Strategische overname van SPO door Nyenrode Business Universiteit

25 augustus 2022
Onderwijs

Pensioenopleider SPO wordt vanaf 1 september onderdeel van Nyenrode Business Universiteit. Vandaag maakten SPO en Nyenrode dit officieel met de ondertekening van de overname in Breukelen. Samen maken zij het kennisnetwerk in de pensioensector, die aan de vooravond staat van grote veranderingen, nog meer toekomstbestendig. De transitie naar een nieuw pensioenstelsel vraagt van pensioenbestuurders en uitvoeringsorganisaties om de nieuwste kennis en aandacht voor goed leiderschap. SPO en Nyenrode vullen elkaar goed aan en spelen zo nog beter in op de behoefte van iedereen die in de sector werkt.

Pensioenfondsen zijn verantwoordelijk voor het (toekomstig) inkomen van miljoenen Nederlanders. Dat vraagt om verantwoordelijke bestuurders en professionals. De komende jaren is bovendien veel ondernemingskracht nodig om het nieuwe pensioenstelsel vorm te geven. SPO is sterk verbonden aan pensioenfondsen en -uitvoerders, Nyenrode heeft de wetenschappelijke kennis in huis over leiderschap en verandervraagstukken en goede banden met het bedrijfsleven. De samenwerking zorgt voor innovatie en een breed onderwijsportfolio voor bestuurders, directieleden en uitvoerders in de hele pensioensector. Hierbij is aandacht voor inhoudelijke kennis, praktische relevantie, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling.

Digitale en duurzaamheidstransformatie

Naast het nieuwe pensioenstelsel zien SPO en Nyenrode nog twee ontwikkelingen die het belang van de overname vergroten. In de eerste plaats is er de digitalisering van bijvoorbeeld processen en hoe klanten worden bediend. Daarnaast speelt de transformatie naar een duurzame economie: pensioen gaat om meer dan geld alleen. Pensioenfondsen en vermogensbeheerders dragen daarin een bijzondere verantwoordelijkheid voor toekomstige generaties en het leefbaar houden van de planeet.

Prof. dr. Koen Becking, Rector Magnificus van Nyenrode: “De veranderingen in het pensioenstelsel en de digitale en duurzaamheidsontwikkelingen vragen om belangrijke strategische keuzes. Daarbij is stewardship en verantwoordelijk leiderschap onmisbaar. De combinatie van pensioenkennis van SPO en onze ervaring met strategische verandervraagstukken maakt ons de juiste partners om samen bestuurders, directieleden en uitvoerders in de sector voor te bereiden en te begeleiden.”

André Snellen, bestuursvoorzitter SPO: “Nyenrode biedt SPO versterking op academisch niveau. De sector staat voor een enorme transitie. Door het samengaan met Nyenrode vindt de pensioenwereld aansluiting bij de brede ervaring, kennis en kunde die bij Nyenrode op dit vlak bestaat.” 

Locatie Den Haag

De huidige vestiging van SPO in Den Haag blijft bestaan en wordt daarmee een derde locatie van Nyenrode, naast Breukelen en Amsterdam. Zo zijn de opleiders goed bereikbaar voor de sector, vlakbij de Pensioenfederatie, beleidsmakers en sociale partners zoals werkgevers en werknemersorganisaties.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.