Ensemble Nieuw Geluid speelt op Nijenrode tijdens Open Monumentendag

31 augustus 2017
Over Nyenrode

Ook dit jaar is kasteel Nijenrode op zaterdag 9 september weer te bezoeken tijdens de jaarlijkse Open Monumentendag. Op die dag verzorgen medewerkers van Nyenrode Business Universiteit rondleidingen door het kasteel.

Het Haagse Ensemble Nieuw Geluid luistert de Open Monumentendag op Nijenrode op met een concert in het Koetshuis, dat start om 13.00 uur. Zij voeren werken uit van onder anderen Scarlatti, Schumann en Liszt. Ook universiteitsbeiaardier Jan Willem Achterkamp zorgt voor muzikale omlijsting van de dag en zal van 11 tot 12 uur op het carillon in de toren van het kasteel verschillende melodieën spelen.

Kasteel Nijenrode is op Open Monumentendag geopend voor bezoek van 10 tot 16 uur.

Over Nieuw Geluid

Foto Nieuw GeluidNieuw Geluid is een platform voor avontuurlijke muzikanten uit Den Haag dat bijzondere projecten uitvoert. Nieuw Geluid durft buiten gebaande paden te treden met eigenwijze programma’s. Om uiteenlopende doelgroepen aan te spreken werkt Nieuw Geluid vaak samen met andere kunstvormen. Met het brengen van dit ‘Nieuw Geluid’ wordt een vernieuwend podium aan ambitieuze musici uit de Haagse regio.

Elk project wordt op maat gemaakt. Voor de grootste productie van Nieuw Geluid werd een orkest van 80 man geformeerd. Kamermuziek is echter een belangrijke pijler van Nieuw Geluid, verschillende ensembles zijn te horen in de ‘grote orkest- en muziektheaterproducties’ en ook op podia in kamermuziekseries.

Ensemble Nieuw Geluid bestaat uit:
Marike Richters – fluit
Lesley Jacobs – hobo
Misja Krebbeks – klarinet
Wietske van den Heuvel – saxofoon
Ingrid Bonnet – fagot
Jaap van Stenis – basklarinet

 

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.