Nyenrode start deeltijd Master Fiscale Economie

28 maart 2023
Onderwijs

Vanaf dit jaar is het voor studenten mogelijk om aan Nyenrode Business Universiteit een Master Fiscale Economie te volgen. De opleiding heeft in 2022 haar accreditatie ontvangen van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Als enige universiteit in Nederland biedt de onderwijsinstelling deze opleiding in deeltijdvorm aan op vaste dagen in de week. Dit studiejaar zijn de eerste studenten met hun pre-master gestart, waarna zij in september 2023 kunnen starten met het masterprogramma. De Master Fiscale Economie heeft overlap met de door Keuzegids als beste beoordeelde Master Fiscaal Recht die sinds 2014 aan Nyenrode is te volgen.

In het programma komen onder meer de thema’s fiscale strategievorming, digitalisering, internationalisering, verrekenprijzen, fiscaal recht en tax assurance aan bod. Via de opleiding ontwikkelen studenten zich tot fiscaal-economisch specialist en kunnen na het behalen van hun mastertitel onder meer aan de slag als tax manager in het bedrijfsleven of als klantcoördinator bij de Belastingdienst. Studenten hebben ook de mogelijkheid hun opleiding Fiscale Economie te combineren met de Master Fiscaal Recht, waarmee naast de MSc titel ook de master in de rechten titel LLM kan worden behaald.

Carrièreperspectief
Volgens onderzoek van het UWV hebben afgestudeerden in een Master Fiscale Economie de meeste kans om snel een uitstekend betaalde en vaste baan te verkrijgen. Constant Rams, directeur van het opleidingscluster Accountancy, Controlling en Tax: “De deeltijdvariant van deze Master Fiscale Economie biedt werkenden in het bedrijfsleven of bij de overheid perspectief op een volgende stap in hun carrière. HBO-bachelors met een economische opleiding kunnen via een korte pre-master instromen. WO-bachelors en -masters zonder economische vooropleiding kunnen op Nyenrode instromen via de pre-master met fiscale, economische en enige juridische vakken. Dat maakt deze opleiding erg aantrekkelijk voor werkenden die een carrière-switch willen maken.” WO-Bachelor studenten Accountancy kunnen na afronding van hun opleiding direct starten met de Master Fiscale Economie.

Onderscheidend
Naast het feit dat de Nyenrode Master Fiscale Economie de enige deeltijd master in Nederland is, is de opleiding op meer vlakken onderscheidend. De colleges worden gegeven door hoogleraren en docenten die eveneens werkzaam zijn in de praktijk bij grote advieskantoren, ondernemingen of de Belastingdienst. Daardoor is er een sterke link tussen de academische kennis en de toepassing hiervan in de beroepspraktijk. Ook is er veel aandacht voor groepsvorming en interactie tussen de studenten. Studenten worden gestimuleerd in hun persoonlijke groei en inhoudelijke ontwikkeling en gedurende de opleiding gevormd tot een ‘robuuste professional’. Deze fiscaal-economisch specialist beschikt over een onafhankelijke academische blik en een groot praktisch oplossend vermogen met oog voor de maatschappij. 

Meer informatie over de Master Fiscale Economie is hier te vinden.     

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.