelding hebt verzonden
  2. Niet direct geselecteerd bent
 • Je positie op de rankinglijst wordt bepaald op basis van de toelatingsresultaten: ingezonden documenten, LTP-toets resultaten & interview uitkomst.
 • De rankinglijst is aan verandering onderhevig, aangezien er gedurende de tijd steeds meer studenten aan de lijst worden toegevoegd. 
 • Vanaf 1 juni 2019 worden er plaatsen toegewezen aan studenten op de rankinglijst.

* Door je aan te melden voor deze opleiding ga je akkoord met de geldende voorwaarden en reglementen van Nyenrode en met de onderwijs- en examenregeling (Rules & regulations) van deze opleiding.

Wat ga je doen?

Alles in de Bachelor of Science in Business Administration is gericht op jouw academische en persoonlijke ontwikkeling. Je volgt natuurlijk bedrijfskundige vakken, maar je leert ook debatteren en schrijven en verdiept je bijvoorbeeld in trendwatching en innovatie.

Academisch onderwijs

Tijdens de Bachelor of Science ontwikkel je niet alleen je academische- en onderzoek skills, maar leer je daarnaast ook kritisch te denken, oplossingsgericht te werken en theorie direct toe te passen in de praktijk.

Company Project

Met het Company Project start je meteen in je tweede jaar. Het is een praktijkoefening waarbij je kiest voor het starten van een eigen bedrijf, een consultancy-project of social entrepreneurship. Gedurende het project krijgt je hulp en coaching van docenten, medestudenten, alumni en stafmedewerkers.

Uitwisseling naar het buitenland

Volg in het derde jaar een semester in het buitenland bij één van onze partneruniversiteiten. Ontwikkel een internationale kijk op het bedrijfsleven, ontdek nieuwe culturen en bouw een internationaal netwerk op.

Sport

Tijdens het programma sport je vier uur per week en maak je om de paar weken kennis met een nieuwe sport. Leer de samenwerking binnen je team te vergroten en draag middels sport daarnaast ook positief bij aan je eigen gezondheid.

Personal Development Journey

Gedurende de studie volg je de Personal Development Journey. Hiermee daag je jezelf uit om verder te komen in wat je kunt en durft en ontwikkel je jouw persoonlijke leiderschap skills.

Wat zijn de kosten?

Per augustus 2019 zijn dit de kosten voor de Bachelor of Science in Business Administration:

 • Collegegeld per jaar € 19.950 (exclusief studieboeken en NCV membership)
 • Gemeubileerde gedeelde kamer van ongeveer € 320 per maand.

Financiering

Voor gemotiveerde studenten met beperkte financiële middelen zijn er een aantal mogelijkheden om je studie (deels) te financieren:

Studiebeurzen waar alle studenten voor in aanmerking komen:
 • Revolving Scholarship* - Bij Stichting Nyenrode Fonds kan je solliciteren naar één van de studiebeurzen (maximaal € 10,000 per studiejaar) die financieel mogelijk worden gemaakt door alumni. Op een later moment in je carrière geef je terug aan het fonds door zelf ook een scholarship aan te bieden aan een nieuwe Nyenrode-student. Meer over het aanmeldproces en -criteria vind je hier.
 • Program Scholarships* - Nyenrode stelt ieder jaar een aantal studiebeurzen (maximaal €10,000 per studiejaar) beschikbaar voor studenten met bijzondere motivaties en achtergronden. Meer weten? Neem contact op met één van de programma adviseurs via BScBA@nyenrode.nl.

*Let op: het is mogelijk om beide studiebeurzen aan te vragen en deze te combineren. Je mag dezelfde motivatiebrief en financieel plan gebruiken.

Studiebeurzen waar alleen internationale of Nederlandse studenten voor in aanmerking komen:
 • Orange Tulip Scholarship - Voor studenten met de volgende nationaliteiten: Chinees, Mexicaans, Zuid-Koreaans en Vietnamees. De studiebeurzen bedragen €10,000 per studiejaar.
 • De BSc in Business Administration is een erkende opleiding en daarmee is het aanvragen van studiefinanciering via DUO in veel gevallen mogelijk. Neem contact op met DUO om jouw persoonlijke mogelijkheden te bespreken.
*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.Collegegelden zijn BTW-vrij.

De toekomst?

Met de Bachelor of Science in Business Administration op zak gaat er een wereld voor je open. Je kan verder studeren en een masteropleiding volgen als je je bedrijfskundige kennis wilt verbreden of juist verder de diepte in wilt.

Je bent ook klaar om je carrière te starten in het bedrijfsleven, internationaal als je dat wilt. Met je persoonlijke leiderschap kan je als entrepreneur natuurlijk ook heel goed je eigen bedrijf starten. Hier oefen je al mee tijdens het Company Project in het tweede jaar van de studie. Jij geeft je eigen toekomst vorm.

International?

Wanneer je als internationale student kiest voor de Bachelor of Science in Business Administration aan Nyenrode, krijg je iets bijzonders. Je combineert het campusleven op Nyenrode met de voordelen van leven in Nederland.

Evenementen voor internationale studenten

Grijp dan de kans om te ervaren hoe het is om Bachelor student te zijn tijdens één van onze evenementen voor internationals. Je kan deelnemen aan een Experience Weekend, de Business Game en de Open Day XL. Als internationale student kan je in één van onze campushotels overnachten, zodat je volledig kan ervaren hoe het is om aan Nyenrode te studeren.
Tijdens je bezoek kan je ook meteen je toelatingstest en interview afronden, zodat je alle praktische zaken in één keer geregeld hebt.

Save the date: het eerstvolgende Experience Weekend staat gepland op 4 & 5 januari 2019. Registratie gaat binnenkort open.

Studeren aan Nyenrode

Als internationale student kan je rekenen op veel individuele aandacht. Je welzijn heeft de bijzondere aandacht van docenten en andere medewerkers. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het open deur-beleid en de steun van het programmamanagement en studiebegeleiders. Je maakt meteen deel uit van de campusgemeenschap. Meer weten over de Nyenrode-campus.

Campusleven

Op de Nyenrode-campus woon je samen met internationale studenten van over de hele wereld. Je medestudenten op de campus volgen de Bachelor of Science in Business Administration of de fulltime Master of Science in Management. In de studentenvereniging zorgt het Nyenrode United Committee voor de integratie van internationale studenten binnen de Nyenrode-gemeenschap. Op Nyenrode kan je ook gratis Nederlandse les volgen als je wilt.

Overstappen naar Nyenrode

Op basis van de vakken die je hebt gevolgd tijdens je huidige studie, kan je mogelijk instromen in de Bachelor of Science in Business Administration. Daarover kan je individueel advies van ons krijgen. We raden je aan om met deze studie te beginnen in het eerste jaar. Op die manier volg je hetzelfde studiepad als je medestudenten. Neem contact op voor persoonlijk advies.

Studeren in Nederland

Nederland is een internationaal georiënteerd land met een grote internationale gemeenschap. Daardoor is het makkelijk om er te leven voor internationale studenten. In Nederland studeren heeft vele voordelen, bijvoorbeeld:

 • Hoge onderwijsstandaard en veel waar voor je geld.
 • 95% van de Nederlanders spreekt Engels.
 • Nederland is een van de veiligste en gelukkigste landen ter wereld.
 • Gemakkelijk reizen naar de rest van Europa (enkele uren reistijd naar Parijs, London, Brussel of Berlijn).
 • Veel internationale carrièremogelijkheden.
 • Na je afstuderen kan je je carrière in Nederland beginnen (je krijgt een visum van 1 jaar om een baan te vinden).
Bekijk ook eens onze internationale flyer om voor meer feiten en details over studeren aan Nyenrode.

Ga op uitwisseling naar het buitenland

Kies je voor de Bachelor of Science in Business Administration van Nyenrode, dan kies je ook voor een uitwisseling naar het buitenland. Een onvergetelijk avontuur waar je jezelf iedere dag opnieuw uitdaagt. Je leert nieuwe mensen kennen, je leert om te gaan met cultuurverschillen en je kijkt met een andere bril naar de wereld. Het zorgt voor een internationale mindset en bereid je nog meer voor op de toekomst.

Waar kan ik naar toe?

In het derde en laatste jaar van de opleiding, ga je als student één semester (augustus tot en met december) in het buitenland volgen bij één van onze partneruniversiteiten.

Tegelijkertijd zullen studenten van deze partneruniversiteiten onze campus in Breukelen bezoeken voor een unieke ervaring als uitwisselingsstudent in Nederland. Jij kan één van deze uitwisselingsstudenten worden. Afhankelijk van je studieresultaten wordt er gekeken naar een passende partneruniversiteit binnen of buiten Europa.

worldmap

Op de wereldkaart hierboven zie je onze huidige partners binnen en buiten Europa. Nyenrode streeft naar het verder uitbreiden van haar netwerk aan partneruniversiteiten.

EU partners

 • Czech Republic | University of Economics
 • France | EDHEC Business School
 • IÉSEG | School of Management
 • NEOMA | Business School
 • Greece | American College of Greece
 • Norway | BI Norwegian Business School
 • Portugal | Nova School of Business and Economics

Non-EU partners

 • Australia | SP Jain School of Global Management
 • Canada | Universite de Quebec a Montreal
 • Universite laval
 • Bishop’s University
 • China | RENMIN University of China
 • Malaysia | University of Malaya
 • South Korea | Sogang Business School
 • Uruguay | Universidad de Montevideo