Studenten ook tijdens coronapandemie blij met opleiding Nyenrode

24 juni 2021
Onderwijs

Studenten van Nyenrode Business Universiteit blijven net als voorgaande jaren zeer tevreden over hun opleiding. Dat blijkt uit de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête 2021 (NSE) van Studiekeuze123. Studenten van de MSc Controlling zijn het meest tevreden; zij gaven hun opleiding een 4,4 op een schaal van 5. Hoewel het een bijzonder jaar was, waarin veel onderwijs op afstand werd gegeven, is bijna driekwart van alle studenten in Nederland toch tevreden over het hoger onderwijs.

Ruim 330.000 hbo- en wo-studenten gaven hun mening over de opleiding en onderwijsinstelling waar ze studeren. Bijna 700 Nyenrode studenten hebben de NSE dit jaar ingevuld. Nyenrode scoort bij de studenten een 3,88 van de 5 punten voor de studies in het algemeen. Studenten waarderen vooral de voorbereiding en aansluiting op de beroepspraktijk. De kennis daarover is bij de docenten hoger dan het landelijk gemiddelde. Daarnaast tonen studenten van Nyenrode zich zeer betrokken en geven ze aan naast de reguliere colleges bovengemiddeld actief te zijn met hun opleiding.

Ook begeleiding en feedback van de, als inspirerend ervaren, docenten wordt door studenten bovengemiddeld gewaardeerd. Loes van Kempen, programma-directeur controlling zegt hierover: “De kracht van Nyenrode is dat veel van onze docenten een link met het bedrijfsleven hebben. Dat zij dit vervolgens op een inspirerende wijze over weten te brengen op onze studenten is heel fijn om terug te zien in deze resultaten. Tegelijkertijd is het ook een wisselwerking”, zo geeft Van Kempen aan, “Dat onze docenten kúnnen inspireren, is ook dankzij onze bevlogen en gedreven studenten die het maximale uit hun opleiding willen halen.”

De universiteit is blij dat studenten zeggen dat ze op Nyenrode zichzelf kunnen zijn. Ze geven aan zich thuis te voelen op hun opleiding en op de campus van de universiteit.

Nationale Studenten Enquête

De Nationale Studenten Enquête is een landelijk onderzoek waarin studenten jaarlijks hun mening geven over hun opleiding. De studenten worden bevraagd over uiteenlopende thema’s, zoals inhoud en opzet, studiefaciliteiten en de aansluiting op de beroepspraktijk.

Hieronder zie je de waardering van de studenten per opleiding van Nyenrode Business Universiteit, met een link naar de uitgebreide rapportage op de website van Studiekeuze123.

Uitslag NSE 2021 op Studiekeuze123
   

  • BSc in Accountancy                                                   3,9            rapport
  • BSc in Business Administration                              3,9            rapport
  • MSc in Accountancy                                                  3,7            rapport
  • MSc in Controlling                                                     4,4            rapport
  • Executive Master of Finance and Control             4,0            rapport
  • Fiscaal Recht                                                              4,2            rapport
  • MSc in Management FT/PT                                     4,0            rapport FT / rapport PT

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.