“Ik heb op Nyenrode mijn beste vrienden gevonden”

6 april 2020
Community

In september 2019 ontving Isabella Houtakkers als een van de eerste twintig afgestudeerden van de BSc in Business Administration haar diploma. Zij vertelt over haar ervaringen op Nyenrode.

De driejarige BSc in Business Administration (BScBA) is de jongste degree-opleiding van Nyenrode Business Universiteit. De internationaal georiënteerde bedrijfskunde-opleiding van de particuliere universiteit is bedoeld voor studenten die de ambitie hebben om een leidende rol te spelen in het bedrijfsleven van morgen.

Direct contact

“Het fijne van het onderwijs op Nyenrode is dat het kleinschalig is, waardoor je veel persoonlijke aandacht krijgt en de docenten je goed leren kennen”, zegt alumna Isabella Houtakkers. “Als je problemen hebt, kan je goed bij het programma-management terecht of er direct mee naar de docent gaan. Dat is op andere universiteiten veel minder gebruikelijk.”

Continu uitgedaagd

Isabella vond de opleiding in academisch opzicht uitdagend. “Maar het belangrijkste voor mij van mijn studie op Nyenrode was dat ik mijzelf op persoonlijk vlak heb kunnen ontwikkelen”, vertelt ze. “En om te zien hoe de anderen in de groep zich met mij ontwikkelden.”

Een belangrijk onderdeel van het curriculum is de Personal Leadership Development Journey die studenten doorlopen. Maar vooral het intensieve studentenleven op de campus heeft sterk bijgedragen aan haar vorming, denkt Isabella. “Op Nyenrode word je als student continu op sociaal vlak uitgedaagd. Je leert bijvoorbeeld omgaan met mensen die in eerste instantie misschien wat minder bij jouw eigen persoonlijkheid aansluiten. Je moet wel en dat is heel leerzaam.”

BScBA

Elkaar stimuleren

“De studentenvereniging kent veel verschillende commissies waarin je actief kan worden. Je bent veel samen bezig; niemand hoeft zich buitengesloten te voelen. Bovendien stimuleren de studenten elkaar. Als je even te weinig tijd aan je studie dreigt te besteden, wijzen anderen erop dat je aan de slag moet gaan als je je tentamens van volgende week wilt halen. Maar het studentenleven op de campus is misschien niet voor iedereen weggelegd, denkt Isabella. “Het moet wel bij je passen. Er is veel sociale controle op de campus, je bent bijna nooit alleen.”

“Het netwerk dat je tijdens je studie opbouwt is ook heel waardevol voor de toekomst. Om die reden zou ik de BScBA ook aanraden aan anderen. Ik denk dat ik op Nyenrode mijn beste vrienden heb gevonden.”

Na Nyenrode

Na haar bachelor studie op Nyenrode begon Isabella aan de Master in Finance aan EADA, een businessschool in Barcelona die volgens haar qua omvang vergelijkbaar is met Nyenrode, maar dan zonder campus.

Vanwege de corona-crisis is Isabella nu noodgedwongen naar Nederland teruggekeerd. “Het was erg abrupt en ik had een heel dubbel gevoel om daar weg te moeten gaan”, vertelt ze. “Ik volg op dit moment online courses en ook mijn tentamens kan ik tot dusver online doen. Het is nu chaos in Spanje en daarom ben ik eigenlijk wel blij om weer bij mijn ouders thuis in Nederland te zijn, ook al mis ik mijn vrienden en mijn leventje daar wel heel erg.”

Nyenrode is al sinds 1946 gevestigd op het dertiende-eeuwse landgoed in Breukelen maar sinds een aantal jaar ook aan de Keizersgracht in hartje Amsterdam. Met ingang van zomer 2020 biedt Nyenrode de BScBA-opleiding niet alleen aan op de campus in Breukelen maar ook op de vestiging in het bruisende centrum van de hoofdstad.

Kijk hier welke locatie het best bij jou past.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.