Commissarissencyclus 39 succesvol afgerond

29 maart 2018
Onderwijs

In de afgelopen zes maanden was Nyenrode in de gelegenheid om wederom een mooie groep deelnemers aan de Nyenrode Commissarissencyclus te inspireren; Cyclus 39.

De deelnemers, die na screening op toelatingscriteria worden toegelaten, hebben de Nyenrode Commissarissencyclus wederom hoog gewaardeerd met een 4,7 overall waardering (schaal 1-5).

Deze groep heeft gedurende de afgelopen zes maanden de zeven modules doorlopen met als doelstelling een verdiepingsslag te maken op het gebied van: kennis van corporate governance stelsels en praktijken, antwoord te vinden op de vraag 'wie ben jij als commissaris'?, inzicht te verkrijgen in verschillende situaties en dillema's waar een commissaris mee te maken heeft en processen van besluitvorming en boardroom dynamics.

De laatste module is afgesloten met de uitreiking van het Nyenrode Commissarissencyclus certificaat van deelname. Een deel van de groep heeft een paper geschreven en ontving hiervoor een getoetst certificaat. Dit Nyenrode certificaat geeft aan dat de deelnemers hebben voldaan aan de geldende toetsingscriteria van de Nyenrode Commissarissencyclus.

Inmiddels zijn de deelnemers van de leergangen 40 en 41 ook van start gegaan, zij zullen in juni 2018 afstuderen.



Bron: nieuwsbrief Nyenrode Corporate Governance Instituut, maart 2018.


Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.