Onderzoeksrapport 'Stimuleren van (h)erkenning van sociale ondernemingen' aan Tweede Kamer gestuurd

29 mei 2020

Sociale ondernemingen hebben als doel het oplossen van een maatschappelijk probleem. Het kabinet benadrukt het belang van passende regels en meer ruimte voor ondernemingen met sociale of maatschappelijke doeleinden. In dit kader hebben Nyenrode Business Universiteit en KPMG een onderzoek uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

“Wij zijn trots dat het onderzoek dat we in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat deden, op 30 april 2020 naar de Tweede Kamer is gestuurd, aldus Tineke Lambooy, hoogleraar ondernemingsrecht aan Nyenrode Business Universiteit. Lambooy voerde het onderzoek uit samen met de Nyenrode onderzoekers dr. Aikaterini Argyrou LL.M. en Martine Bosman LL.M.. 

Het rapport ‘Stimuleren van (h)erkenning van sociale ondernemingen’ doet verslag van een onderzoek naar de behoefte aan en draagvlak voor invoering van een aantal juridische vormen die de (h)erkenning van sociale ondernemingen kan bevorderen. Het belang van passende regels en meer ruimte voor ondernemingen met sociaal of maatschappelijke doeleinden is ook onderstreept door het Tweede Kamer-lid Eppo Bruins met de initiatiefnota ‘Ondernemen met een maatschappelijke missie; (H)erkenning van Sociale Ondernemingen door de BVm’.

De resultaten van het onderzoek vormen een belangrijke bouwsteen voor de verdere invulling daarvan. De staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat zal de Tweede Kamer, mede aan de hand van dit onderzoeksrapport, op korte termijn informeren over het vervolg.

 

Lees het onderzoek en de aanbiedingsbrief

 


Bron: nieuwsbrief Nyenrode Corporate Governance Instituut, mei 2020.

Artikelen en columns gepubliceerd op de website en in de nieuwsbrief van het NCGI weerspiegelen niet per definitie een algemene visie van het NCGI, maar worden door auteurs op persoonlijke titel geschreven. Reageren kan via ncgi@nyenrode.nl.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.