Vanuit een ander oogpunt

6 mei 2020
Community

Leen Paape vertelt onder andere over het belang van vertrouwen en het onderzoek rondom joint ventures. Wat is het effect van een hechte samenwerking in deze crisis tijd? 

Uit onderzoek blijkt dat bij joint ventures het uitgangspunt is dat het begint vanuit vertrouwen te werken. Dan pas werkt een joint venture. Vanuit Governance oogpunt zijn er dan wel veel vraagstukken die spelen, bijvoorbeeld hoe je een ecosysteem of netwerk bestuurt? Wie neemt de besluiten? Welke kosten deel je aan wie toe? Ook inrichtingsvraagstukken van deze netwerken vragen om werken vanuit vertrouwen. Dan volgen praktische vragen: Hoe run je een ecosysteem? Het is in ieder geval van belang om verbinding zo groot mogelijk te maken en de wil om samenwerken te maximaliseren. Uiteindelijk gaat het erom dat alle stakeholders voorbij enkel hun eigen belang denken.

New Business Radio Update
Op dit moment maakt New Business Radio speciale updates & podcasts om iedere sector te informeren over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. De updates worden uitgezonden op New Business Radio en de podcast wordt tevens verspreid via alle bekende podcastkanalen (o.a. Spotify & Apple Podcasts) en social media kanalen.

In deze updates hoor je een ander geluid. Los van het traditionele nieuws, hoor je van ondernemers wat er leeft binnen hun bedrijf of sector en delen zij hoe zij hier mee omgaan. Wat voor kansen ontstaan er? En hoe kan je als organisatie zo optimaal mogelijk bewegen in een tijd als deze? De insteek is positief, maar ook realistisch.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.