Onderzoek en onderwijs met impact

3 maart 2022
Onderzoek

Nyenrode Business Universiteit is sterk verbonden met de praktijk en daarom richten de faculteitsleden zich op impactvol en praktijkgericht onderzoek. Met onderzoek vergroot Nyenrode haar impact, zowel wetenschappelijk als maatschappelijk. De faculteit voert academisch onderzoek uit en legt sinds 2020 de behaalde impact vast in impact cases. Een impact case omvat een portfolio van onderzoek rondom een centraal thema, met een focus op het bereik en de impact van dat onderzoek.

De impact cases tonen aan hoe Nyenrode de verbinding met de praktijk en het onderwijs versterkt en hoe faculteitsleden praktische oplossingen vinden voor relevante en actuele uitdagingen in de praktijk. In lijn met de kernwaarden zijn de impact cases gegroepeerd in Leadership, Entrepreneurship, Stewardship alsook een categorie over onderwijsinnovatie. 

Succes met een visie

“Waar we in 2020 gestart zijn en de impact cases jaarlijks verzamelden, met de cases van André Nijhof en Marlies de Vries als Impact Case of the Year, publiceren we sinds september 2021 elke maand een nieuwe impact case. Inmiddels hebben we bijna 30 cases verzameld over onderwerpen als duurzaamheid, leiderschap in tijden van crisis en moresprudentie. We blijven dit doen met elk jaar ongeveer 10 nieuwe Impact Cases waarin we laten zien hoe ons onderzoek op een positieve manier bijdraagt aan het oplossen van de problemen van de 21e eeuw”, vertelt Bo van der Rhee, Research Director aan Nyenrode. 

Impact Conversations

André Nijhof, hoogleraar Sustainable Business and Stewardship en Anke van Hal, hoogleraar Sustainable Building, verrichten beiden onderzoek op het gebied van duurzaamheid. Zij gingen met elkaar en hosts Bregje Spijkerman en Jan Anne Amelink in gesprek over de duurzame oplossingen op kleine én grote schaal. Wat is het succes van duurzame ontwikkelingen, wat kunnen we zelf doen en hoe houden we vast aan onze ideeën? Van Hal zegt er het volgende over: “Als je het vuur kan aanwakkeren in de mens, ook al is het vlammetje nog zo klein, dan zorgt dat ervoor dat er veel kan veranderen.”

Gebundelde samenwerking

De impact cases zijn gebundeld in een boek met daarin een QR-code naar de webpagina van de betreffende impact case. Hier vind je niet alleen een samenvatting van de case, maar ook een sneak preview video waarin de auteur zijn case kort samenvat. Rector Magnificus Koen Becking ontving onlangs het eerste exemplaar uit handen van Melanie de Ruiter, associate professor, met daarin 26 impact cases.

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je meer weten over de impact cases? Klik hier en download de impact case van jouw keuze. Ben je nieuwsgierig naar de bundel? Stuur dan een e-mail naar library@nyenrode.nl en ontvang een digitale versie.

De Impact Conversations zijn vanaf nu te beluisteren op bekende podcast kanalen zoals Apple PodcastSpotifyGoogle Podcast, StitcherDeezer en Pocket Casts. Abonneer je via jouw favoriete kanaal, dan weet je zeker dat je geen aflevering mist.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.