“Op Nyenrode heb ik geleerd om de sterke punten van anderen te herkennen”

12 mei 2020
Community

In september 2019 ontvingen de eerste twintig afgestudeerden van de BSc in Business Administration hun diploma. Een van hen, Roderick Rutters, kon niet bij die ceremonie zijn. Nog voordat hij zijn diploma officieel uitgereikt had gekregen, was hij namelijk al gestart met een traineeship bij een bedrijf in Singapore. Hij vertelt over zijn ervaringen.

De driejarige BSc in Business Administration (BScBA) is de jongste degree-opleiding van Nyenrode Business Universiteit. De internationaal georiënteerde bedrijfskunde-opleiding van de particuliere universiteit is bedoeld voor studenten die de ambitie hebben om een leidende rol te spelen in het bedrijfsleven van morgen.

Ondernemend sfeertje

Als student in de BScBA ben je heel actief met allerlei verschillende zaken; van sport tot group assignments, en van studeren in de bibliotheek tot allerlei sociale activiteiten met klasgenoten. “Er hangt een erg ondernemend sfeertje op Nyenrode”, vindt oud-student Roderick Rutters. “Ik zou mijn tijd op Nyenrode omschrijven als erg levendig. Je gaat heel intensief om met anderen. Er wordt van alles georganiseerd en geregeld, en je wordt gestimuleerd om daaraan mee te doen en om zelf ook dingen te organiseren.”

Mensenkennis

“Tijdens mijn bachelor studie heb ik mijzelf goed leren kennen. Ik weet nu waar ik goed in ben en waar ik minder goed in ben, wat ik precies wil en wie ik ben. Door intensief samen te werken heb ik ook geleerd te herkennen wat de sterke punten van anderen zijn. Daar kan ik dan weer mijn manier van communiceren op aanpassen en de wijze waarop we samenwerken op afstemmen.”

“Het belangrijkste wat ik van de BScBA heb meegenomen is de combinatie van het academische programma én de ontwikkeling van mijn social skills. Tijdens de studie communiceer je met allerlei verschillende mensen en moet je met allemaal uiteenlopende karakters omgaan. Zo leer je je aanpassen, ook aan mensen uit verschillende culturen. Die skills heb je wel nodig als je in Azië gaat wonen. Ik neem naast de theorie dus ook veel mensenkennis mee uit mijn drie jaar op Nyenrode.”

Een van de gelukkigen

Roderick koos na zijn studie voor een internationale carrière. In augustus 2019 trad hij in dienst bij International Hotel Supply Company, onderdeel van American Hotel Register Company. Dat bedrijf levert alles wat je in hotelkamers vindt: linnengoed, zeepjes, noem maar op. Wereldwijd selecteert het bedrijf jaarlijks twee of drie net afgestudeerden voor een traineeship. Roderick was vorig jaar een van de gelukkigen.

Vast onderdeel van het curriculum van de BScBA is een company-project. Roderick deed dat project bij het bedrijf O’Neill. “Ik heb me daar verdiept in digitale marketing. Daar had ik in mijn werk veel aan bij de bouw van de nieuwe website van het bedrijf.”

Nieuwe uitdaging

De hospitality business is intussen hard getroffen door de coronacrisis en dat had ook gevolgen voor Rodericks baan. De lockdown in Singapore was erg streng. Reden voor hem om ervoor te kiezen om vervroegd weer naar Nederland terug te keren. Maar hij heeft alweer een nieuwe uitdaging gevonden. “Ik ga een sales- en marketingrol vervullen bij een bedrijf dat trainingen verzorgt in lean management. Ik kijk er erg naar uit!”

Nyenrode is al sinds 1946 gevestigd op het dertiende-eeuwse landgoed in Breukelen maar sinds een aantal jaar ook aan de Keizersgracht in hartje Amsterdam. Met ingang van zomer 2020 biedt Nyenrode de BScBA-opleiding niet alleen aan op de campus in Breukelen maar ook op de vestiging in het bruisende centrum van de hoofdstad.

Kijk hier welke locatie het best bij jou past.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.