Doede Vierstra benoemd als lid van de Nyenrode Foundation Board

7 april 2020
Over Nyenrode

Op 7 april is drs. Doede Vierstra (1958) benoemd tot lid van de Nyenrode Foundation Board en tot nieuwe voorzitter van de Audit Committee. Hij neemt het stokje over van Petri Hofsté, die op 1 januari tot voorzitter van de Board is benoemd. Vierstra is als voorzitter van het Audit Committee ook lid van het Executive Committee. Alle benoemingen zijn voor een periode van minimaal vier jaar.

Vierstra heeft een brede ervaring als toezichthouder en bestuurder. Zo is hij oud-cfo van Friesland Foods en Nuon en momenteel onder meer bestuurder namens de Ondernemingskamer. Daarnaast is hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van Stedin en lid van de Raad van Toezicht van het LUMC. Tot maart dit jaar fungeerde hij als interim-voorzitter van Coöperatie SURF U.A., een samenwerkingsorganisatie op het gebied van ICT-voorzieningen en -vernieuwing van Nederlandse onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Ook is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van KNGF Geleidehonden. 

De Nyenrode Foundation Board is aandeelhouder van de universiteit en eigenaar van het kasteel en het landgoed Nijenrode.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.