Nyenrode Business Universiteit en de lockdown

Online studeren en thuiswerken van 16 december tot en met 17 januari

15 december 2020
Over Nyenrode

Naar aanleiding van de lockdown die de minister-president maandag 14 december jl. heeft afgekondigd vinden vanaf woensdag 16 december tot en met zondag 17 januari 2021 alle onderwijsactiviteiten op de locaties in Amsterdam en Breukelen online plaats.

Colleges, leergangen, masterclasses en andere onderwijsactiviteiten waarbij fysieke aanwezigheid strikt noodzakelijk is, worden uitgesteld. In het geval van uitstel communiceert programma-management een nieuwe datum.

Tentamens 

De tentamens vinden online plaats. Campusstudenten in Breukelen kunnen, wanneer noodzakelijk en in afstemming met programma-management, online tentamen doen in een cubicle.

Thuiswerken

De afgelopen maanden was thuiswerken al de norm. Deze maatregel scherpen we verder aan. Docenten zijn van deze maatregel uitgezonderd om gebruik te maken van de faciliteiten voor het geven of opnemen van online colleges. Daarnaast zijn de medewerkers die noodzakelijke werkzaamheden verrichten op locatie, zoals de beveiliging, tuindienst, schoonmaak, onderhoud en General Services, ook beperkt van deze maatregel uitgezonderd. Overige medewerkers die voor noodzakelijke locatie-gebonden werkzaamheden naar Nyenrode moeten komen, overleggen dit eerst met hun leidinggevende.

Locaties gesloten

Beide locaties zijn gesloten voor het volgen van onderwijs. De faciliteiten op de campus in Breukelen zijn gesloten. Het Albert Heijn en de Rooij gebouw zijn alleen toegankelijk voor noodzakelijke werkzaamheden. Bezoekers van de locatie in Breukelen wordt bij de slagboom gevraagd naar de reden van bezoek.

Bibliotheek

Bij de bibliotheek in Amsterdam en Breukelen kunnen alleen op afspraak boeken worden afgehaald. Ook kan op afspraak gebruik worden gemaakt van de datastream. Afspraken plan je in via library@nyenrode.nl.

Ceremoniële bijeenkomsten

In navolging van het onderwijs vinden ceremoniële bijeenkomsten, zoals promoties, oraties en diploma-uitreikingen online plaats of worden deze tot nader order uitgesteld.

Gezamenlijke verantwoordelijkheid

We realiseren ons dat deze aangescherpte maatregelen ingrijpend kunnen zijn. Wederom meer thuis werken en studeren, mogelijk met kinderen thuis die niet naar school of de kinderopvang mogen, kan een pittige opgave betekenen de komende tijd. Waar mogelijk proberen we iedereen zo goed mogelijk te helpen om deze periode door te komen.

Eerder dit voorjaar hebben we laten zien dat de Nyenrode community dit kan. Door samen te werken, elkaar te helpen en er voor elkaar te zijn als het even lastig is. We vertrouwen erop dat deze maatregelen zullen bijdragen aan het terugdringen van het coronavirus.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.