Samenwerking Nyenrode en TriFinance

9 januari 2024
Over Nyenrode

Nyenrode Business Universiteit en TriFinance hebben de handen ineengeslagen en zijn een samenwerking gestart met het programma Advanced Project Control, speciaal gericht op ervaren Project Controllers om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen, maar ook om inzichten te delen en te netwerken met mede Project Controllers.

Test

Door samen te werken is een programma ontstaan met een balans tussen theorie, praktijk en vaardigheden. Het doel is de toegevoegde waarde van de project controllers in projecten te verhogen en van hen onmisbare sparring partners te maken. Project Controllers vormen de ruggengraat van projectbeheer en een gedegen training is cruciaal om te waarborgen dat projecten succesvol en efficiënt worden uitgevoerd. Het doel is de toegevoegde waarde van de project controllers in projecten te verhogen en van hen onmisbare sparring partners te maken.

Christiaan Hatzmann, Head of Program Controlling bij Nyenrode Business Universiteit, benadrukt het belang van goed opgeleide Project Controllers voor het optimaliseren van financiële prestaties, het beheersen van risico's en het waarborgen van transparantie binnen projecten. “Nyenrode leidt al jaren verschillende controllers op tot Register Controller. Dit specialisme is voor ons een logische aanvulling op ons aanbod. Het programma gaat verder dan alleen de financiële controle van een project. We gaan ook aan de slag met leiderschap en communicatie, waardoor project controllers effectieve teamspelers worden in het streven naar projectdoelen”.

Marloes Achterberg, Expert Manager Project Controlling bij TriFinance, wijst op de groeiende vraag naar ervaren en goed geschoolde Project Controllers in de markt. “Doorgaans stromen Project Controllers door vanuit de technische/bouwkundige of financiële discipline. Het kennisniveau van project controllers wordt op peil gehouden door overdracht van collega tot collega. TriFinance zet zich al jaren in om organisaties te adviseren en te ondersteunen op het gebied van Finance. TriFinance en Nyenrode bundelen elkaars kracht in een mooi programma voor en door project controllers”.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.