'Nyenrode verbreedt je kijk op de wereld'

27 november 2020
Community

Studente Ilke Hellendoorn over haar Master of Science in Management in Breukelen.

Van fulltime baan terug naar het studentenleven. Het was een hele omschakeling, maar daar heeft Ilke Hellendoorn nog geen moment spijt van gehad. Na de Hogere Hotelschool krijgt ze al snel een baan bij Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle. Als ze hier twee jaar werkt, besluit ze zich verder te ontwikkelen door alsnog een master te gaan volgen.

Nadat Ilke haar afstudeerstage bij Hotel Wientjes succesvol heeft afgerond, krijgt ze er een baan aangeboden. Ze accepteert de functie en ontwikkelt zich breed door haar werk op de afdelingen banqueting, sales en front office. Toch blijft het kriebelen. Ze oriënteert zich op een aantal masteropleidingen en komt al snel bij Nyenrode Business Universiteit uit.

Revolving scholarschip

“Ik mocht, al tijdens mijn Hogere Hotelschooltijd, een presentatie bijwonen van een Nyenrode student. Met name de professionaliteit en de nadruk op persoonlijke ontwikkeling trok me aan. Ook vond ik de intensiteit van het programma fijn. Het gaat niet alleen om je studie, maar ook de NCV (Nieuwe Compagnie van Verre) en het campusleven. Ik was toen al meteen verkocht. Mede dankzij een revolving scholarschip van jaargang 1958 heeft ze de kans gekregen om haar master hier te starten.”

Bezige bij

Op dit moment is Ilke druk met vijf commissies van de NCV, waaronder de ‘Bijstand’, verantwoordelijk voor de introductieperiode, en de Campus Committee Board. Ook is ze pianiste in de huisband ‘The Booze’. Ze sport veel, studeert hard en brengt haar vrije tijd door met haar vrienden op de campus. Een bezige bij die helemaal op haar plek zit. “Het campusleven bevalt me erg goed, het is gezellig. Door de kleinschaligheid kent iedereen elkaar. Het onderlinge contact is intensief en je sluit hier vriendschappen voor het leven.”

Het 'Na Nyenrode programma'

Ilke vindt het belangrijk dat de band die ze heeft opgebouwd met haar jaargenoten, ook na haar studie blijft bestaan. Daarom is ze samen met medestudenten bezig met een ‘Na Nyenrode programma’. Door de huidige situatie konden niet alle geplande activiteiten door gaan de afgelopen maanden. Daarom wil Ilke na het afstuderen extra homecomings, masterclasses en activiteiten organiseren voor haar jaargenoten om het onderlinge contact te blijven stimuleren.

Flexibiliteit

“Als ik iets in mijn hoofd heb, wil ik graag dat het precies gaat zoals ik bedacht heb. In de laatste maanden heb ik gemerkt dat dat niet altijd lukt. Als voorzitter van de Bijstand zag ik hoe belangrijk het is om flexibel te zijn en mensen te blijven motiveren. Vanwege corona kon de introductieperiode niet doorgaan en werd de internationale reis die ik mede had georganiseerd afgelast. Behoorlijk balen na al dat harde werken. Op zulke momenten is het een uitdaging om positief te blijven en samen naar oplossingen te zoeken."

Reizen

Tijdens haar studie op de hotelschool had Ilke het geluk een halfjaar stage te mogen lopen in Nieuw-Zeeland. “Hier merkte ik hoe leuk het is om elke keer weer nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe plekken te zien. Na mijn afstuderen hoop ik dan ook bij een internationaal bedrijf te gaan werken, een traineeship te volgen bij een multinational of ergens in Europa als regiomanager of accountmanager aan de slag te gaan. Zolang het maar een baan is waarbij ik veel verantwoordelijkheid heb en kan doorgroeien. Ik sta open voor alle uitdagingen die op mijn pad komen.

Donateurs

“Het interview dat ik had met de donateurs van mijn beurs was al zo leuk. Zij zijn oprecht geïnteresseerd en vertellen me hoe het er vroeger op Nyenrode aan toe ging. Veel van de tradities van toen zijn er nog steeds. Maar natuurlijk zijn er ook dingen veranderd en gemoderniseerd. Ik leer veel van de levenservaring van mijn donateurs. Het is een connectie die je op geen andere manier krijgt dan via een revolving scholarship. De jaarlijkse reünie met alle laureaten van de lichting 1958 kan helaas dit jaar niet doorgaan, maar ik hoop hen snel weer te zien!”

Het Nyenrode Fonds

Wil je studenten zoals Ilke ondersteunen, dan kun je een donatie doen aan het Nyenrode Fonds op bankrekening NL11ABNA0566993201 (BIC ABNANL2A), ter attentie van Stichting Nyenrode Fonds, onder vermelding van ‘Studiefonds’. Jouw steun wordt enorm gewaardeerd!

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.