‘Ik heb meer vertrouwen gekregen om mijn ambities uit te spreken’

5 maart 2018
Onderwijs

‘Naast de opgedane kennis en ervaring als leidinggevende in de zorg wilde ik graag mijn bedrijfsmatige kennis vergroten. Daarom zocht ik een postacademische opleiding en geen cursus of thuisstudie. Het moest ook goed te combineren zijn met mijn gezin met vier kinderen en werk,’ legt Emmeke van Eersel uit. Ze werkt als interim directeur bij een beschermde woonomgeving voor jongeren en volwassenen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Ze krijgt eind maart haar diploma van de opleiding Foundations of Management (FMA) aan Nyenrode Business Universiteit.

Zelfverzekerder

‘Wat ik leerde bij deze opleiding, kon ik direct toepassen. Ik voel me zekerder omdat ik nu een betere gesprekspartner ben op inhoudsniveau. Binnen de organisatie kan ik nu makkelijker inhoudelijke vragen stellen en ik ben collega’s met een andere stijl en andere competenties nog meer gaan waarderen. De opleiding heeft me meer vertrouwen gegeven om mijn ambities uit te spreken.’

Aanzetten tot zelfreflectie

Ze hoopt dat ze die flow kan vasthouden. ‘Ik versta de taal van de diverse experts in de organisatie nu beter als het gaat om marketing, finance, business control en human resource management. Door kleine oefeningen weten de docenten je aan te zetten tot meer zelfreflectie: Wat zijn mijn dromen? Waar ben ik goed in? Wat wil ik? Tegenwoordig zijn er zoveel keuzes, maar hoe vind je werkelijk die work-life balance? Ik wil dat niet opknippen in stukjes, maar ik vind het wel belangrijk om me in balans te voelen en om energie te krijgen van wat ik doe,’ legt Van Eersel uit.

Allerlei sectoren

De opleiding richt zich op een zeer brede doelgroep. ‘Soms luisterde ik met verwondering en interesse naar de verhalen van mijn medestudenten over hoe anders de gewoonten, de cultuur en het gedrag in een organisatie kunnen zijn. De verschillen tussen een informele, flexibele startup met een beperkt aantal medewerkers en bedrijven die internationaal opereren is soms groot. We hebben interessante gesprekken gevoerd over keuzes die je kan maken, individueel of voor de organisatie. Zelf werk ik uit passie voor mensen met een beperking. Ik draag graag bij aan hun kwaliteit van leven.’   

Foundations of Management (FMA) geeft een stevige basis voor wie wil doorgroeien naar een algemene managementfunctie of die stap net heeft gemaakt. Je maakt jezelf in één jaar de essentie van bedrijfskunde eigen. Je leert belangrijke, direct toepasbare bedrijfskundige concepten en instrumenten die je nodig hebt om sneller door te groeien als (algemeen) manager.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.