‘Het op maat gemaakte studietraject gaf mij de doorslag'

23 februari 2017
Onderwijs

Opleiding op maat
De Post-Master RA-Custom Made is een flexibele en efficiënte deeltijdopleiding voor wo-afgestudeerden die de RA-titel willen behalen. Het studieprogramma is volledig op maat gemaakt en studenten kunnen kiezen voor een studieroute die bij hen past. Bijvoorbeeld zo snel mogelijk, of - busy season proof - geen colleges in de drukste periode op het werk. Studenten kunnen de colleges volgen op een locatie bij hen in de buurt. De Custom Made variant heeft Nyenrode in samenspraak met een aantal accountantskantoren ontwikkeld vanwege de toenemende belangstelling voor (startende) accountants met een wo-achtergrond.

Kennis en vaardigheden
Net als in de gehele accountancyopleiding van Nyenrode, staan ook in de Custom Made variant de persoonlijke en professionele vaardigheden van de accountant centraal naast de benodigde vakkennis. Student Rob Smeulders behaalde zijn Master in Economie aan de Universiteit van Tilburg en koos ervoor om zijn Post-Master RA aan Nyenrode te volgen. “De doorlooptijd op Nyenrode was aanzienlijk korter dan bij de UvT en ik kon direct beginnen. Dat gaf voor mij de doorslag. De colleges zijn interessant omdat de docenten ook in de praktijk werken. Hierdoor ontstaan er nuttige discussies over theorie en praktijk. Mijn kennis is enorm toegenomen, maar ik ontwikkel mij ook op andere vlakken. Hoe verder ik in de opleiding kom, hoe meer er getoetst wordt op vaardigheden. Dat vind ik prettig want dat sluit goed aan op mijn werk als accountant.”

Efficiënt
Programmamanager Mieke van der Eerden-Blaauw vertelt over het succes van de Post-Master RA Custom Made van Nyenrode. “Wij bieden de meest efficiënte route tot RA. Studenten hoeven namelijk alleen de vakken te volgen die noodzakelijk zijn voor hun RA-titel. Elke student volgt zijn eigen op maat gemaakte studieprogramma, soms met deelvrijstellingen en/of verkorte varianten van vakken. Zowel de deficiëntie- als de hoofdvakken kunnen ze op de vrijdagen volgen en starten meerdere keren per jaar. Dat is een pré want je accountancy collega’s hebben namelijk ook allemaal op vrijdag college.”

Wo-studenten kunnen vrijblijvend informeren naar een indicatie van hun studieprogramma op maat. Mieke: "Het geeft mij veel voldoening om met de studenten mee te denken hoe zij zo efficiënt en snel mogelijk hun RA-titel kunnen behalen zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen.“

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.