Digitaal rondkijken op de campus in Amsterdam

2 juni 2021
Over Nyenrode

Altijd al een kijkje willen nemen op onze campus in Amsterdam? Dat kan vanaf nu ook digitaal. Nyenrode heeft een app gelanceerd met een digitale tour, waarin alumnus Aydan Kool je rondleidt door de campus in de hoofdstad.

“We hebben de app vooral gemaakt voor mensen die overwegen om specifiek in Amsterdam te gaan studeren. Aan hen geven we zo een exclusief kijkje binnen”, vertelt Amber Overbosch, teamlead van de programma-adviseurs van Nyenrode. “Aydan komt van origine uit Singapore, maar hij studeerde al in Nederland voordat hij naar Nyenrode kwam. Hij had destijds dus de gelegenheid om zelf bij ons aan de Keizersgracht langs te komen.”

“Helaas waren hier in de coronatijd geen open dagen om je te oriënteren. Maar ook in ‘normale’ tijden zien we dat veel internationals geen tijd kunnen vrijmaken om naar Nederland te komen voor een open dag of dat zij niet kunnen op de momenten waarop wij die houden. Dan biedt de digitale tour een uitkomst.”

In gebouw ‘De Vijf Keizers’

De app geeft je op een leuke manier een indruk van het gebouw, de studieplekken, de tuin en de ligging aan de Keizersgracht. In de tour komt Aydan aangefietst en wordt hij in gebouw ‘De Vijf Keizers’ verwelkomd door Caroline Hogervorst van de receptie. Professor Désirée van Gorp vertelt over hoe het onderwijs in elkaar steekt en welke typen studenten we zoeken en Victoria Bressers van Career & Personal Development schetst kort wat die afdeling zoal voor studenten doet.

Ook de Incubator is opgenomen in de app. Alexandros Visser, oud-student van de MSc in Breukelen, vertelt over het belang van de Amsterdamse Incubator voor de start-up Ucentri die hij samen met oud-studiegenoot Floris Geurts heeft opgezet.

“De digitale tour is gemaakt door Intractive, een start-up uit Utrecht. De sterke kant van de app is de afwisseling”, vindt Amber. “Je krijgt steeds eerst een beeldfragment en daarna een vraag. Je zit dus niet alleen naar je scherm te kijken, maar je hebt echt wat te doen. Aan het eind van de tour kunnen geïnteresseerden hun gegevens achterlaten, waarna we contact met hen opnemen.”

Voorbereid op de online toekomst

“Met de app bereiden we ons voor op een toekomst waarin mensen meer online gaan doen. Eerst ging het vooral om fysiek bijwonen, maar in de coronatijd zijn we veel meer gewend geraakt om online te ervaren. Je wordt dan zelf onderdeel van het verhaal; je bent niet meer een toehoorder, maar je bent digitaal aan het spelen in de omgeving. Veel potentials laten ons weten dat het prima is om op zo’n manier online een eerste indruk te krijgen. En dat zij dan fysiek langskomen als ze echt geïnteresseerd zijn.”

“Via studenten krijgen we ook reacties op de app. Zo heeft een groepje BScBA-studenten er in het vak Sustainability voor gekozen om te onderzoeken wat de toegevoegde waarde is van de digitale tour voor studenten. Zij benaderen een aantal internationals die geïnteresseerd zijn in de bachelor om hen te vragen wat zij verwachten van zo’n tour en of zij daar een app voor zouden downloaden.”

“De digitale tour is trouwens ook leuk voor studenten die al in Amsterdam studeren en die hun vrienden en familie thuis willen laten zien hoe het er hier uitziet. En voor alumni die in Breukelen gestudeerd hebben, is het natuurlijk interessant om eens te zien hoe onze campus er hier uitziet. Die is voor velen van hen nog onbekend terrein.”

Wil je ook digitaal rondkijken, download hier de app op je mobiel.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.