Nyenrode-studenten organiseren Glazen Huis-actie tegen honger

7 juni 2018
Community

Op 7 en 8 juni halen zes studenten van Nyenrode Business Universiteit geld op voor The Hunger Project in een Glazen Huis op het landgoed Nijenrode. The Hunger Project is een initiatief dat probeert op een constructieve wijze honger in de wereld te verminderen en zelfs een einde aan de hongersnood wil maken.

Glazen Huis inzamelingsactie The Hunger Project

Het doel van de zes studenten van de Bachelor of Business Administration aan Nyenrode Business Universiteit is om zoveel mogelijk geld te verzamelen door meerdere activiteiten. Eén van deze activiteiten is de ‘Situation Room’ waarin zij zoveel mogelijk bekenden gaan opbellen (vrienden, familie en kennissen) in de hoop hiermee (eenmalige) donateurs te vinden. Een ander voorbeeld is het verkopen van ‘plaatjes’, waarbij de bezoeker van het glazen huis een lied kan aanvragen.

Volgens de studenten zelf komt hun motivatie voort uit het contact met The Hunger Project (THP). Na afloop van een presentatie van THP waren de studenten erg onder de indruk van de plannen van dit project. Het constructief opbouwen van gemeenschappen waarin zelfvoorziening op de eerste plaats staat, was voor de studenten een inspiratiebron.

Zij benadrukken ook de overeenkomst tussen het project, de universiteit en de inzamelingsactie. ‘Stewardship’, de verantwoordelijkheid nemen en rekening houden met de belangen van anderen en toekomstige generaties, is een van de kernwaarden van Nyenrode. Met dit initiatief onderstrepen de Nyenrode-studenten de urgentie van het samenzijn en elkaar ondersteunen.

Ook zijn de studenten verheugd dat ze met hun studie nu ook echt een duurzame meerwaarde kunnen bijdragen aan de wereld, dit is voor velen een grote motivatie achter deze inzamelingsactie.

Wil je ook een donatie doen? Ga naar bunq.me/thehungerproject.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.