Duurzame waarde ketens

15 juni 2020
Community

Activiteiten van bedrijven om producten en diensten te maken zijn in allemaal kleinere onderdelen over de wereld verspreid in zogenaamde waarde ketens. Zo zijn de economieën van landen steeds meer met elkaar verbonden en van elkaar afhankelijk. Deze wereldwijde vervlechting heeft positieve en negatieve kanten.

De oproep is dan ook om ons sterk maken om in deze rol nog meer onze verantwoordelijkheid te nemen en ons in te zetten voor het duurzaam maken van waarde ketens. Niet vanuit de arrogantie dat wij het allemaal beter weten en kunnen, maar vanuit het bewustzijn dat we kwetsbaar zijn en dat moeder aarde zich niets aantrekt van de grenzen die wij hebben gemarkeerd. 

Prof. dr. Désirée van Gorp is hoogleraar International Business en voorzitter van de International Advisory Board aan Nyenrode Business Universiteit.

New Business Radio Update
Op dit moment maakt New Business Radio speciale updates & podcasts om iedere sector te informeren over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. De updates worden uitgezonden op New Business Radio en de podcast wordt tevens verspreid via alle bekende podcastkanalen (o.a. Spotify & Apple Podcasts) en social media kanalen.

In deze updates hoor je een ander geluid. Los van het traditionele nieuws, hoor je van ondernemers wat er leeft binnen hun bedrijf of sector en delen zij hoe zij hier mee omgaan. Wat voor kansen ontstaan er? En hoe kan je als organisatie zo optimaal mogelijk bewegen in een tijd als deze? De insteek is positief, maar ook realistisch.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.