Nyenrode opent kasteeldeuren voor een weekendje weg

25 maart 2021
Community

Vanaf dit voorjaar is het mogelijk om een kamer te reserveren in het kasteel van Nyenrode in Breukelen. De universiteit is onlangs gestart met voorbereidingen om te zorgen dat de kamers aangepast zijn aan de wensen van gasten die zich een weekendje of midweek kasteelheer of dame willen wanen aan de Vecht. Met de opbrengsten van de verhuur wil de universiteit de op handen zijnde renovatie aan het kasteel bekostigen. Naar verwachting worden de eerste gasten in mei verwelkomd.  

Overnachten op een bijzondere locatie 

De ligging van het kasteel van Nyenrode, dichtbij grote steden als Utrecht en Amsterdam, biedt de mogelijkheid om de stad even te ontvluchten en te genieten van de groene omgeving aan de Vecht. ‘Steeds meer mensen gaan in eigen land op vakantie en zoeken naar bijzondere locaties, dit sluit helemaal aan op de behoefte van deze tijd ’geeft Koen Becking, rector magnificus van Nyenrode, aan. ‘Helaas kunnen we vanwege coronamaatregelen nog geen restaurantfaciliteiten aanbieden, maar onze gasten kunnen wel een ontbijtmand op hun kamer krijgen en er zijn veel mogelijkheden om bij lokale horeca een heerlijk diner te bestellen.’ Daarnaast biedt het landgoed een prachtige omgeving waarvan de gasten  kunnen genieten. Als de ontwikkelingen rondom COVID-19 het toelaten, kan je ook zomaar onze studenten of hoogleraren, die dagelijks op het landgoed te vinden zijn, tegen het lijf lopen.

Funding voor onderhoud 

Met de opbrengsten van de verhuur wil de universiteit de fundering van het 750 jaar oude monument herstellen. Door de jaren heen is het kasteel veelvuldig gerestaureerd. Toch ontstaan langzaam scheuren, die op termijn risico op verzakking kunnen vormen. Het College van Bestuur van Nyenrode en de verenigde alumni maken zich hard voor het behoud van landgoed en het kasteel in Breukelen. De kosten hiervoor worden geschat op 13,2 miljoen Euro. Een deel van deze kosten worden gedragen uit externe vermogensfondsen die behoud van erfgoed ondersteunen en alumni van Nyenrode. Daaraan zal de opbrengst van de verhuur een steentje bijdragen.  

Heb je interesse? Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden.


Video: met dank aan Cor van Vulpen

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.