Engelstalige editie van boek over Nijenrode als inspiratiebron voor kunst verschenen

16 juli 2019
Over Nyenrode

De Engelstalige editie van het vorig jaar verschenen kunstboek “Nijenrode als inspiratiebron voor kunst” is nu te koop. Het koffietafelboek geldt tevens als catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling die Art Fund Nyenrode samen met het Vechtstreekmuseum in Maarssen organiseerde.

De nieuwe, geredigeerde Engelstalige editie is uitgebreider dan de Nederlandse en kent onder meer als supplement het hoofdstuk “Rentmeesters op afstand”. Het hardcover boek telt 160 pagina’s en meer dan 100 full color illustraties van schilderijen die onder meer in het kasteel te vinden zijn en foto’s van de kunstwerken op het landgoed. Daarnaast bevat het boek talrijke afbeeldingen van het kasteel (de Nijenrode-kunstcanon van vijf eeuwen, met veel werken uit de Gouden Eeuw). Lees over de luisterrijke geschiedenis van 1260 tot heden en zie hoe het kasteel veranderde van een ridderburcht in een adellijk landhuis en hoe na handelaren en ondernemers vanaf 1946 het Nederlands Opleidings-Instituut voor het Buitenland, tegenwoordig Nyenrode Business Universiteit, zich op het landgoed vestigden.

Het eerste exemplaar van de Engelstalige versie van het boek werd in ontvangst genomen door vermaard kunsthistoricus en Rembrandt-kenner Gary Schwartz, die woonachtig is in Maarssen in de gemeente Stichtse Vecht. Schwartz, ereburger van Brooklyn in New York City, is betrokken bij voorbereidingen van de viering van Brooklyn 375 in het jaar 2021. Dan wordt ook uitgebreid stilgestaan bij de banden tussen het Amerikaanse Brooklyn en het Nederlandse Breukelen.

Het rijk geïllustreerde kunstboek is te koop voor € 29,50 en heeft als titel "Nijenrode. Inspiration for art. The history of five centuries and more".

Klik hier om het boek te bestellen.

Over Art Fund Nyenrode

Art Fund Nyenrode is ruim vier jaar geleden opgericht door een aantal Nyenrode-alumni. Men stelt zich ten doel kunst van hoog niveau terug op Nyenrode te brengen, in de traditie van oud-kasteeleigenaar en kunsthandelaar Jacques Goudstikker. Goudstikker overleed in 1940 tijdens een vlucht voor de nazi’s, waardoor een vroegtijdig einde kwam aan zijn toonaangevende kunstcollectie, waarvan de meeste werken in de Tweede Wereldoorlog in handen kwamen van nazi-kopstukken als Adolf Hitler en Hermann Göring. 

De exposities van Art Fund Nyenrode bestaan uit kunst uit de privé- en bedrijfskunstcollecties van Nyenrode-alumni en Founding Fathers of kunst die door kunstenaars met een Nyenrode-verleden is geschapen. Ook streeft Art Fund Nyenrode naar het in bezit of langdurige bruikleen verkrijgen van kunstwerken voor een Art Fund Nyenrode-collectie.

 

 

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.