Keuzegids: BSc in Business Administration Nyenrode opnieuw beste opleiding in de categorie International Business

20 december 2022
Onderwijs

Net als de afgelopen drie jaar is de Bachelor of Science in Business Administration (BScBA) door de Keuzegids Universiteiten als beste opleiding van Nederland beoordeeld in de categorie International Business. Daarnaast krijgt de BScBA een gedeelde derde plek als een van de vijf topopleidingen van Nederland. Studenten beoordelen de voorbereiding op je loopbaan zeer goed en zijn ze positief over de didactische vaardigheden, begeleiding en betrokkenheid van docenten.

Goede voorbereiding op de loopbaan

Nyenrode verbindt theorie aan de praktijk door studenten van de opleiding Bachelor of Science in Business Administration (BScBA) analyses voor echte bedrijven te laten maken. Een voorbeeld hiervan is het company project. Hierin kunnen studenten kiezen voor het opstarten van een eigen bedrijf, een adviesproject of sociaal ondernemerschap. Op deze manier worden studenten goed voorbereid op hun loopbaan.

Carlijn Wentzel, Directeur Management Degree Programs “In ons intensieve academische programma op onze locaties Amsterdam en Breukelen groeien onze studenten er in 3 jaar naar toe een leidende rol te spelen in het internationale bedrijfsleven van de toekomst. Wij richten ons onderwijs in vanuit een onderwijsvisie waarbij we academische kennis (hoofd), persoonlijke ontwikkeling (hart) en praktische relevantie (handen) combineren en waarin onze kernwaarden’ leadership, enterpreneurship en stewardship de basis vormen. Onze campussen geven onze studenten de mogelijkheid om het geleerde binnen de Nyenrode community, de studentenverenigingen, het company project of onze Nyenrode Incubator Amsterdam tijdens hun studie in de praktijk te brengen. Een bijzonder onderdeel van ons programma is het exchange-semester waarin studenten een half jaar aan een van onze partneruniversiteiten in het buitenland studeren. We zijn erg blij dat onze studenten deze aanpak steeds weer zo hoog waarderen.”

BSc Accountancy

In de Keuzegids Universiteiten is ook, in de categorie Fiscale Economie, de deeltijdopleiding BSc in Accountancy beoordeeld. De opleiding richt zich, anders dan de overige beoordeelde opleidingen, alleen op accounting. De accountancy-studenten volgen één dag per week college op een van de acht locaties in het land (Breukelen, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Breda, Arnhem of Zwolle) en werken de overige vier dagen bij een accountantskantoor. Een groot voordeel is volgens de studenten dat de werkgever je opleiding betaalt. Ze zijn bovendien ook hier zeer tevreden over de voorbereiding die de opleiding biedt op de beroepspraktijk.

De ranglijst van universiteiten met het beste onderwijs wordt één keer per jaar uitgebracht door de Keuzegids en is gebaseerd op de Nationale Studenten Enquête (NSE). De Keuzegids is een onafhankelijke gids die alle erkende opleidingen in Nederland beoordeelt. Kijk voor meer informatie over de Keuzegids en de beoordeelde opleidingen op https://keuzegids.nl/.

Meer informatie over de bachelor opleidingen van Nyenrode zijn te vinden op de website.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.