Uitwisseling Nyenrode en Evofenedex

Samenwerking rondom leerstoel ‘Supply Chain Management´ vernieuwd

14 maart 2018
Onderzoek

Met ingang van 14 maart 2018 gaan Nyenrode Business Universiteit en ondernemersvereniging evofenedex, een netwerk van Nederlandse handels- en productiebedrijven met een logistieke of internationale operatie, wederom een samenwerking aan in de vorm van de leerstoel Supply Chain Management. De leerstoel richt zich op een verdieping van de eerder binnen de leerstoel opgedane kennis en ervaring en richt zich specifiek op cross-border supply chain risk management. Hiermee verkrijgen ook de leden van evofenedex toegang tot (wetenschappelijke) kennis op dit gebied.

Beide partijen willen een verbindende schakel realiseren in de uitwisseling van logistieke kennis en internationale handel tussen (de leden van) evofenedex en andere stakeholders.

Prof. dr. Miša Džoljić en drs. Michiel van der Kuijl

Kansen verzilveren

Prof. dr. Jack van der Veen, hoogleraar Supply Chain Management aan Nyenrode, zegt over zijn vakgebied: ‘Internationale supply chains zijn voor Nederlandse bedrijven niet alleen van toenemend belang, maar worden ook steeds complexer. Om risico’s daarin vroegtijdig te herkennen en daarop in te spelen, is het essentieel om vanuit een integrale ketenvisie te werken. Daarbij worden tegelijkertijd de kansen die zich in deze cross-border supply chains voordoen verzilverd.’

Samenwerking

Over de leerstoel zegt Van der Veen: ‘Door de vernieuwde samenwerking kan er binnen de leerstoel niet alleen nieuwe kennis op het gebied van cross-border-logistiek en samenwerking binnen de supply chain worden gegenereerd, maar kan die kennis ook direct praktisch toepasbaar worden gemaakt. Zo kan de internationale handel van de bij evofenedex aangesloten leden versterkt worden.’

Nyenrode en evofenedex vernieuwen samenwerking

De samenwerking wordt aangegaan voor een periode van vier jaar. Het is de tweede keer dat evofenedex (voormalig EVO) en Nyenrode Business Universiteit een dergelijke samenwerking aangaan.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.