Vernieuwde MBA Nyenrode richt zich op verantwoord leiderschap in foodsector

4 maart 2017
Onderwijs

Er is wereldwijd een stijgende vraag naar voedsel. Grondstoffen worden schaarser, terwijl de wereldbevolking verder groeit. Daarom komen steeds meer ondernemingen met innovatieve oplossingen en duurzame samenwerkingen om voedsel te produceren. Hiermee loopt de foodsector voorop ten opzichte van andere branches. Hoe kunnen organisaties in deze sector op een verantwoordelijke manier de leiding nemen? Nyenrode Business Universiteit verlegt de focus in de nieuwe Modulair Executive MBA in Food & Innovation naar dergelijke vraagstukken.

De vernieuwde MBA richt zich op de gehele keten van agro, verwerking/productie tot retail. Dat is inclusief alle ketenpartners zoals geldverstrekkers, transporteurs en energieleveranciers.

Mondiale veranderingen

Christel Smits, hoofd programma-management MBA in Food & Innovation (voorheen Food & Finance) is enthousiast over de nieuwe focus: ‘In de markt zien wij diverse ontwikkelingen binnen de voedselindustrie. Zo speelt ketensamenwerking een belangrijke rol. Omdat de voedselsector mondiaal opereert, is het belangrijk om te weten welke veranderingen in je eigen organisatie teweegbrengen op andere wereldwijde organisaties in de keten. Bovendien laten onze gesprekken met kopstukken uit de food-sector een behoefte zien aan verantwoordelijk topmanagement met oog voor innovatie.’

Innovaties en duurzaamheid

De foodsector loopt voorop in innovatie en duurzaamheid. Het is daarom voor managers belangrijk om leiderschap te tonen en kansen aan te pakken. ‘We gaan bijvoorbeeld partnerships aan met relevante bedrijven en instellingen, van mondiaal tot lokaal, die complexe en actuele bedrijfs- en foodketen-situaties inbrengen, zoals nieuwe ontwikkelingen op het terrein van digital transformatie en platform disruption in deze sector.’ vertelt dr. ir. Henk Kievit, programmadirecteur Modulair Executive MBA in Food & Innovation. Daarnaast kent de opleiding voortaan een mondiale oriëntatie en wordt in het Engels gedoceerd, volgens de nieuwste inzichten in blended onderwijs. ‘De unieke modulaire opzet blijft ervoor zorgen dat de drukke manager werk, privé en studie kan combineren.’, aldus Christel Smits.

Meer informatie over de nieuwe Modulair Executive MBA in Food & Innovation vind je hier.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.