Nyenrode en Zadelhoff starten instituut voor vastgoedonderzoek

11 oktober 2022
Onderwijs

Nyenrode Business Universiteit en Zadelhoff gaan samenwerken in het Zadelhoff Nyenrode Instituut. Samen gaan de universiteit en de vastgoedonderneming onderzoek doen naar maatschappelijke thema’s in de vastgoedsector, publicaties delen en seminars organiseren. Hiermee bieden ze vooral jonge vastgoedprofessionals praktijkgerichte kennis in de veelzijdige en uitdagende vastgoedpraktijk. Vandaag tekenden de universiteit en de vastgoedonderneming de samenwerkingsovereenkomst.

In de vastgoedsector spelen de laatste jaren verschillende maatschappelijke vraagstukken: Wat zijn de praktische gevolgen van het hybride werken voor inrichten van en beleggen in kantoren? Welke investeringen zijn nodig om de voorraad bestaand vastgoed te verduurzamen, met welke aanpassingen kan dat en: renderen die investeringen? Deze en andere vraagstukken komen aan bod in het programma van het Zadelhoff Nyenrode Instituut.

Versterken

Met meer dan 50 jaar ervaring in de vastgoedsector weet Zadelhoff wat er speelt. Nyenrode vult dit aan met wetenschappelijke kennis en expertise. Zo bundelen beide partijen hun krachten en kunnen ze nieuwe relevante onderzoeksresultaten delen met een brede groep vastgoedprofessionals.

Koen Becking, rector Nyenrode: “De kapitaalintensieve vastgoedsector kent grote maatschappelijke vraagstukken. Wij gaan de vastgoedkennis en -kunde van Nyenrode en Van Zadelhoff combineren om vooruitstrevende leiders, ondernemers en rentmeesters in het vastgoed op te leiden.”

Cor van Zadelhoff: “Zadelhoff draagt Nyenrode een warm hart toe en vindt het belangrijk dat in de toch voornamelijk praktisch ingestelde vastgoedsector ook voldoende aandacht is voor wetenschappelijk onderbouwd handelen”.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.