Docenten van het Jaar Controlling-opleidingen

7 juni 2021
Onderwijs

Gert-Jan Jordaan, Bert van de Haar, Jack van der Veen, Roland Speklé en Rob Christiaanse zijn de ‘Docenten van het Jaar 2019-2020’ bij de Controlling-opleidingen. Zij kregen de titel op basis van hun evaluaties en slagingspercentages, en vanwege hun prettige manier van samenwerken met mededocenten en het programma-management. Tijdens online colleges of werkbesprekingen werden de docenten verrast door programma-management. Naast de ‘Docenten van het Jaar’ werden ook de scriptiebegeleiders van het jaar 2019-2020 verrast.

Flexibele instelling

Gert-Jan Jordaan is ‘Docent van het Jaar’ binnen de Post-bachelor Controlling. Hij doceert het vak Financial Accounting en is werkzaam bij Kok, Laan en Wabeke Registeraccountants. Zijn flexibele instelling in tijden van het online lesgeven tijdens de eerste lockdown wordt geprezen, net als het zijn kennis van het vak en de humor en kwaliteiten waarmee hij de kennis overbrengt.

Duidelijk en gestructureerd

In het Schakeltraject Accountancy & Controlling werd Bert van de Haar uitgeroepen tot ‘Docent van het Jaar’. Hij bespreekt veel oefeningen klassikaal wat studenten erg prettig vinden, net als zijn duidelijke en gestructureerde uitleg. Ook scoorde Bert hoog op omgang met studenten en programma-management. Bert was erg verrast met zijn uitverkiezing: “Dit had ik niet zien aankomen en ik voel me dan ook erg vereerd. Een mooie kroon op mijn werk als docent.”

Inhoud versus enthousiasme

“De inhoudelijke kennis van Jack gecombineerd met zijn enthousiasme tijdens de colleges had een positief effect op het verwerken van de grote hoeveelheden stof.” Enthousiast, bekwaam en kundig zijn de woorden die Jack van der Veen veelvuldig terugzag in de evaluaties van zijn colleges. Om die redenen is hij uitgeroepen tot ‘Docent van het Jaar’ in de pre-master Controlling.

Leerdoelen

Roland Speklé doceert Management Accounting in de master Controlling. Hij wordt omschreven als een praktische en enthousiaste docent die studenten op een leuke manier dwingt om mee te doen tijdens colleges. “Ik ben blij om te zien dat mijn liefde voor het vak ook in een virtuele setting overkomt bij studenten.” De vooraf gestelde leerdoelen worden bij Roland altijd behaald, waarmee hij de titel ‘Docent van het Jaar’ verdiend.

Praktijkverhalen

Een docent die graag praktijkverhalen deelt is Rob Christiaanse, docent van het jaar in de Executive Master of Finance & Control (EMFC). Studenten waarderen de toepassing van de theorie in de praktijk en de praktijkverhalen die Rob deelt.

Motivatie tot het einde

Binnen alle Controlling-opleidingen is de scriptie een belangrijk onderdeel, waarbij de begeleiding een belangrijke rol speelt. Studenten omschrijven dit als een pittig traject, maar waarderen de inzet, communicatie en feedback van de begeleiders enorm. Age van Roon, René Timmer en Frans Schaepkens deden dit in het jaar 2019-2020 het beste en zijn daarom uitgeroepen tot ‘Scriptiebegeleiders van het Jaar’. 

Nyenrode biedt vier opleidingen controlling. Wil jij je verder ontwikkelen als financial of controller? Ontdek dan welke opleiding het beste aansluit op je wensen en hbo- of wo-vooropleiding.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.