Van tactiek naar strategie met een MBA

23 oktober 2017
Onderwijs
Vrijdag 20 oktober stond Nyenrode met de Modulair Executive MBA, Business & IT op de Testdag in Zwolle. Development manager Stéphanie Heidstra werkt voor een bedrijf dat financieel logistieke software maakt en is al jaren lid van TestNet, de netwerk organisatie voor en door TESTers.

Als TESTer heeft Heidstra verschillende modules van de Modulair Executive MBA, Business & IT gevolgd. Momenteel doet ze haar zesde module. ‘Het MBA-programma is heel interessant. Door de module Business & IT kon ik van tactiek naar het level van strategie komen.’

Heidstra was een jaar geleden nog testmanager, maar dankzij de MBA is ze snel doorgegroeid naar de functie van development manager. ‘Het werk als TESTer is leuk en divers. Je krijgt een wens of een ontwerp en daar haal je uit wat de klant en gebruiker belangrijk vindt aan de software. Daarna denk je na over methodes om te bewijzen dat de software doet wat je wilt. Daar zijn heel veel verschillende technieken voor’, vertelt Heidstra.

Het thema van de Testdag was dit jaar non-functionals testen.

‘Non-functionals is de term voor alles wat niet rechtstreeks de functionaliteit raakt. Wanneer je bijvoorbeeld een perfecte website hebt, maar hij laadt veel te traag, dan is hij niet bruikbaar. Dat zegt echter niets over de functionaliteit.’

Processen optimaliseren

Inmiddels was Heidstra een ervaren tester, maar zij wilde meer: ‘Ik was flink doorgegroeid, maar ik merkte dat ik nog lang niet klaar was. Ik wilde mijn cv naar universitair niveau tillen.’ Ze begon met de module Business Processes & Technology. ‘Daar kwam veel relevante informatie uit die ik in mijn dagelijkse praktijk toe kon passen’, vertelt ze enthousiast. ‘Wij maken financieel logistieke software. Het doorvoeren van een adreswijziging bleek bijvoorbeeld anderhalf uur te duren. Door te onderzoeken welke stappen uit dat proces verwijderd of geautomatiseerd konden worden, hebben we dat teruggebracht naar vijf minuten.’ Ze kreeg in die ene module al meerdere leidende technieken aangeleerd om dit proces te lijf te gaan.

‘Je trekt theorie naar de praktijk toe en dat heeft me enorm enthousiast gemaakt.’
De impact van IT op organisaties neemt toe en de afhankelijkheid van IT groeit. Tijdens de Modulair Executive MBA in Business & IT leer je de brug te vormen tussen de mogelijkheden van IT, je medewerkers, klanten, stakeholders en partners. De diverse modules zijn ook los te volgen.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.