De positieve invloed van het campusleven #LifeasaNyenrodian

25 mei 2018
Community

''Mijn Nyenrode-ervaringen berusten op drie pijlers: de studie, het studentenleven en de studentenvereniging (de NCV)." Daniël Smits, alumnus van het Fulltime MSc in Management programma aan Nyenrode Business Universiteit en Treasury Analyst bij ABN AMRO, vertelt over zijn ervaringen op Nyenrode en de manier waarop het programma hem heeft voorbereid op een functie als manager in de banksector.

''Volgens mij is Nyenrode een goede afspiegeling van iemands latere leven. Nyenrode biedt niet alleen een uitdagend maar leerzaam curriculum, maar legt ook veel nadruk op zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling en besteedt veel aandacht aan het sociale aspect. Je leert omgaan met stress, vermoeidheid, sociale druk en deadlines. Dezelfde dingen waar je in je latere leven mee te maken krijgt. Goed kunnen omgaan met al deze aspecten verbetert in hoge mate je vaardigheden op het gebied van timemanagement.

Academische speeltuin

Een degree opleiding aan Nyenrode is een goede voorbereiding op de toekomst omdat je de kans krijgt fouten te maken en daarvan te leren. Het is een academische speeltuin.

Het campusleven heeft op mij de grootste invloed gehad. Op de campus leerde ik nieuwe mensen kennen met soms totaal verschillende achtergronden; mensen die ik nooit ontmoet zou hebben of geprobeerd zou hebben te ontmoeten wanneer ik in mijn comfortzone was gebleven. Maar mijn ervaringen hebben mij ook meer waardering bijgebracht voor waar ik vandaan kom.

Alumninetwerk

Er is volgens mij eigenlijk nog een vierde pijler die ik nog niet genoemd heb: het alumninetwerk. Dit netwerk heeft de ongeschreven regel dat je verplicht bent te antwoorden als een Nyenrodiaan per e-mail of telefoon contact met je opneemt, en dat je in ieder geval moet luisteren naar wat hij of zij te zeggen heeft. Op deze manier kom je makkelijk in contact met alumni die ouder en jonger zijn dan jijzelf.

Ik wil graag een bijdrage leveren aan Nyenrode door mij intensief in te zetten voor de alumniverenigingen. Tijdens mijn studie heb ik gezien dat alumni sneller dingen gedaan kunnen krijgen en een positieve invloed hebben op de continuïteit van een vereniging. Ik sta klaar voor Nyenrodianen, net zoals zij voor mij hebben klaargestaan en nog steeds klaarstaan.

Toen ik solliciteerde bij ABN AMRO heb ik contact opgenomen met een paar alumni die daar al werkten en heb ik bij hen geïnformeerd naar de waarden, bedrijfscultuur en sollicitatieprocedure van het bedrijf om mij optimaal te kunnen voorbereiden. De hulp die ik ontving bij mijn voorbereidingen in combinatie met mijn financiële academische achtergrond hebben uiteindelijk geresulteerd in mijn eerste baan: een finance traineeship bij ABN AMRO.

Focus op leiderschapsontwikkeling

Naast de belangrijkste cursussen op het gebied van management en de verschillende tracks bevat het curriculum een Career & Personal Development programma. Dit is bedoeld om studenten de vaardigheden bij te brengen om zichzelf en hun loopbaan verder te ontwikkelen. Of het nu gaat om het vinden van hun eerste of volgende baan, het doorgroeien binnen hun huidige organisatie of het starten als ondernemer. In dit programma moeten studenten hun sterke en zwakke punten benoemen. Daarnaast ontvangen ze een beoordeling van hun CV en krijgen ze een opleiding en praktijktraining in sollicitatiegesprekken.

Een jonge topprofessional worden

Vorig jaar ben ik onderscheiden met een plaats in de top 15 van de Best Young Professionals-competitie. Die wordt jaarlijks georganiseerd door de Memory Group in samenwerking met de Rotterdam School of Management. Deze competitie is erop gericht om uit meer dan duizend kandidaten de beste Nederlandse jonge professionals te kiezen door hen te beoordelen op hun studies, extracurriculaire activiteiten, loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei. Ik ben ervan overtuigd dat deze onderscheiding voor een groot deel te danken is aan mijn ervaringen bij Nyenrode.

Al met al heeft het Msc in Management programma (Financial Management track) mij heel goed voorbereid op een vliegende start in de financiële sector waar ik momenteel werkzaam ben. Het is ook fantastisch om te zien dat hetzelfde geldt voor veel andere Nyenrodianen, waarvan sommigen momenteel mijn naaste collega's zijn.''

Ben jij een startende professional en wil je je carrièrekansen vergroten? Met het Fulltime MSc in Management programma krijg je toegang tot de wereldwijde arbeidsmarkt voor hooggeschoolde professionals. Meer weten? Kom naar een van onze Meeloopdagen in juni of juli.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.