Tien jaar Nyenrode in Amsterdam

27 januari 2021
Over Nyenrode

Later dit jaar bestaat Nyenrode Business Universiteit 75 jaar. Maar we hebben in 2021 nog een lustrum om bij stil te staan. Deze maand is het namelijk tien jaar geleden dat Nyenrode met de aankoop van de New Business School aan haar Amsterdamse avontuur begon. In de afgelopen jaren is de Amsterdamse vestiging uitgegroeid tot een volwaardige tweede campus van de universiteit, naast die in Breukelen.

Op 1 januari 2011 kocht Nyenrode met financiële steun van een aantal alumni de New Business School Amsterdam, een BBA-opleiding gericht op ondernemerschap in een internationale omgeving. Een half jaar eerder was de samenwerking tussen de beide opleidingsinstituten al begonnen. De New Business School Amsterdam, aanvankelijk gevestigd aan de Weteringschans, werd na de koop omgedoopt tot Nyenrode New Business School (NNBS).

Stadscampus

Enkele jaren later verhuisde de NNBS naar het statige pand ‘De Vijf Keizers’ op een toplocatie aan de Amsterdamse Keizersgracht. Media-ondernemer Reinout Oerlemans verrichtte de feestelijke opening op 6 maart 2014.

Besloten werd om in Amsterdam naast de BBA ook academische programma’s en executive education van Nyenrode aan te bieden en er een volwaardige Nyenrode-campus van te maken. In de zomer van 2017 verhuisde de Full-time MBA van Breukelen naar Amsterdam. Met ingang van 2018 wordt daar nu ook de Full-time MSc in Management-opleiding aangeboden en sinds 2020 eveneens de Full-time BSc in Business Administration. Voor de twee laatst genoemde programma’s kan je zowel in Breukelen als in Amsterdam terecht. Intussen wordt de BBA afgebouwd.

“Met het openen van een vestiging in Amsterdam hebben we het aanbod van Nyenrode verrijkt”, vertelt Carlijn Wentzel, directeur van Nyenrode Business Universiteit in Amsterdam. “Naast de campusbeleving op het iconische landgoed in Breukelen bieden we studenten nu ook de mogelijkheid om in de levendige en internationale setting van onze metropool Amsterdam hun opleiding te volgen en hun Nyenrode-degree te behalen. We bieden een mooie plaats om te leren en te groeien door middel van de combinatie van academische kennis, praktische vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling in een ondernemende context.”

“Onze campus is internationaal georiënteerd en we stimuleren er, bijvoorbeeld tijdens Breakfast Sessions, de verbinding tussen studenten en bedrijfsleven. Onder meer met onze Nyenrode Incubator Amsterdam bieden we er ook een bloeiende startup community. De Amsterdamse campus heeft zijn eigen studentenvereniging, de Jongste Compagnie van Verre (JCV).”

Internationale arbeidsmarkt

“Amsterdam is voor onze studenten de toegangspoort tot Europa. De levendige stad is niet alleen een geweldige plek om te wonen tijdens je studie, maar de metropool biedt je met haar internationale, culturele, innovatieve en ondernemende mentaliteit ook volop mogelijkheden om aan je toekomst te bouwen”, aldus Wentzel. “Na hun studie gaan veel van onze studenten werken bij internationale bedrijven. Dan helpt het dat zij een vooraanstaande Amsterdamse universiteit op hun CV hebben. Dat wordt overal erkend.”

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.