Prof. dr. Désirée M. van Gorp LL.M.

Hoogleraar
Désirée van Gorp low
  • Internationale Handel en Investeringen
  • Wereldwijde inkoop en duurzame waardeketens
  • Innovatie & Digitalisatie
  • Innovatie & Digitalisatie
  • International business & diplomacy
  • Ontmoet de CEO
Mijn missie is om bij te dragen aan het opleiden van verantwoordelijke leiders voor de toekomst, te inspireren en mij te laten inspireren door mijn studenten en de Nyenrode gemeenschap in het geheel.


Prof. dr. mr. Désirée van Gorp is hoogleraar aan Nyenrode Business Universiteit. Zij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Entrepreneurship, Governance & Stewardship

Wat Désirée drijft, is de combinatie van onderwijs, onderzoek, het werken met bedrijven en de interactie met haar studenten en alumni. Deze combinatie geeft haar energie en maakt haar enthousiast. Désirée doceert BSc, MSc, Executive MBA, voltijd MBA, Modulair MBA en diverse executive education programma's en adviseert bestuur en management op haar vakgebied Ze is er trots op dat haar onderwijsinspanningen ertoe hebben geleid dat ze verschillende keren is verkozen tot hoogleraar van het jaar, op haar publicaties en het samenwerken met haar collega's.

Momenteel is Désirée voorzitter van de Internationale Adviesraad; voorzitter van de voltijd MBA opleidingscommissie; en plaatsvervangend lid van de beroepscommissie voor General Management en PhD programma's.

In de afgelopen tien jaar was Désirée Associate Dean van de academische opleidingen; Dean Ad interim van de Nyenrode New Business School; Programmadirecteur van de internationale voltijd MBA; Programmadirecteur van de Executive MBA; Lid van de Commissie van Beroep voor studenten General Management, PhD en Accountancy en Controlling; Lid van het Bestuur van het Europe India Institute; Directeur van de afdeling International Business & Diplomacy; en Lid van de Stichting Nyenrode Fonds.

Désirée heeft een masterdiploma met een specialisatie in internationaal recht van de Universiteit Leiden. Zij promoveerde bij Nyenrode in de bedrijfskunde op haar proefschrift "Offshoring in the service sector: an empirical investigation on the offshoring behavior of service firms and its influence on their foreign entry mode choice ".

In november 2022, tijdens de 76ste Dies Natalis aan Nyenrode, reikte Prof. Dr. Désirée van Gorp een eredoctoraat uit aan Dr. Ngozi Okonjo-Iweala, Directeur-Generaal van de World Trade Organization (WTO). 

Interesses

Lezen, sport en de Kunsten

Meest recente publicaties

    Video's, blogs en podcasts