Praktijkgerichtheid blijft sterk punt bij masteropleidingen

8 april 2021
Onderwijs

De masteropleidingen van Nyenrode Business Universiteit scoren ook dit jaar goed op praktijkgerichtheid. Dat blijkt uit de Keuzegids Masters 2021 die afgelopen week is verschenen. Vooral over de master in Management, Controlling, Fiscaal Recht en de Executive Master of Finance & Control zijn studenten bovengemiddeld tevreden.

Binnen de categorie WO Accountancy & Control krijgt de master of Science in Controlling de meeste waardering van studenten. De opleiding scoort zeer hoog op toetsing en wetenschappelijke vorming en bovengemiddeld op programma, docenten, praktijkgerichtheid, begeleiding en studeerbaarheid. De opleiding tot Registercontroller, de Executive Master of Finance & Control, moet alleen TIAS boven zich dulden.

Voltijd en deeltijd

De managementopleidingen, zowel voltijd als deeltijd, presteren in de categorie WO Bedrijfskunde het best. In het oog springen de zeer goede scores op de onderdelen toetsing, praktijkgerichtheid, studeerbaarheid en internationalisering. Geen enkele instelling biedt een algemeen programma aan. Voor aanvang kiezen studenten een specialisatie of track. Bij Nyenrode specialiseer je je in management met een focus op onderwerpen zoals HRM, strategie en organisatieverandering. Ook kies je een specialisatie: digital business and innovation, financial management, of global business.

Prof. Koen Becking, Rector Magnificus van Nyenrode Business Universiteit, is blij met de scores van de opleidingen. “De waardering van onze studenten bevestigt de juiste focus. Sterk gericht op de praktijk en de verbinding met het bedrijfsleven en overheden. Studenten waarderen dat enorm. Ik ben bijzonder blij met deze mooie beoordelingen.”

Keuzegids Masters 2021
In de Keuzegids Masters 2021 staan nieuwe gegevens over de arbeidsmarkt en een overzicht van alle hbo- en wo-masterprogramma’s die in studiejaar 2021/2022 worden aangeboden. Bovendien is er dit jaar meer aandacht voor de inhoudelijke verschillen tussen de opleidingen.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.