Nyenrode herstart onderwijsactiviteiten

1 juli 2020
Over Nyenrode

Sinds 1 juni is Nyenrode Business Universiteit haar onderwijsactiviteiten, na een aantal maanden online onderwijs, op locatie weer aan het opstarten. In de afgelopen weken hebben verschillende deelnemersgroepen voor het eerst weer op Nyenrode een fysiek college gevolgd. Dit gebeurde uiteraard met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM, zodat er voor iedereen een veilige leer- en werkomgeving is.

Fysiek onderwijs kan alleen plaatsvinden door het waarborgen van de anderhalve meter afstand. Voor zowel de locaties in Breukelen als Amsterdam geldt dat, wanneer je als deelnemer of student je programma komt volgen, je je dient aan te melden. Hiervoor ontvang je instructies via programma-management. Voor aanvang van het programma vragen we je aan de hand van een korte checklist naar je gezondheid. Ook wat betreft het advies van de Rijksoverheid rondom thuiswerken volgen wij de richtlijnen. Dit betekent dat onze medewerkers zoveel mogelijk vanuit huis werken, uitgezonderd degenen die een programma- of locatiegebonden taak hebben.

Toekomst

Door de invoering van de anderhalve meter maatregelen heeft Nyenrode, in Breukelen en Amsterdam, de komende periode zo’n 25% van de gebruikelijke capaciteit beschikbaar. Dat brengt natuurlijk uitdagingen met zich mee. Ons uitgangspunt is dat we de beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk inzetten om de kwaliteit van de programma’s en de waarde van het onderwijs voor onze studenten en deelnemers zo goed mogelijk te waarborgen. Tentamens worden in ieder geval tot 30 september online afgenomen. Buitenlandreizen blijven vooralsnog tot nader orde uitgesteld.

De Coronapandemie is een situatie van langere termijn gebleken. We zijn verheugd dat we onze studenten en deelnemers inmiddels weer kunnen verwelkomen op onze locaties in Breukelen en Amsterdam. Daarbij blijven de gezondheid en veiligheid van onze studenten, deelnemers en medewerkers prioriteit. Samen zorgen we voor een prettige en veilige leer- en werkomgeving.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.