Er is wereldwijd een stijgende vraag naar voedsel. Grondstoffen worden schaarser, terwijl de wereldbevolking verder groeit. Daarom komen steeds meer ondernemingen met innovatieve oplossingen en duurzame samenwerkingen om voedsel te produceren. Hiermee loopt de foodsector voorop ten opzichte van andere branches. Hoe kunnen organisaties in deze sector op een verantwoordelijke manier de leiding nemen? Nyenrode Business Universiteit verlegt de focus in de nieuwe Modulair Executive MBA in Food & Innovation naar dergelijke vraagstukken.
De vernieuwde MBA richt zich op de gehele keten van agro, verwerking/productie tot retail. Dat is inclusief alle ketenpartners zoals geldverstrekkers, transporteurs en energieleveranciers.
Mondiale veranderingen
Christel Smits, hoofd programma-management MBA in Food & Innovation (voorheen Food & Finance) is enthousiast over de nieuwe focus: ‘In de markt zien wij diverse ontwikkelingen binnen de voedselindustrie. Zo speelt ketensamenwerking een belangrijke rol. Omdat de voedselsector mondiaal opereert, is het belangrijk om te weten welke veranderingen in je eigen organisatie teweegbrengen op andere wereldwijde organisaties in de keten. Bovendien laten onze gesprekken met kopstukken uit de food-sector een behoefte zien aan verantwoordelijk topmanagement met oog voor innovatie.’
Innovaties en duurzaamheid
De foodsector loopt voorop in innovatie en duurzaamheid. Het is daarom voor managers belangrijk om leiderschap te tonen en kansen aan te pakken. ‘We gaan bijvoorbeeld partnerships aan met relevante bedrijven en instellingen, van mondiaal tot lokaal, die complexe en actuele bedrijfs- en foodketen-situaties inbrengen, zoals nieuwe ontwikkelingen op het terrein van digital transformatie en platform disruption in deze sector.’ vertelt dr. ir. Henk Kievit, programmadirecteur Modulair Executive MBA in Food & Innovation. Daarnaast kent de opleiding voortaan een mondiale oriëntatie en wordt in het Engels gedoceerd, volgens de nieuwste inzichten in blended onderwijs. ‘De unieke modulaire opzet blijft ervoor zorgen dat de drukke manager werk, privé en studie kan combineren.’, aldus Christel Smits.
Meer informatie over de nieuwe Modulair Executive MBA in Food & Innovation vind je hier.
Gerelateerde opleidingen
-
Disruption, Innovation and Governance - MBA module Business & Sustainable Transitions
Startdatum: 25 September 2025Taal:- Nederlands
Locatie:- Breukelen
De module Disruptie, Innovatie & Governance start bij de oorzaken en gevolgen van disruptie voor ondernemingen, ketens, sectoren en niet te vergeten consumenten. Kennis en inzichten uit de theorie en praktijk helpen bij het herkennen en begrijpen van onderliggende structuren en dynamiek van disruptie.
Bekijk opleiding -
Modulair Executive MBA in Business & Sustainable Transitions
Startdatum: voorjaar & najaarTaal:- Nederlands
Locatie:- Breukelen
In de Modulair Executive MBA in Business & Sustainable Transitions ligt de focus op transities die gaande zijn rondom duurzaamheid.
Bekijk opleiding -
Modulair Executive MBA in Business & IT
Startdatum: voorjaar & najaarTaal:- Engels
Locatie:- Breukelen
In de Modulair Executive MBA in Business & IT ligt de focus op technologie als driver van jouw business.
Bekijk opleiding -
Modulair Executive MBA in Public & Private
Startdatum: voorjaar & najaarTaal:- Nederlands
Locatie:- Breukelen
In de Publieke & Private MBA sla je de brug tussen publiek en privaat met een focus op het overbruggen van cultuurverschillen.
Bekijk opleiding -
Management of AI and Cyber Security - MBA module Business & IT
Startdatum: 7 april 2025Taal:- Engels
Locatie:- Breukelen
Leer hoe je als CXO sturing kan geven aan wat er op jouw organisatie af komt, ten goede en ten kwade.
Bekijk opleiding