Ondernemend Nyenrode Podcast: “Werken met andere culturen, dwingt je om uit je comfortzone te stappen”

Dolf van den Brink, CEO Heineken

6 september 2022
Community

Al sinds 1864 brouwt Heineken bieren om mensen te verbinden, samen te brengen en om van het leven te genieten. Dolf van den Brink, CEO Heineken, omschrijft het als: “een trotse onafhankelijke wereldwijde brouwer waarbij het doel is om menselijke verbondenheid te creëren en waarbij collega’s het hart van de organisatie vormen.”

23 jaar geleden zette Dolf zijn eerste stappen binnen het familiebedrijf. Door de jaren heen reisde hij de hele wereld over voor dit groene biermerk en leerde hij niet alleen veel van de wereld maar zag hij ook de grote verschillen in culturele diversiteit. De universele liefde van mensen voor verbinding is een van zijn mooiste waarnemingen tijdens zijn loopbaan. In juni 2020 nam hij het stokje over van Jean-François van Boxmeer, een jaar waarin Heineken hard geraakt werd door de coronapandemie.

In deze podcast vragen studenten Joep Toebes & Renske Haafkes naar zijn leiderschapsstijl. Wat betekent het om met andere culturen samen te werken en hoe heeft dat zijn leiderschap beïnvloed? Op welke manier heeft zijn filosofische achtergrond hieraan bijgedragen? En wat bedoelde hij precies met de uitspraak: “ik ben geen activistische CEO”? Ook stellen de studenten hem de vraag of hij ook wel eens een ander biertje dan Heineken drinkt? Luister nu de volledige podcast.

Kim Janssen: “Als een van de Founding Fathers van Nyenrode Business Universiteit is het extra speciaal om de huidige CEO te mogen spreken. De manier waarop Dolf naar Heineken kijkt is bijzonder inspirerend. Zoals hij aangeeft in de podcast, is Heineken een bedrijf gericht op mensen en dat is te merken in zijn leiderschap. Het bewust zijn van verschillende culturen, de diversiteit van het personeel en het blijven leren en ontwikkelen maakt Heineken, volgens ons, een succesvol bedrijf.”


De Ondernemend Nyenrode Podcast is vanaf nu te beluisteren op bekende podcast kanalen zoals Apple Podcast, Spotify, Google Podcast, Stitcher, Deezer en Pocket Casts. Abonneer je via jouw favoriete kanaal, dan weet je zeker dat je geen aflevering mist. 

De Ondernemend Nyenrode Podcast is een joviale podcast waarin ambitieuze nieuwsgierige studenten willen leren van succesvolle ondernemers en CEO’s. Hoe verliep hun reis van student naar succes? Wat waren cruciale momenten in hun carrière? Van welke fouten worden ze nu nog zwetend wakker? En welke adviezen hebben ze voor de ondernemers van morgen? 

Ondanks de levenservaring van de geïnterviewden, garanderen de goedgebekte gastheren en dames met slimme rubrieken in een studentikoze sfeer, verrassende lessen, boeiende verhalen en een reward for life!  

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.