Catering Nyenrode wil bijdragen aan vitaliteit van gasten en duurzame wereld

Nyenrode start Vitality & Sustainability Programma in samenwerking met horeca-partner VERMAAT

6 oktober 2016
Community

Nyenrode is met horeca-partner VERMAAT een samenwerking begonnen om in de catering meer nadruk te leggen op vitaliteit, lokale producten en duurzaamheid en daarbij ook aan studenten, deelnemers, bezoekers en medewerkers het verhaal te vertellen waarom wij dat op Nyenrode belangrijk vinden. Joost Mors, hoofd Hospitality & Service, legt uit waarom we samen, met VERMAAT dit Vitality & Sustainability Programma hebben opgestart.

Vitaliteit

Joost Mors: “Vitaliteit heeft niet alleen te maken met voldoende ontspanning en beweging maar ook met gezond eten en drinken. Veel van onze gasten maken lange dagen op Nyenrode. We willen hen helpen bij het maken van gezonde keuzes waardoor ze het ook zo lang kunnen volhouden. Onze gasten krijgen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat belangrijke en boeiende lesstof toegediend. Als je dan tijdens de lunch kroketten krijgt aangeboden en later in de middag nog eens een vette snack, beklijft het niet. Als we ervoor zorgen dat mensen zich gedurende de dag fit voelen, nemen ze de kennis beter op. Daarom willen niet alleen maar producten met veel suiker of vet in ons assortiment, maar kiezen we voor het aanbieden van meer gezonde keuzes.”

“Dat goede voorbeeld nemen onze gasten ook weer mee naar hun organisaties. Dat ondersteunt onze missie waarin wij spreken over ‘shaping responsible leaders’. Daarnaast is het een manier om invulling te geven aan het begrip stewardship, de kernwaarde die soms toch wat onderbelicht blijft op Nyenrode.”

Lokaal

“Bij Nyenrode om de hoek worden heel mooie producten geproduceerd. Dus waarom zou je je appels van ver halen als boer Erik praktisch naast de deur zit. VERMAAT maakt afspraken met die lokale leveranciers en zorgt dat wij hun producten hier kunnen aanbieden. Voor de sappen werken we samen met Schulp, onze overbuurman aan de andere kant van de Vecht. Die zijn tegenwoordig allemaal biologisch.”

Duurzaam

“Het is onze verantwoordelijkheid om - waar we kunnen - het juiste aan te bieden. Daarom serveren we hier geen kistkalveren en plofkippen, maar we proberen qua catering zoveel mogelijk producten met een EKO- of Beter Leven-keurmerk aan te bieden.”

Wastewatchers

“We vinden het ook belangrijk om goed om te gaan met ons afval. Nyenrode-breed hebben we afvalscheiding ingevoerd, waarbij je plastic, papier en restafval in aparte bakken kunt weggooien. Dat doen we in nauwe samenwerking met afvalverwerker Suez.”

“Qua catering willen we onze gasten een goedgevuld buffet aanbieden. Je wilt niet dat ze voor een lege schaal staan. Het is altijd wikken en wegen tussen hoeveel eten je maakt, hoeveel je op het buffet plaatst en hoeveel je uiteindelijk moet weggooien omdat het niet is genuttigd. In samenwerking met VERMAAT zijn we dat aan het meten. Dat programma heet Wastewatchers. Hoeveel broodjes met beleg x moeten aan het eind van de rit worden weggegooid, en hoeveel met beleg y? En kunnen we daar slimmer op gaan inkopen en hier beter op gaan voorbereiden?"

"Als blijkt dat bepaalde producten niet lopen, zal daar in de toekomst minder van worden aangeboden. Of als bijvoorbeeld de broodjes te groot blijken te zijn, gaan we kleinere broodjes aanbieden. Op die manier proberen we in te spelen op de behoefte van de gast. Uitgangspunt is natuurlijk dat de buffetten er nog steeds aantrekkelijk en goedverzorgd uit blijven zien. Maar we vinden het ook belangrijk dat we aan het eind van de rit niet teveel weggooien.”

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.