Kritische vragen helpen om je product te perfectioneren

Alumni Talks in Amsterdam

9 juli 2019
Community

Afgelopen mei werd in Amsterdam de aftrap gegeven voor de Nyenrode Alumni Talks. We vroegen Nyenrode-alumni Juan Lacroix (medeoprichter van Kickstox) en Sjoerd Wennekes (ondernemer en eigenaar van De Entreprenerd) naar hun ervaringen met het evenement. “Het was een mooie gelegenheid om op een tegelijkertijd informele en serieuze manier kennis uit te wisselen met een gemêleerd alumnipubliek.”

Het idee voor Kickstox ontstond toen Juan Lacroix en Victor Swaab een Amerikaanse talkshow over fantasy sports zagen. “In de Verenigde Staten is dit al heel populair en succesvol. Toen we op zoek gingen naar een mooi sportconcept welke passend is voor Nederland kwamen we terecht bij onze passie voor voetbal en interesse in de aandelenmarkt.” Kickstox combineert die twee en maakt van voetballers aandelen. Op Kickstox kunnen spelers het heft in eigen handen nemen door aandelen van voetballers te verhandelen. De waarde van de voetballer fluctueert afhankelijk van zijn echte prestaties tijdens de wedstrijden.

Deze worden live tijdens de wedstrijd aangepast waardoor een nieuwe manier ontstaat voor de voetballiefhebber om de sport te consumeren. Deelnemers kunnen tegen en met elkaar spelen om hun voetbalkennis te testen. Wie maakt bijvoorbeeld de beste trades in een weekend? “Kickstox moet een bijzonder product voor rasechte voetballiefhebbers worden. Door bezig te zijn met livedata is het bovendien de bedoeling dat het spel de honger naar meer voetbalkennis voedt en gespreksstof levert voor levendige discussies.”

Alumni Talks Kickstox De Entreprenerd 2_compressed

Inspirerende ondernemersomgeving

Kickstox is de afgelopen anderhalf jaar ontwikkeld binnen de Nyenrode Incubator. “Een fantastische mogelijkheid om op een superlocatie bezig te zijn met je product en samen te werken met andere ondernemers die zich in dezelfde fase van hun project bevinden”, vertelt Lacroix. De eerste Alumni Talk was een mooie kans om Kickstox in de schijnwerpers te zetten. “Het heeft ons extra naamsbekendheid opgeleverd. Maar minstens zo nuttig zijn de kritische vragen die we kregen tijdens het presenteren van ons project. Die zijn, gecombineerd met de gebundelde kennis en ervaring van de aanwezige alumni, belangrijk voor het perfectioneren van Kickstox. Wij willen de game aankomend seizoen lanceren. Als het concept in Nederland aanslaat, willen we Kickstox uitbouwen naar het buitenland.”

Alumni Talks Kickstox De Entreprenerd 3_compressed

Brug tussen twee werelden

Alumnus Sjoerd Wennekes, die zowel een studie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) als de Executive MBA aan Nyenrode heeft afgerond, wil met De Entreprenerd ondernemers in de creatieve industrie helpen met de businesskant van hun bedrijf. “Er worden veel mooie dingen gemaakt die commercieel amper worden benut. De zakelijke kennis die je nodig hebt voor het maken van een goed businessplan of het regelen van de sales en marketing is er vaak niet. Bovendien bestaat er een zeker wantrouwen tegen de zakelijke wereld. Andersom zie je hetzelfde: mensen van een commercieel bedrijf, overheidsorganisatie of zorginstelling vinden het moeilijk om met creatievelingen te werken. Ik weet hoe beide partijen denken en kan een brug slaan tussen creatieve ondernemers en het zakenleven.”

Alumni Talks Kickstox De Entreprenerd 4_compressed

Inhoud en ontspanning

Netwerken en kennis delen zijn belangrijk instrumenten voor het smeden van duurzame zakelijke relaties. Daarom vindt Wennekes de Alumni Talks ook enorm waardevol. “De eerste editie was een mooie bijeenkomst die op zijn ‘Nyenrodiaans’ verliep: serieus, ontspannen en informeel. Er was ruimte om lol te maken, maar inhoudelijk ging het de diepte in. Het netwerk is de kracht van Nyenrode. Ik hoop dan ook dat de Alumni Talks een blijvend onderdeel worden van de rijke Nyenrodecultuur.”
Nyenrode Business Universiteit hecht veel waarde aan wederzijdse betrokkenheid tussen de universiteit en haar alumni. De Nyenrode Alumni Talks vormen een periodiek terugkerende gelegenheid voor alumni om de dialoog aan te gaan en ervaringen en kennis met elkaar uit te wisselen.

De Nyenrode Alumni Talks zijn een initiatief van Heleen van Hall, Head of Alumni & External Relations, en Job Andreoli, docent Entrepreneurial Finance, PhD kandidaat en leider Nyenrode Incubator. Voor meer informatie neem contact op met Heleen van Hall: H.vHall@nyenrode.nl.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.