Nyenrode Business Universiteit kondigt intensievere samenwerking aan met Microsoft

"Wij kijken ernaar uit om samen de toekomst van business-onderwijs vorm te geven."

28 maart 2023
Over Nyenrode

Nyenrode Business Universiteit kondigt een intensievere samenwerking met Microsoft aan, met als doel om datagedreven besluitvorming te verbeteren en de student experience verder te personaliseren en te optimaliseren. Daarnaast worden opleidingen van Nyenrode op gebied van digitale transformatie en ICT verrijkt met inzichten en gastsprekers van Microsoft.

Nyenrode kondigt intensievere samenwerking aan met Microsoft“We zijn verheugd om onze samenwerking met Microsoft uit te breiden”, aldus Koen Becking, rector magnificus van Nyenrode. "Door onze krachten te bundelen, kunnen we onze studenten nog beter ondersteunen bij hun ontwikkeling tot de verantwoordelijke leiders van morgen. Door slimmer gebruik te maken van de nieuwste technologieën en inzichten van Microsoft-experts, gedijen we in een datagedreven wereld en kunnen we een meer gepersonaliseerde ervaring bieden aan onze studenten. Ook alumni gaan het verschil merken, met een relevanter onderwijsaanbod gedurende hun hele carrière in het kader van lifelong learning. Want als wie íets leren van de huidige tijd van disruptieve ontwikkelingen, is dat we nooit uitgeleerd zijn.”

Experts van Microsoft als gastspreker op Nyenrode

Als onderdeel van de samenwerking zal Microsoft hun talentvolle medewerkers deels opleiden op Nyenrode én gastsprekers leveren voor de executive opleidingen die gericht zijn op digitale transformatie en ICT. Deze experts zullen deelnemers inzicht geven in de laatste ontwikkelingen in de industrie en hen voorbereiden op de toekomst van werk.

Data driven student experience

“We zijn vereerd om onze expertise te delen op Nyenrode en zo onderdeel te zijn van dit historische instituut”, zegt Anna van den Breemer, Public Sector Lead van Microsoft Nederland. “Onze gezamenlijke inspanningen gaan niet alleen resulteren in een verbetering van de student journey door deze meer data driven te maken, het gaat ook helpen om de band met alumni verder te verstevigen. Nyenrode is een kleinschalige universiteit met een extreem persoonlijke aanpak naar studenten toe – Microsoft helpt de data strategie hierop aan te laten sluiten. De recente ontwikkeling rond AI gaan dit nog verder versterken. Samen met de slagkracht binnen de organisatie maakt dit Nyenrode tot de ideale partner om hierin op te trekken.” 

Becking: “Samen kunnen wij zorgen voor een state-of-the-art educatieve ervaring die studenten in staat stelt hun volledige potentieel te bereiken. We zijn verheugd om intensiever samen te werken met Microsoft en kijken ernaar uit om samen de toekomst van business-onderwijs vorm te geven.”

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.