Nationaal Salarisonderzoek 2017 van start gegaan

30 augustus 2017
Onderzoek

Breukelen - Voor de derde keer is het Nationaal Salaris Onderzoek van Intermediair en Nyenrode Business Universiteit van start gegaan. Voor dit onderzoek worden hoger opgeleide werknemers werkzaam in Nederland uitgenodigd een vragenlijst in te vullen over hun salaris, werkomstandigheden, welbevinden en hun verwachtingen over de toekomst.

Het onderzoek wordt vanuit Nyenrode geleid door prof.dr. Jaap van Muijen, in samenwerking met dr. Eric Melse van de Hogeschool van Amsterdam. Dit jaar wordt in het onderzoek in het bijzonder gekeken naar de werkomgeving en het welbevinden van werknemers, en de mogelijke relatie tussen leeftijd, geslacht, opleiding en de hoogte van het salaris.

Toekomstverwachtingen

Salaris is vanzelfsprekend de belangrijkste beloning voor de inzet op het werk. Echter, geld alleen maakt ons niet gelukkig. Werknemers verwachten meer aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daarom leggen wij stellingen voor over de werkomgeving en het eigen welbevinden. De economie trekt weer aan maar wat zijn daarbij de verwachtingen van werknemers voor de toekomst? Ziet men ruimte voor meer salaris? Of heeft men steeds vaker last van overspannenheid en burnout? Verveelt men zich op het werk of is het een omgeving waar inzet en creativiteit wordt gewaardeerd? De antwoorden op deze vragen geven beeld van de situatie op het werk bij hoger opgeleide werknemers in het bedrijfsleven en de overheid.

In het najaar worden de uitkomsten van het Nationaal Salarisonderzoek verwacht.

U kunt deelnemen aan het Nationaal Salarisonderzoek door op deze link te klikken. Deelnemers maken kans om een bruto maandsalaris van € 2.846,- te winnen.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.