Advanced Project Control

Breukelen
4 september 2024
4 maanden I 3 blokken van 2 dagen plus terugkomdag
Nederlands
€ 6.395,- (excl. btw)
Master

Hoe ga je om met de druk om binnen het projectbudget te blijven, terwijl het projectteam aangeeft dat er extra middelen nodig zijn om de deadline van het project te behalen en de kwaliteit van het project te waarborgen? Hoe behoud je een positieve projectteamdynamiek terwijl je tegelijkertijd strikte controle- en nalevingsmaatregelen handhaaft? Hoe vertaal jij onvoorziene risicosituaties in de financiële prognoses van het project en blijf je in gesprek met je projectteam? Hoe zorg jij dat het project financieel in control blijft?

 • Verbeter je projectprestaties door vernieuwde inzichten en kennis
 • Versterk je kwaliteiten als sparring partner
 • Ideale combinatie tussen theorie en toepassing in de praktijk


Waarom Advanced Project Control?

In de complexe wereld van projectmanagement is financiële beheersing de sleutel tot succes. Als project controller speel je een essentiële rol bij het financieel bewaken en sturen van projecten naar een succesvolle afronding. Je bent verantwoordelijk voor financiële planning, risicobeheer en het bewaken van de financiële voortgang. Effectieve projectcontrollers zijn de motor achter projecten die op tijd en binnen het budget worden voltooid. Het programma Project Control is een samenwerking tussen TriFinance en Nyenrode Business Universiteit en is speciaal ontworpen om je de vaardigheden en kennis te bieden die je nodig hebt om een betere projectcontroller te worden.


Voor wie?

Dit programma is ontwikkeld voor project controllers met minimaal 2 jaar relevante werkervaring of aanstaande project controllers die vanuit hun rol doorgroeien, met ervaring in multidisciplinaire en/of grote projecten.

Het programma is voor deelnemers met minimaal een HBO diploma met een voorkeur voor bouw en infra projecten.

 

Wie geeft er college?

Tijdens het programma geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen zij vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten. Daarnaast is een belangrijk element van dit programma het leren van elkaar. Daarom vragen wij je ook jouw ervaringen en best practices te delen. 


De hoogleraren en experts

Leer alvast enkele van de hoogleraren en experts kennen. 

 • Marloes Agterberg of Achterberg - Project Controller bij TriFinance
 • The Sparring Partner
Hoogleraar
Bas Kodden is hoogleraar Leiderschap & Managementontwikkeling, coördinator van het Centrum voor Strategie, Organisatie & Leiderschap en academisch directeur van diverse leiderschapsprogramma’s van Nyenrode Business Universiteit.
Fer Tummers
Ir. Fer Tummers MBA
Adviseur
Fer Tummers is een ervaren project directeur, trainer en coach in de internationale maritieme sector. Zijn bedrijf Command F wordt beschouwd als de ‘go-to-expert’ voor complexe project management uitdagingen. Fer combineert het daadwerkelijk managen van projecten met het delen van opgedane kennis en ervaring via coaching en training gericht op ontwikkeling en groei van project professionals en daarmee op realiseren van projectresultaat.
Lecturer
Sacha Spoor is docent, onderzoeker en organisatieadviseur bij het instituut voor Bedrijfsethiek en Integriteitmanagement (EIBE) van Nyenrode.

Inhoud

Het programma Advanced Project Control is zorgvuldig ontworpen om je de vaardigheden en kennis te bieden die je nodig hebt om een uitstekende projectcontroller te worden. Het programma is opgebouwd uit de volgende bouwstenen:


Algemeen:

 • Inzicht in rollen en verantwoordelijkheden;
 • Delen van kennis en ervaring om project control functie naar een hoger niveau te tillen.

Financiële verantwoording: 

 • Toepassen van financiële kennis en inzicht in verschillende projecten;
 • Inzicht in informatiestromen en de beheersing hiervan.

Instrumentarium:

 • Inzicht in management tools die ondersteunen bij project control;
 • Kennis van trends en ontwikkelingen op het gebied van project control;
 • Kennis van juridische aspecten van project control.

Sparring partner:

 • Inzicht in eigen communicatie stijl en patronen;
 • Handvatten om constructieve en lastige gesprekken te voeren.

Opzet

Het programma bestaat uit 3 blokken van 2 aaneengesloten dagen, inclusief overnachting, en een terugkomdag. In het (avond)programma zal specifieke casuïstiek worden behandeld, op basis van kennis en ervaringen van professionals. In totaal bestaat uit het programma uit 48 contacturen en 12 uren zelfstudie. Zelfstudie wordt ondersteund door een online leeromgeving.

Het programma wordt afgesloten met een paper die deelnemers aan elkaar presenteren tijdens de terugkomdag.

Meld je nu aan

Aanmelden voor - Advanced Project Control -  doe je via de groene aanmeldbutton. Heb je nog vragen?  Onze programma-manager beantwoordt deze graag.

Data en tijden

 • Blok 1: woensdag 4 en donderdag 5 september.
 • Blok 2: woensdag 2 en donderdag 3 oktober.
 • Blok 3: woensdag 6 en donderdag 7 november.
 • Terugkomdag: donderdag 28 november.

Op basis van je inschrijving kunnen wij contact opnemen voor een kort intakegesprek.

Na afronding van het programma ontvang je een certificaat dat je nieuwe vaardigheden en kennis bevestigt. Je komt hiervoor in aanmerking als je tenminste 6 van de 7 dagen hebt bijgewoond en jouw paper hebt ingediend en hebt gepresenteerd op de laatste dag.

Wat is de investering?

De investering voor Advanced Project Control is € 6.395,-, exclusief 21% btw.* 

Kosteloos annuleren is uitsluitend mogelijk per e-mail tot 4 weken voor de aanvangsdatum van het programma. Bij annuleren tussen 4 en 2 weken voor aanvangsdatum wordt 50% in rekening gebracht. Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.