Master of Science in Management (deeltijd)

Breukelen
12 januari 2024
1 november 2023
2 jaar en 3 maanden
15-20 uur per week
vrijdagavond (19.00-22.00 ) & zaterdagochtend (9.00-12.00)
Nederlands
€ 10.500 pre-master & € 21.220 master*
NVAO, EQUIS

Ontwikkel je persoonlijk leiderschap met de Parttime MSc in Management. Alle aspecten van bedrijfskunde komen aan bod en worden gelinkt aan de praktijk waardoor je de opgedane kennis meteen kan toepassen in jouw organisatie. Met deze deeltijd opleiding bedrijfskunde van Nyenrode, kies je voor een van de meest complete bedrijfskundestudies van Nederland. Met deze studie versnel je jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling en krijg je toegang tot direct in de praktijk toepasbare bedrijfskundige kennis. Wat je op vrijdag en zaterdag leert, kan je op de maandag daarna direct op je werk gebruiken.

 • Complete master bedrijfskunde in deeltijd
 • Goed te combineren met je baan
 • Direct toepasbaar in de praktijk

Wat levert deze deeltijd master bedrijfskunde je op?

 • Titel: Master of Science in Management
 • Opleiding met een NVAO- en EQUIS-accreditatie
 • Academische bedrijfskundige kennis en vaardigheden
 • Je bent een betere gespreks- en sparringpartner
 • Sterkere persoonlijke leiderschapskwaliteiten
 • Je verlegt je grenzen en ontdekt je passies
 • Een netwerk voor het leven
 • Aantoonbare salaris- en functiegroei

 

*neem voor meer informatie contact op met de programma-adviseur.

Wat zijn de toelatingseisen?

Wanneer je de parttime MSc in Management wil volgen, gelden de volgende toelatingseisen:

 • Bachelor-diploma hbo (240 ECTS) of wo (180 ECTS) of een doctoraal of een master.
 • Voldoende beheersing van het Engels.
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring.*

Toelating verloopt in 3 stappen

 1. Na het invullen van het korte formulier onder online aanmelden, ontvang je een e-mail met een link naar ons Nyenrode Admissions Portal. Vul daar je aanmelding* voor de opleiding volledig in. 
 2. We nemen contact met je op voor de toelatingstest en een persoonlijk selectie-interview bij Nyenrode.
 3. Ben je door de selectie? Dan krijg je van ons het inschrijfformulier toegestuurd en kan je jezelf inschrijven. 

Deadline 1 november
Het vak Analytical Business Tools kan je zowel in december als in januari volgen. Meld je je nog voor 1 november aan dan volg je dit vak in december en anders in januari. 

Door je aan te melden voor deze opleiding ga je akkoord met de geldende voorwaarden en reglementen van Nyenrode en met de onderwijs- en examenregeling (Rules & regulations) van deze opleiding.

*Gedurende de pre-master en de master dien je te werken in een baan van minimaal 50% bij een bedrijf of instelling.

Wat ga je doen?

De parttime MSc in Management is opgebouwd uit een pre-master en een master. De pre-master is een vast onderdeel van deze studie. Je rondt hem af voor de zomer, daarna start je met de masterfase.

Programma pre-master

Tijdens de pre-master verdiep je jezelf in alle basisonderdelen van de bedrijfskunde. Op deze manier beginnen jij en je medestudenten met dezelfde universitaire bagage aan de masterfase. Dit maakt samen studeren makkelijker, omdat iedereen dezelfde kennis heeft opgebouwd, ongeacht zijn vooropleiding. Dit zijn de vakken in de pre-masterfase:

 • Foundations of Research
 • Accounting for Managers
 • Analytical Business Tools*
 • Business Statistics
 • Foundations of Finance
 • Management Communications Skills
 • Managerial Economics
 • Marketing Strategy

*Heb je geen wiskunde A op vwo-niveau gehad? Dan is het vak ABT voor jou verplicht. Dit vak kan je al in december volgen, zodat je een vliegende start maakt tijdens de pre-master.

Programma master

Het programma van de deeltijd master bedrijfskunde is bijzonder breed. Je bouwt voort op de bedrijfskundige basis van je pre-master en werkt daarnaast aan je persoonlijk leiderschap. Daar komen keuzevakken bij, plus de workshops over bijvoorbeeld personal branding of innovatie. Dit zijn de bedrijfskundige vakken in de masterfase:

 • Leadership & Personal Development
 • Organizational Behavior
 • Finance
 • Business Strategy
 • Marketing & Technology
 • Law & Ethics
 • International Business & Economics
 • Operations & Supply Chain Management
 • Thesis

Behalve de bedrijfskundevakken, werk je ook aan je academische vaardigheden: je leert de methoden en technieken van academisch onderzoek. Die kennis gebruik je om je thesis mee te schrijven. Met keuzevakken leg je eigen accenten in de masterfase: je volgt bijvoorbeeld een module Entrepreneurship, Sustainability of Digital Transformation. Je doet ook mee aan workshops, bijvoorbeeld Personal Branding of Innovation.

Houd er rekening mee dat alle literatuur in het Engels wordt aangeboden.

De colleges vinden in principe plaats op vrijdagavond (van 19.00 tot 22.00 uur) en zaterdagochtend (van 9.00 tot 12.00 uur). Echter kan het enkele keren voorkomen dat tevens de zaterdagmiddag wordt ingezet voor colleges. Hier word je tijdig van op de hoogte gesteld door ons programma management team

Internationale studiereis

Kennis van internationaal ondernemen is van groot belang in het bedrijfsleven. De internationale studiereis, onderdeel van het vak International Business & Economics, stelt jou in staat om bedrijfskundige vraagstukken in een mondiale context te plaatsen. Tijdens de internationale studiereis neem je deel aan colleges bij een partner universiteit van Nyenrode. Tevens breng je een bezoek aan enkele internationale of lokale organisaties. In de loop der jaren zijn er talloze bestemmingen bezocht, waaronder: Uruguay, Brazilië, China en Colombia.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor de parttime MSc in Management zijn als volgt:

 • Collegegeld € 10.500 voor de pre-master en € 21.220 voor de master
 • Selectie en toelatingstest € 300 
 • Studieboeken per jaar circa € 750
 • Internationale studiereis (niet verplicht) vanaf € 1.200
 • Eventuele wekelijkse overnachting vanaf € 40 (2-persoonskamer vanaf € 40 en 1-persoonskamer vanaf € 70)

Studenten die ver van Nyenrode wonen, kunnen tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van het hotel op de campus.

 

Financieringsmogelijkheden

Hoewel studeren jou als werknemer rijker maakt, kost een deeltijd studie bedrijfskunde naast tijd ook gewoon geld. Als je overweegt deel te nemen aan het parttime MSc in Management programma van Nyenrode dan is het belangrijk om te weten hoe jij jouw studie kan financieren als werknemer of ondernemer. Indien je de studie zelf wilt betalen, adviseren we je om hiervoor een adviesgesprek aan te vragen met een bank.


Investering vanuit jouw werkgever

Medewerkers met lef, creativiteit en ondernemersgeest zijn van cruciaal belang voor de kwaliteit van een organisatie. Op Nyenrode leiden wij jou op tot manager van de toekomst en betere gesprekspartner. Dit stelt je in staat om om diverse managementposities binnen jouw organisatie te vervullen. Bespreek met jouw werkgever de mogelijkheid om de studie onderdeel te maken van jouw persoonlijk ontwikkelingstraject.

Zo ontvangt bijna de helft van onze studenten een bijdrage voor de studiekosten van de werkgever.  Overweeg jij dit ook om aan te vragen bij jouw werkgever? Vergeet dan niet deze 5 tips voor het aanvragen van je studiekosten te lezen.


Levenlanglerenkrediet van DUO

Vanaf het studiejaar 2017-2018 kan je bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) geld lenen om je studie mee te financieren middels het Levenlanglerenkrediet.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen. Collegegelden zijn BTW-vrij.

** Kijk hier voor de voorwaarden en reglementen aangaande overnachtingen en housing.

Wat levert het je op?

Als je de Master of Science in Management doet, merk je wat persoonlijke groei betekent. We dagen je uit om over je eigen grenzen heen te kijken. Bovendien werk je samen met medestudenten die vaak uit totaal andere vakgebieden komen dan jij. Dat is een verrijkende ervaring. Samen met je nieuwe kennis maken deze ervaringen van jou in snel tempo een effectievere professional. Al tijdens je master groei je op deze manier uit tot een betere gespreks- en sparringpartner in je organisatie.

Je krijgt beter contact met je senior management en met andere afdelingen in je organisatie. Ook binnen je eigen team merk je hoe je beter gaat presteren. Veel studenten maken dan ook een flinke carrièrestap: zo'n 50 tot 70% van de studenten die de opleiding volgt, groeit tijdens of vlak na deze master in functie. Hun gemiddelde salaris stijgt in deze periode met 19% van € 48.000 naar € 57.000.


Een netwerk voor het leven

Diversiteit in achtergrond, interesses en ambities maken deel uit van de basis van de Nyenrode-ervaring. Het Parttime MSc in Management programma gedijt op de vele perspectieven en levenservaringen die onze studenten van over heel Nederland naar de colleges brengen. Het parttime MSc in Management telt circa 1.000 alumni en samen organiseren zij regelmatig activiteiten met andere alumni en huidige deelnemers. Zo vergroot je gedurende en na de studie jouw professioneel netwerk. Daarnaast heeft Nyenrode meer dan 30.000 alumni verspreid over 100 landen waar je altijd op kunt rekenen.

Studentenprofiel

Blijf leren na je afstuderen

Het PTMSc Update Programma is opgericht voor alumni van het parttime MSc in Management met als doel het volgen van de laatste bedrijfskundige ontwikkelingen en het bijhouden van je Nyenrode-netwerk. Een plek om te inspireren, verder te leren en om elkaar weer te treffen op de Nyenrode campus.

PTMSc 18-10-2019-4_header Parttime MSc update

Parttime MSc update

< 10 dagen | Nederlands | Kijk bij studieopzet
Het PTMSc Update Programma is opgericht voor alumni van het parttime MSc in Management met als doel het volgen van de laatste bedrijfskundige ontwikkelingen en het bijhouden van je Nyenrode-netwerk