Dilemma's in de boardroom

21 december 2017
Onderzoek

Vandaag, donderdag 21 december 2017, is een tweede white paper gepubliceerd in het kader van een onderzoek dat Deloitte en het Nyenrode Corporate Governance Instituut uitvoeren naar ‘Dilemma's in de Boardroom’. Dit onderzoek maakt deel uit van een breder onderzoeksprogramma naar de samenhang tussen good governance en bedrijfsprestaties.

Het white paper richt zich op het in kaart brengen van dilemma’s: wat zijn onderwerpen waarop binnen de bestuurskamer geen eenvoudig antwoord te vinden is? Wat zien bestuurders en commissarissen als dilemma’s en welk belang hechten zij daaraan? Wat zijn best practices bij het omgaan met deze dilemma’s?

Vanuit het NCGI hebben prof. dr. Leen Paape RA RO CIA, prof. dr. ir. André Nijhof, prof. mr. dr. Tineke Lambooy, prof. dr. Ronald Jeurissen en mr. Rosalien van 't Foort-Diepenveen bijgedragen aan de interviews en het schrijven van het white paper.


Lees hier de volledige white paper op de website van Deloitte (https://www2.deloitte.com/nl/nl/pages/risk/articles/continuing-the-dialogue-on-good-governance-whitepaper.html)

Voor vragen met betrekking tot het onderzoek of de white paper kunt u contact opnemen met prof. dr. ir. André Nijhof via a.nijhof@nyenrode.nl en Wim Eysink via weysink@deloitte.nl. 

Bron: nieuwsbrief Nyenrode Corporate Governance Instituut, november - december 2017.


Artikelen en columns gepubliceerd op de website en in de nieuwsbrief van het NCGI weerspiegelen niet per definitie een algemene visie van het NCGI, maar worden door auteurs op persoonlijke titel geschreven. Wenst u te reageren dan kan dat naar ncgi@nyenrode.nl.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.